Sari la conținut

Surse de alimentare in comutatie (cele scumpe vs. cele ieftine)

Bobby_TM

Postări Recomandate

Ieri am avut pe mana 3 surse in comuntatie de mica putere si mici dimensiuni.

Avand un pic de timp liber m-am decis sa arunc o privire inautru sa vad diferentele intre ele. Dupa ce le-amvazut am ramas :wacko:

Desfac prima sursa:

Pe ea scrie ca poate "debita" 2A la 5V adica 10W

th_IMG_0073.jpg th_IMG_0072.jpg th_IMG_0071.jpg th_IMG_0070.jpg th_IMG_0075.jpg

Cand am vazut cum arata inauntru mi-am zis ca e o gluma proasta. O sursa facuta in bataie de joc. 2 trazistoare si cateva componente, fara circuit reactie fara nimic. O bomba pt consumatori ce vor pusi pe ea. Nu am puso in functiune niciodata deoarece nu am avut nevoie de ea. Ea era destinata alimentari unui hub USB cu 7 porturi doar daca consumatori de pe hub trec de 500mA in total. Hubul l-am dat eu am ramas cu sursa.

Desfac a doua sursa:

Pe eticheta ei scrie ca poate debita 1A la 5V adica 5W.

th_IMG_0080.jpg th_IMG_0079.jpg th_IMG_0078.jpg th_IMG_0077.jpg

Este tot de la un hub USB doar ca acesta are 4 porturi. Puterea scrisa pe eticheta este credibila, la prima sursa nici vorba de 2A si tensiune constanta, asta in cazul de nu cedeaza la un pic de stres desi sansele sunt destul de mari. Fata de prima sursa aceasta arata mult mai bine are circut de reactie cu optocuplor un aspect mult mai ingrijit si ordonat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Desfac si a treia sursa:

Pe eticheta scrie 4,2 V si 500mA adica 2,1W putere.

th_IMG_0086.jpg th_IMG_0085.jpg th_IMG_0082.jpg th_IMG_0081.jpg th_IMG_0046.jpg th_IMG_0047.jpg

th_IMG_0084.jpg th_IMG_0051.jpg

Fata de primele 2 asta era o chestie destul de avasata. :biggrin: Adica PCB cu mai multe straturi un integrat micut pe partea de 220 V care din datasheetul lui am aflat ca poate debita 10W, alte integrate pentru controlul tensiuni de iesire plus alte zeci de componete multe SMD. Toate asezate pe placa cu o precizie chirurgicala. Asta da sursa... Este sursa de incarcare de la un telefon ZAPP. Asa ceva am mai vazut in incarcatoarele originale Nokia.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock