Sari la conținut

Problema cablaj PCB

fany15

Postări Recomandate

Multumesc pentru raspunsuri insa ar mai fi inca o problema pe care o intampin la acest cicuit.Nu am gasit de cumparat cateva componente:diodele pentru punte(D1, D2, D3, D4 = 1N5402,3,4 diode 2A), o dioda 1N4001 o rezistenta de 2,2 KOhm la 1W precum si potentiometrele de 10 KOhm lineare

Este ok daca folosesc ca inlocuitori urmatoarele componente:(D1, D2, D3, D4 = 1N5408), o dioda 1N4007 si potentiometre de 10 KOhm logaritmice?

In cazul rezistentei nu stiu cu ce ar trebui sa o inlocuiesc.

Editat de fany15
Link spre comentariu

S?nt ?n regul? acele diode, doar s?nt din acelea?i serii cu cele din schem?. Rez poate fi ?i la o putere mai mare, nu p??e?te nimic, din contr?, merge mai rece, mai ales c? 1W de azi nu mai e tot una cu 1W de pe vremuri. Sau o po?i pune de alt? valoare, ?ntre 2,7...10k/1W, scopul ei e s? descarce cond de filtraj, treab? ce nu are nevoie de o valoare strict?.

Link spre comentariu
  • 4 weeks later...

Revin cu o noua problema,foarte mare zic eu.Voi posta aici pentru a nu mai deschide un topic nou.Am gasit soultia pentru greseala de mai sus(schema neprintata in oglinda) si anume:am intors pini integratelor pe partea opusa si astfel am reusit sa le montez pe fata corecta a placii.La celelate componente a fost usor,fiind atent la asezarea acestora.In cele din urma am montat toate piesele pe parte pe care trebuie sa fie.

La testarea sursei a aparut o problema cu tensiunea de iesire si anume ca ea ramane la o valoare fixa(0.25 V).Circuitul il alimentez deocamdata de la o baterie toshiba de 9v.La curent cred ca nu sunt probleme deoarece cand rotesc de potentiometrul pentru curent la maxim,ledul din circuit se aprinde(ledul indica curentul maxim,nu?)

Ca si componente am folosit ceea ce trebuia cu exceptia unor inlocuitori(D1, D2, D3, D4 = 1N5408, o dioda 1N4007,o rezistenta de 6,8 KOhmi/3w si un tranzistor BD 911).

Voi posta aici si nste poze cu placa in cauza.Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti.Multumesc frumos.

Link spre comentariu

Input Voltage: ................ 24 VAC...asta trebuie,nu baterie de 9v.

Sigur ai facut greseli la montarea componentelor,de aceea ai probleme cu functionarea schemei.Fa un cablaj nou(cum trebuie) si fi mai atent la asezarea componetelor si etc,cum ti-a fost recomandat si mai sus.

Link spre comentariu

Cablajul este lucrat corect(l-am verificat de n-ori).Fiecare componenta este buna si ca asezare si ca functionare(le-am verificat pe fiecare in parte).Cred ca s-ar putea ca TL-urile sa fie de vina.

La masurarea tensiunilor pe pini lor am urmatoarele valori:

U1:

1: -

2: 0,16 V

3: 2.04 V

4: 0 V

5: -

6: 4,10 V

7.4,85 V

8: -

U2 :

1: 0,67 V

2: 0,22 V

3: 4,18 V

4: 0,67 V

5: 0,67 V

6 :0,09 V

7 :4,56 V

U3 :

1: -

2: 0,16 V

3: 0,09 V

4: 0,67 V

5 : -

6: 4,78 V

7: 4,80 v

La intrarea pe U2(pinul 3),tensiunea pot sa o reglez din potentiometru de la 0,22 V pana la 4,18 V.La iesirie lui am valaorea fixa de 0,22 pe care o masor si la iesirea sursei.

Editat de fany15
Link spre comentariu

Multumesc foarte mult pentru raspuns.Inca nu am facut rost de un traf insa il voi procura cat de curand.Pot folosi un transformator cu volti mai putini(16,18,20) si de un amperaj mai mare?Cam ce putere aparenta trebuie sa aiba? Imi recomandati un transformator toroidal,unul cu tole sau unul incapsulat:?

Link spre comentariu

Cautati pe forum ca a mai fost deschisa o discutie despre aceasta schema de D-l trax, sunt comentate probelme legate de acest montaj, dar eu nu mai reusesc s-o gasesc.

Poate ne ajuta donpetru s-o gasim.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Am testat sursa astazi cu un transformator de 20 V( AC) si pot spune ca merge cum trebuie :))).La iesire am o tensiune reglabila de la 0 V la 25,6 V.Ce rol are ledul din schema(indica curentul maxim?).La mine nu se aprinde deloc,indiferent daca misc de potentiometrul de curent.Sursa are protectie la scurtcircuit?

Editat de fany15
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock