Sari la conținut

minihidrocentrala ?

titi

Postări Recomandate

• Răspunsuri 46
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 4 months later...

Acesta e forma cea mai ieftina de energie... cu conditia sa fie sisteme mici. E uimitor ca o turbina de 1KW putere poate produce pana la 700KWh/luna ... care e suficient pentru 2-3 case !

Aici gasiti poze cu astfel de sisteme realizate in Romania:

Sistem hidro realizat in Arges

Sistem hidro realizat in Buzau

Se pare ca se rezolva lucrurile bine...

:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca cel mai ieftin sistem este folosirea mai multor alternatoare auto, care

incarca baterii auto, apoi un invertor si gata treaba.

Alternatoare si relee de incarcare se gasesc la dezmembrari auto.

Eventual folosesti mai multe invertoare pe circuite separate.

Iarasi despre amenajare ce sa mai vorbim?, cat se poate de aproape de

apa si aduci firele la tabloul electric din casa.

Link spre comentariu

• 10 months later...
M-a intrebat un prieten la tara, ca tot sunt student, daca isi poate construi o minihidrocentrala, asa de 5kW maxim care sa-i acopere bine consumul de enegie, sau nu este suficient ??? Mi-a zis ca a vazut mai demult intr-un tehnium parca un proiect dar nu mai stie numarul. Revista a vazuto pe cand era la liceu si cum anii au trecut si nici eu nu dispun de revista respectiva ma gandeam ca poate ma ajuta cineva de pe forum. Omul are un parau undeva la vreo 150metri de casa. Casa am uitat sa va zic este intr-o zona de munte. Acum, din ce mai stiu si eu de la facultate in doi ani de zile, ca trebuie sa fie un anumit debit, un anumit diametru la roata aiia si ce mai trebuie. Eu unui nu prea stiu bine, si din aceasta cazua m-am gandit, macar informativ daca puteti sa-mi spuneti cam ce trebuie si cat il costa. Niste scheme ar fi de un real ajutor.

Cred ca erau numerele 2 si 3 din 2002, daca le puteti uploada va multumesc anticipat;)

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
Cred ca cel mai ieftin sistem este folosirea mai multor alternatoare auto, care

incarca baterii auto, apoi un invertor si gata treaba.

Alternatoare si relee de incarcare se gasesc la dezmembrari auto.

Eventual folosesti mai multe invertoare pe circuite separate.

Iarasi despre amenajare ce sa mai vorbim?, cat se poate de aproape de

apa si aduci firele la tabloul electric din casa.

Liviu .. crezi ca daca se putea realiza in acel mod se mai ocupa alcineva de acele aplicatii ?!! ...fi sigur ca nu ! ... tehnologia nu e noua ...dar trebuie realizata ca la carte daca vrei sa si functioneze .... altfel .... iti spun eu ,... e jale.

Link spre comentariu

• 3 years later...

Detectoarele de metale au dimensiunea traductorului cel putin egala cu adancimea de lucru. Cam cat de mare e metalul si ce metal este? Un obiect feros de 100 kg poate fi detectat cu dificultate de la 5m cu detectoare oricat de mari. Daca obiectul e mai mic poate fi detectat numai cu magnetometre. Daca e nemagnetic nu e nici o sansa. Utilizarea detectoarelor de metale este reglementata in Romania (autorizare, inregistrare la politie, etc.).

Link spre comentariu

O sa creez un topic nou la sectiunea Documentatie si Scheme, inditulat: schema detector de metale.

Pe viitor nu o sa mai fiu tolerant cu asemenea posturi deschise in niste topicuri care nu au legatura cu subiectul sau intrebarea postata. Deci, mare atentie pe viitor.

Multumesc de intelegere.

Link spre comentariu

• 8 months later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock