Sari la conținut

constructie amplificator la 22v

cozmalau

Postări Recomandate

Buna! Vreau sa construiesc un amplif audio cu mixerul si corectorul de ton cu preamplificare de 750mV out, dar problema este ca traful principal cu care alimentez etajul final scoate dupa redresare si filtrare de 20000 micro F o tensiune de 22V CC , grosimea sarmei din secundar este de 1mm si nu stiu ce integrat sau tranzistori sa folosesc pentru etajul final la aceasta tensiune sa scoata cat mai multa putere , stiu ca la tensiunea asta nu scot multa putere dar totusi dintre toate ce etaj final sa folosesc ? care se adapteaza mai bine la tensiunea asta.

post-29629-0-11097800-1403867573_thumb.jpg

post-29629-0-82691000-1403867589_thumb.gif

post-29629-0-93800500-1403867602_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum am vazut ca primarul este pentru 380V, nu pentru 230V, deci cei 22V CC sunt valoarea de varf a tensiunii redresate.

Raportul de transformare este mai mare, iar pentru 1mm diametrul sarmei din secundar, puteti obtine cca. 2,3A.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

In 22 iunie cind ai deschis un alt topic, spuneai ca:

Vreau sa atasez acest mixer pe intrare la TDA 2030 dar vreau sa stiu mixerul la iesire cati mV scoate , daca sunt suficienti pentru intrarea in ampliful TDA 2030 , folosesc schema cu alimentare NESIMETRICA doar +22V si dupa cacule cu alimentarea de +22v am nevoie la intrare un semnal cu o tensiune de 0,33V.

Pina la urma ce ai de gind sa faci?

Link spre comentariu

pai eu vreau sa fac mixer cu corectie de ton daca se poate si la iesire din mixer sa am 0,33mV exact cat ii trebuie finalului TDA2030, dar cum nu am gasit schema la care visez, m-am gandit sa compun mixerul ce l-am atasat cu un corector de ton si la iesire din minunea asta sa am exact atatia mV cat ii trebuie integratului sa scoata toata puterea lui la 22v

Editat de cozmalau
Link spre comentariu

?i dac? are ceva mai mult ce crezi c? se ?nt?mpl?? Semnalul la ie?ire nu e fix, ca unul sinusoidal din generator, depinde de cel de intrare, care depinde de cum a fost ?nregistrat? melodia, mai depinde de corec?iile aplicate.

Link spre comentariu

Dar nu inteleg de ce trebuie pus condensator de decuplare si nu inteleg dc nu se tine cont sa fie aproximativ la fel iesirea din corector sau orice sursa de semnal cu intrarea in amplif. Daca de exemplu un amplificator are nevoie la intrare de 1V si eu ii aplic 0.200V atunci amplificatorul nu o sa functioneze la puterea maxima chiar daca e alimentat la tensiunea lui nominala pentru ca la intrare are semnal prea mic, nu? Si eu de asta vreau sa fac tot posibilu sa fie cam la fel iesirea din baxandall si intrarea in etajul final,oricum nu pot prea mult pentru ca asta depinde si de melodie dar totusi...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock