Sari la conținut

Postări Recomandate

Asta-i o mare problema a "constructorului" diy...asezarea in carcasa.Iar cand ai deja o carcasa de la un aparat produs de fabrica cu un scop,treaba devine aproape imposibila.In cazul de fata cel mai indicat ar fi fost sa proiectezi toate componentele(filtraj,amplifuri...etc.) dupa carcasa...binenteles nu-i cazul aici,ptr. ca tu ai deja kiturile si ce mai tre.

In cazul de fata nu ai prea multe optiuni,era frumos sa fi fost kiturile proiectate cu finalii sub cablaj,automat aveai alt spatiu de manevra.

Si eu m-am lovit de aceasta problema in cazul unei carcase de amplificator hi-fi pentru acasa.

au loc, daca le asezi bine si daca modifici conectica.....daca pui amplificarile pe margine, cu potentiometrele de volum in stanga fata si dreapta fata, traful pe mijloc si in fata, TA1000 pe centru si spate, iesirile stanga spate si alimentarea dreapta spateintra foarte bine, dar trebuie modificata putin carcasa.....eu unul asa a-si face, nu a-si lasa cativa conectori sa-mi strice aranjamentul modulelor si simetria amplificatorului.....dar asa a-si face eu, nu stiu cat de dispus este el sa modifica carcasa.....oricum bafta

PS: uite cam asa....cu rosu este curentul de aer....

post-257-0-72017900-1404675306_thumb.jpg

Editat de Adrian_BBS

Adi, nu cred ca ii incape placa TA1000 si cu toroidalul la mijlocul carcasei, din cauza conectorilor din spate. Te-ai uitat? :scratchchin:

Din cauza asta nu am recomandat asezarea propusa de Adrian...posibil sa nu aiba loc,traful si filtrajul in mijloc,iar kiturile pe laterale.Ar fi cea mai buna solutie daca incap in centru traful si filtrajul.

Fluxul de aer poate fi oricum...eu as prefera ca ventilatoarele sa scoata aerul in spate.

Editat de Letcon

Buna seara ,va multumesc pentru raspunsurile dvs.Am incercat mai multe variante din cele sugerate mai sus.Cu finalii st/dr pe laterale imi ramaneau doar 2mm intre finali si TA1000PS iar traful chiar nu intra.O sa pun poze cu aranjamentul final tinand cont ca doresc sa includ si corectorul de ton KIT101.Ventilatoarele le-am pus sa impinga spre spate,tre sa mai dau gauri in carcasa pe spate.Va multumesc inca odata pentru sfaturi si doamneajuta sa mearga tot din prima.Seara buna.

post-28325-0-90470600-1404761855_thumb.jpg

Editat de niksound

don[etru o intrebare am si eu....cum se regleaza protectia amplificatorului fara sa avem aparatura necesara (generator, osciloscop si rezistenta de sarcina)...

Postarea nr.14:

http://www.tehnium-azi.ro/topic/5483-gx400-rev2-ultima-revizie-cu-gx400a-si-gx400b/

Daca nu detineti un osciloscop pentru reglarea limitarii de curent, atunci puteti regla ochiometric, cu rezultate destul de bune, semireglabilele LIMIT+ si LIMIT- astfel incat aceasta sa indice - IN CIRCUIT - aprox. 180 Ohm.

adica reglez semireglabilul la 180 ohmi si il lipesc pe cablaj, practic ca o rezistenta fixa de 180R?

Atentie la cuvantul "IN CIRCUIT" din citatul de mai sus.

Sa incerc o alta exprimare: montati semireglabilul in circuit, cu toate componentele la locul lor, care fac parte din circuitul de protectie (in mod special), montati bornele multimetrului pe semireglabil (care se afla deja lipit in circuit) si il reglati sa indice 180 Ohm.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock