Sari la conținut

Postări Recomandate

Felicitari, ati lucrat ingrijit cablarea amplificatorului.

Apropo:

1. Ce circuit pe partea de 230VAC ati folosit (acel montaj amplasat vertical in partea dreapta a carcasei langa transformator) ?

2. Observ ca nu ati tras LED-urile pe panoul frontal al amplificatorului sau intentionati sa faceti asta mai tarziu ?

Buna dimineata,am folosit circuitul phonic-ului de filtrare ca era gata facut,iar ledurile le-am pus de proba,tre sa mai gauresc la fata sa vopsesc cutia si sa comand fata ce-a noua,inscriptionata cu tot ce trebuie.

Atentie la cuvantul "IN CIRCUIT" din citatul de mai sus.

Sa incerc o alta exprimare: montati semireglabilul in circuit, cu toate componentele la locul lor, care fac parte din circuitul de protectie (in mod special), montati bornele multimetrului pe semireglabil (care se afla deja lipit in circuit) si il reglati sa indice 180 Ohm.

adica reglez semireglabilul la 180 ohmi si il lipesc pe cablaj, practic ca o rezistenta fixa de 180R?

O mica rectificare la raspunsul pe care l-am dat si anume:

- 180 Ohm la varianta cu bipolari;

- 210 Ohm la varianta cu MOSFET.

Sunt niste valori aproximative. Spre exemplu, daca la varianta cu MOSFET alegeti 180 Ohmi protectia e ceva mai sigura dar scade randamentul amplificatorului (cu cateva procente).

Recomand in toate situatiile tatonarea valori cu ajutorului unui osciloscop, generator de semnal si sarcina de 4 Ohm, pentru ca in functie de dispersia componentelor folosite, pot apare niste diferente (spre ex., la o versiune cu MOSFET a rezultat practic 213 Ohm, la alta 208 Ohm, la una cu bipolari 179 Ohm etc).

Buna ziua Dompetru,am mai citit inca odata informarile dvs si am facut astfel:

1.am reglat LIMIT+/- la 210ohmi

2.am reglat la 199ohmi biasul.Acesta ramane asa s-au ar mai trebuii reglat si dupa incalzirea radiatorilor?Am pus aparatul pe pinii 1 - 2 si am fixat pe 199ohmi

3.Acum,cum reglez OFFSET-ul?Il fixez pe mijloc s-au trebuie sa-i dau o valoare pe pinii1-2 sau pinii 2-3?

Am pus in poza si schema filtrului de 220V de la Phonic.Pe viitor vreau s-o fac pe ce-a din PDF-ul lui TA1000PS.

AM remediat si problema LM35.Ar fi bine sa pun ceva pasta termica si pe LM35?Ma gandesc ca nu ar strica.

Si as mai avea o intrebare ce se intampla cand apas pe MUTE se decupleaza releul?

Va multumesc frumos pentru ajutor.

post-28325-0-49633100-1405172364_thumb.jpg

Editat de niksound

La ce tensiune ati alimentat amplificatoarele (sau ce tensiune aveti pe capacitoarele de filtraj, intre + si masa, respectiv - si masa)?

Pentru inceput e bine ca ati reglat semireglabilul de BIAS la maxim, deci la aprox. 200 Ohm (sau 199 cum ati spus mai sus). Semireglabilul de OFFSET cand se monteaza in circuit trebuie sa fie "la mijloc reglat". Cu alte cuvinte semireglabilul de OFFSET va trebui sa aiba intre punctul mediat si terminalele de pe extremitati aceeasi valoare.

Conectati intrarea amplificatoarelor la masa si deconectati sigurantele de pe un canal de amplificare si lasati-le numai pe un singur canal. Pe acest canal, unde aveti sigurantele conectate, alimentati amplificatorul (canalul respectiv) si masurati tensiunea continua pe iesirea amplificatorului, tensiunea pe rezistoarele de putere (de 0.68Ohm/2W) si tensiunile pe rezistoarele: R2 (aprox. 0,7...0,75V), R62 & R64 (aprox. 0,35V); R3 & R61 (aprox. 0,6...0,65V). Masurati tensiunea si pe dioda Zener D15 (ar trebui sa aveti aprox. -15Vcc). Daca tensiunile precedente sunt Ok, adica se incadreaza in valorile mentionate anterior, atunci actionati semireglabilul de OFFSET si anulati offset-ul. Dupa aceea, rotiti cursorul semireglabilului de BIAS astfel incat sa aveti pe rezistoarele de putere (ex.R21, R22...) cca. 3...5mV. Verificati din nou offset-ul (nu ar trebui sa inregistrati o mica abatere - o deriva de 1...2mV nu e o problema). Repetati operatiile spuse anterior pe fiecare canal de amplificare.

In ceea ce priveste limitarea de curent, valoarea semireglabililor reglata initial la 210 Ohm, e un bun punct de plecare.

Da, e buna ideea unui mic strop de pasta termoconductoare pe LM35.

Daca scurtcircuitati terminalele de MUTE de pe placa TA1000PS, da, se decupleaza releul.

Numai bine

Ziua buna multumesc ,ma apuc de treaba.Ramurile rtafului sunt egale:48-0-48 AC si 65,5-065,5 DC si nu fluctueaza deloc.Dupa masuratori si verificari OFFSET-ul tre sa ramana reglat fix pe mijloc.

inca ceva pentriu masurarea la dioda de 15 V pun aparatul la masa si pe dioda?multumesc,intreb pentru ca este prima data cand fac aceste reglaje.

Editat de niksound

Inca lucru la unul,imi da pe rez de putere cele de 0,68 60v iar celalalt merge de rupe, verific tot nu ma las.Pe dioda da bine 14,8v,OFSETUL regl bine la 70 ,verific ne auzim.

Iar pe rez 62-64 nimic.

Am uitat si baga protectia instant,se aprinde ledul

Editat de niksound

Verificati bine celalalt modul de amplificare. Sigur va scapat ceva cand l-ati ansamblat.

Postati aici masuratorile complete la modulul cu probleme, inclusiv cateva masuratori suplimentare cum ar fi tensiunea de bias.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock