Sari la conținut

Cum pot modifica o imprimanta deskjet 3745 pentru cablaje PCB

Jhony21

Postări Recomandate

In primul rand subiectul nu are ce cauta in topicul cu amplificatoare audio. O sa mut topicul in aceasta sectiune:

http://www.tehnium-azi.ro/forum/13-diy-kituri-electronice/

La urmatoarea abatere de acest fel veti fi penalizat cu 1 sau 2 puncte.

In ceea ce priveste subiectul, problema s-a mai discutat, nu neaparat cu Hp 3745, dar s-a discutat:

http://www.tehnium-azi.ro/topic/3209-imprimanta-pentru-cablaje/

In cazul imprimatei HP d1460, autorul cred ca a folosit un alt tip de cartus sau cerneala, pentru ca daca folosea un cartus clasic cu cerneala, nu obtinea ce a aratat in acel videoclip. Va spun asta pentru ca am experimentat. In plus, trebuie facute niste modificari la senzori imprimatei (in special la senzorul de paper jam). Totoodata, trebuie marita distanta dintre capul cartusului si suprafata de lucru, deoarece un cablaj imprimat este mai gros ca o hartie obisnuita. La unele imprimate inkjet acest lucru este destul de anevoios si din acest motiv, prin 2007-2008 am ajuns la concluzia ca este mai simplu sa se aplice metoda de aici (chiar daca lucrul asta presupune executarea unor pasi suplimentari pentru finalizarea cablajului):

http://www.tehnium-a...imprimat-pcb-r1

Am incercat si eu de 2 ori metoda " press and pell " cu hartie fotografica, presand cu masina de calcat intre 5 - 15min si fara rezultat, nu se transfera toate traseele, (poate din cauza fierului de calcat pentru ca nu il pot mentine la 200 de grade ca nu mai are termostatul bun).

Ori hartia fotografica trebuie pusa imediat dupa imprimare.... nu stiu ce sa mai cred, ca toate cablajele pe care le fac sunt numai cu oja sau cerneala.

Editat de Jhony21

NU hirtie fotografica ci hirtie cretata cit mai subtire, cablaj foarte bine degresat, tinut minute bune in nitrolac si sters cu bumbac foarte curat. Densitate cit mai mare a imprimarii pe matrita.

Exact aceasi hartie folosesc si eu cat mai subtire hartie cretata si imprimanta setata pentru contrast cat mai mare!

Am reusit sa fac cablaje cu trasee foarte subtiri pana si cu hartie de la revistele cu reclame la magazine , si mi-au iesit din prima fara probleme !

• 2 weeks later...

Pana acum am inteles: imprimarea cablajului pe hartie cretata, reviste publicitare sau ziare de la supermarket-uri, in max. 5 min!!! sau cat? ii dau cu nitrolac (spray) si pun cu partea imprimata pe placa de cablaj de la o imprimanta cu contrastul mediu spre maxim, imprimanta cu cerneala, jet, deskjet sau laser???

Si cam cat timp le las pana le dau cu o laveta de bumbac?

Mii de scuze, in marea graba am scris in postul #6 nitolac, este vorba de fapt de solvent nitro , utilizat la dilutia nitrolacului. Desigur se pot utiliza si alte metode pentru degresarea suprafetei cablajului.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock