Sari la conținut

sursa cu sg3525 si IR2113


Postări Recomandate

Intentionez sa incep un proiect ce consta din constructia unei surse in comutaite semipunte(2X15V ,300w) dupa o schema clasica zic eu http://www.docdroid....schema.pdf.html urmeaza sa incerc sa fac calculele in functie de transformatorul folosit. Eu m-am gandit ca as putea folosi un transformator recuperat dintr-o sursa atx pe care sa il bobinez dupa necesitati .

Ce pareri aveti despre aceasta schema ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Schema e functionala. Diodele MUR440 sunt inutile. Compensarea e ciudata. Opto n-are sarcina. As sugera doar zener(e), fara TL431, daca nu e necesar un reglaj precis. Ce va alimenta sursa?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

idea era sa o folosesc in locul uni transformator pentru alimentarea sursei reglabile 0-30v /10A(proiect facut de velleman ),dar daca nu este utila pentru acel proiect nu ma deranjeaza

(acolo nu sunt folosite simultan amandoua infasurarile secundare si incarcarea nu este egala pe ambele infasurari de aceia spun ca se poate sa nu fie utila )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La schema al carei link l-ai postat mai sus, cele doua jumatati de secundar sunt perfect echilibrate chiar daca la iesire tensiunea diferentiala are sarcini diferite. Nu inteleg ce altceva doresti sa spui.

Daca ai nevoie de o tensiune unica, schema se poate simplifica binisor. Reglajul de la zero (sau tensiune mica) e dificil de realizat asa. Mai ales ca stabilitate (a nu se intelege stabilizare). Sau doresti doar o tensiune fixa, sa zicem 35Vcc?

Nu sunt sigur ce doresti de fapt, dar daca aflu, iti recomand cea mai simpla solutie pe care o vad in functie de ce urmaresti.

Banuiesc ca nu ai osciloscop.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pentru a alimenta o sursa liniara reglabila cum am explicat mai sus(sursa respectiva se alimenteaza dintr-un transformator 2x15v 10A si comuta pe prima infasurare pana la 15v si dupa aceia pe urmatorea de aceia am spus ca s-ar putea sa fie o problema pentru ca nu sunt folosite ambele infasurari ,una este in gol in timp ce cealalta poate fi folosita la putere maxima )i3ic08.jpg . Am gasit niste transformatoare in surse atx un EI-40 si unul la care nu am gasit datasheet.La EI-40 spune ca merge pana la maxim 297w la 100Khz deci inseamna ca trebuie sa caut alt transformator ?

Editat de ardeleanu bogdan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci doresti sa montezi o sursa liniara reglabila la iesirea smps. Pune un link spre schema liniarei sa vad ce necesar are la intrare. Solutia smps poate fi alta, mult mai simpla, daca inlocuieste doar un traf.

Puterea nu e data de marimea mezului decat in mod estimativ. EI40 e suficient daca iti incape bobinajul. Il calculezi dupa 3C90, performantele 3C90 sunt relativ banale. As zice sa ramai la 50kHz, dar calculele trebuie facute in functie de necesarul pentru sursa liniara.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Doresti ca sursa in comutatie sa debiteze +/-15Vcc. Vrei ca tensiunea sa fie stabilizata si/sau reglabila? Daca da, intre ce limite?

Fac precizarea ca daca ai 30Vcc la intrarea unei surse liniare, iesirea nu poate debita decat o tensiune mai mica de 30.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu doresc sa realizez sursa cu tensiunile stabilizate ,nereglabile .Doua tensiuni de 16V pentru a fi inclusa si caderea pe stabilizatorul serie .Am postat poza la al doilea transformator in ideea daca ar fi bun acesta deoarece EI-40 este destul de dificil de desfacut fara sa provoc daune feritei

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

3C80 este inferior lui 3C90. E vechi, nu am pdf despre el. Dar il poti folosi daca ai datele. Sau poti folosi carcasa si comanzi 3C90 de aceleasi dimensiuni, pare un ETD.

Se desfac prin fierbere cu ferita introdusa de la inceput in apa rece. Operezi acolo, in apa fierbinte, cu grija, fara sa fortezi (cuttere, surubelnite, etc). Fara socuri termice. Exista mai multe opinii, poti folosi si un ciocan de lipit de 100W pe care il asezi cu rezistenta pe una din jumatati (de la inceputul incalzirii ciocanului) si incerci din cand in cand sa le desfaci (prinzi cu manusi sau carpe). E nevoie de cresterea temperaturii pentru a inmuia lacul care le tine lipite.

Recomand 34-35Vcc la intrare pentru 30 la iesire (inteleg rostul medianei).

Pentru o tensiune stabilizata, solutia ta e destul de simpla si accesibila. Poate fi imbunatatita.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fac calculul pentru 3C90 si pe urma vad eu ce aleg(EI-40 sau ETD29) .In topicul de la smps este un calcul al adancimii de patrundere despre care am intrebat deoarece nu eram lamurit in privinta rezultatului .Mai am o intrebare daca eu trebuie sa folosesc la numarator tot 4,4 pentru a afla diametrul conductorului si frecventa ce ziceti sa o iau 80KHz sau alta .Am vazut ca in schema postata de mine este stabilita la 100KHz ?

Editat de ardeleanu bogdan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu mereu am recomandat frecvente mici. Nici acum nu fac altceva. Cred ca 50kHz ar fi suficient. Calculeaza intai pentru frecventa asta daca incape in fereastra (cred ca da). Recomand STP12NM50 ca MOS.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock