Sari la conținut

Cum scad o tensiune de 7V cc la 6V

Rinu

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am un acumulator de 7V si vreau sa alimentez o lampa cu led pentru camera de filmat care se alimenteaza la 6V ( pe bateri 4 X 1,5V). Am alimentato pe direct si dupa un timp a ars becul,( sta aprinsa si 1 ora continu cand filmez ). Pot sa inseriez o rezistenta ceva mai simplu sa nu stau cu alte circuite dupa mine?

Va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Afla ce curent consuma becul la 6V iar dupa aia ca sa afli rezistorul serie cu becul, aplici formula banala: R = 1 volt / curentul consumat de bec la 6V.

Bineinteles, 1 volt fiind diferenta dintre 7 volti si 6 volti.

Link spre comentariu

Am un acumulator de 7V si vreau sa alimentez o lampa cu led pentru camera de filmat care se alimenteaza la 6V

Vedeti daca prin inserierea cu lampa, a doua diode redresoare, va satisface luminozitatea avand in vedere ca tensiunea pe lampa vascdea la cca. 5,6V.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Eu vad ca acolo scrie control electronic, cum de s-a depasit curentul, s-a defectat dispozitivul de control?

"Becul" Dvs. de fapt, sunt un grup de led-uri, deci trebuie o metoda de a limita curentul, nu tensiunea, acestea pot functiona si la 230V http://www.electrosc...73/led-circuit/ intr-un montaj adecvat.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Daca-l desfaceti si atasati niste poze cu rezolutie buna, poate ii prelevam schema si daca se poate, va indrumam sa-l reparati.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Asa arata circuitul.

Cred ca rezistenta marcata este arsa pare prajita, scrie pe ia R360 da continuitate ca la o siguranta ( ooo ), de cat este?

post-29692-0-10605400-1404827213_thumb.gif

post-29692-0-19227500-1404827244_thumb.jpg

post-29692-0-10804000-1404827279_thumb.gif

post-29692-0-05891300-1404827300_thumb.jpg

post-29692-0-69149400-1404827352_thumb.jpg

Link spre comentariu

Multumesc pentru ajutor si caculator asta chiar nu-l aveam.

Am rezolvato. Rezitenta aia de 360 era. (cea insemnata in poze)

Am schimbato si in locul ledului pe care l-am ars am pus unul de bricheta de proba pana vine cel original.

Merge snur.

Multumesc.

Editat de Rinu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock