Sari la conținut

Probleme sursa UPS 10kVA - Power Board 640-0764E

Postări Recomandate

Nu am nici cea mai vaga idee despre ce se intampla acolo, de ce se incalzeau rezistentele, de ce au pus rezistenta in loc de termistor si de ce s-a ars rezistenta din locul termistorului. Am postat aici deoarece stiu ca sunt cativa useri cu cunostinte solide in ceea ce priveste SMPS. Eu sunt pe niciunde cu teoria. Am pretentia ca stiu sa citesc o schema ( cat de cat ), inteleg primele 2 pagini din datasheet si imi castig existenta din depanari electronice. M-am bagat sa repar acest UPS din curiozitate si ambitie. Vad eu cat o sa reziste UPS-ul.

O seara faina.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 weeks later...

Da, inca functioneaza la o incarcare de aprox 2kVA. Asa zice clientul.

Nu recomand repararea unui astfel de UPS din motive de fiabilitate. Dar daca cineva se mai incumeta la un asemenea monstru, sunt bucuros sa-mi impartasesc experienta.

Au ramas 2 "chestii" pentru care am strangeri de inima.

Prima situatie: un condensator din invertorul primar ( este un UPS ON-Line ). Suspectez un condensator cu mica de 470pF / 1kV produs de Cornell Dubilier ca fiind cauza defectarii UPS-ului. L-am gasit explodat. O fi intrat in scurt si dupa el s-au mai ars si alte piese din invertor. Nu am gasit de cumparat in timp util altul la fel. As fi vrut sa-i inlocuiesc pe toti 4 dar si aia sunt oribil de scumpi. L-am inlocuit cu o inseriere de 2 conzi 1000 pF / 1kV Cornell Dubilier si unul de 10 nF / 2kV ceramic. Initial am cumparat condensatori cu polipropilena, dar dupa ce am citit despre condensatorii cu mica si cei cu polipropilena, am renuntat sa mai pun cu polipropilena. Au frecventa de lucru mult inferioara celor ceramici. Si cum nu stiu la ce frecventa lucreaza invertorul, am zis sa nu risc sa prajesc din nou piesele.

A doua problema ar fi supraincalzirea acelui TH701. De ce au pus o rezistenta banala in loc de termistor. Am vazut pe mai multe forumuri ca si altii s-au lovit de aceeasi problema cu TH701.

In concluzie, nu recomand repararea deoarece la costuri de aprox 300 euro + TVA pe materiale si inca vreo 10 ore de manopera ( mie mi-a luat vreo 20 deoarece nu stiam absolut nimic despre cum functioneaza ), clientul are pretentia ca sa-i si functioneze mult si bine, ca doar are garantie la reparatie. La 10 kVA e cam dificil sa acorzi garantie. Pe langa reparatie, mai trebuiesc inlocuiti si acumulatorii. Si asa, se ajunge la 1000 euro fara garantie.

Editat de bkelciov
Link spre comentariu

• 1 month later...

No habla espanol. I have used TKS PH500 in place for TH701. I have found TKS PH500 in a defective APC UPS 3kVA. I did not found datasheet for TKS PH500. I think is NTC Thermistor. It has 44 ohm at temperature 25*C. It has 17 mm in diameter and 5,5 mm thickness. I hope this will help you. Babylon translate: He utilizado TKS PH500 en lugar de TH701. He encontrado TKS PH500 en un defectuoso UPS APC 3kVA. No he encontrado hoja de datos de TKS PH500. Yo creo que es Thermistor NTC. Dispone de 44 ohmios a temperatura 25 * C. Tiene 17 mm de di?metro y 5,5 mm de espesor. Espero que esto os ayudar?.

Editat de bkelciov
Link spre comentariu

I have send you private message. Check the mailbox placed in the right of your name from the top of this page.

Can you read your mailbox ? If not, is because you have to make 5 posts.

Editat de bkelciov
Link spre comentariu

Cu scuzele de rigoare, se pot sterge postarile care nu sunt in limba romana. Userul este din Mexic si nu vorbeste romaneste. Am convenit cu el sa comunicam in privat, ca sa respectam regulamentul.

Multumesc pentru intelegere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock