Sari la conținut

AV400v2 - amplificator audio Hi-Fi de 400W - 4 Ohm

donpetru

Postări Recomandate

Mai am un singur cablaj plus o versiune complet asamblata folosita la teste pe MOSFET. Intentionez sa realizez un pachet format din cele doua repere plus un kit DP-0257, pachet cu kituri complet asamblate si testate. S-ar putea sa adaug si radiatoare pentru cele doua bucati de AV400v2. Acest pachet va fi disponibil cel mai probabil in primul trimestru a anului 2016. Tot atunci voi comunica si pretul de vanzare.

Asadar, in acest moment va pot oferi doar documentatia kitului in format PDF la pretul de 6 Euro (aprox. acei 28 de lei de care va spuneam in prima postare a acestui topic). Suportul tehnic va putea fi asigurat aici cu conditia sa nu postati imagini din documentatie, ci doar propriile realizari in jurul sau cu kitul AV400v2 si intrebari / neclaritati referitoare la acesta. Plata se poate face foarte usor, prin pay-pal. Mai multe detalii referitoare la plata discutam prin mesageria privata a acestui site sau la adresa de e-mail binecunoscuta: tehnium[dot]azi[arond]gmail[dot]com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 month later...

@outlek, asa cum v-am spus si in mesageria privata, am disponibile cablaje DP0257 care se pot folosi pe post de preu si circuit de intrare la AV400v2.

Pe parte de amplificare au ramas disponibile doar cablaje cu 2xTDA7294.

Kitul care o sa-l asamblez si de care spuneam mai sus (2xAV400v2 + DP0257) o sa pregatesc cat de curand posibil in functie de timpul liber disponibil dedicat pentru asa ceva. O sa mai ma gandesc daca o sa prezint kiturile de amplificare cu sau fara radiator.

Link spre comentariu

• 1 month later...
  • 2 months later...

In format electronic va fi intotdeauna de vanzare. Trimiteti-mi un mesaj privat ca sa discutam celelalte detalii, cand aveti timp si bani pentru achizitionarea proiectului.

Link spre comentariu

V-am trimis eu un mesaj privat.

Reamintesc cu aceasta ocazie ca documentatia kitului AV400v2 in format PDF se poate achizitiona la pretul de 6 Euro prin paypal: tehnium.azi@gmail.com

Nu e nevoie sa-mi trimiteti un mesaj aici, e suficient sa efectuati plata si la rubrica comentariu din formularul de plata sa mentionati o adresa de e-mail unde sa fie expediata documentatia.

Numai bine

Link spre comentariu

• 3 months later...

Buna ziua,

Supun atentiei dvs. sursa SMPS din atasament, cu rugamintea sa va spuneti parerea daca merita sau nu construita pentru a alimenta doua module AV400V2, inlocuind astfel necesitatea unuia sau doua transformatoare toroidale. As dori sa folosesc aceasta sursa din motive de spatiu si cost. 

Cu totii stim cat costa un trafo toroidal de 1000VA la Petra sau in alta parte.

Rog pe cei cu experienta in surse SMPS sa comenteze schema, sa aduca imbunatatiri daca se poate. 

Schema nu-mi apartine, proiectul este de pe internet, cei care l-au publicat sustinand ca sursa poate debita pana la 1000VA, in anumite conditii.

Rog pe admin daca considera postarea offtopic sa o mute la sectiunea potrivita.

Multumesc tuturor care vor comenta acest proiect.

self-osc smps.rar

Link spre comentariu

La sursa SMPS de mai sus nu-mi place ca nu are reactie si foarte probabil, asta tinand cont si de partea practica SMPS de care m-am lovit in ultimii ani, sa existe o diferenta mare intre tensiunea de mers in gol si cea de functionare in sarcina nominala. Daca la un banal alimentator trafo+punte redresoare+filtraj (ma refer la un trafo 630...1000VA), se inregistreaza o cadere de cativa volti, in cazul surselor in comutatie de genul celei de mai sus mai mult ca sigur vor fi mai multi volti. Deci, trebuie sa va asteptati la un riplu de tensiune nesadisfacator pentru domeniu audio.

Transformatorul folosit de mine la testarea unui kit AV400v2, este un transformator de 400VA care are doua secundare rebobinate cu conductor de 2mm diametru, la 2x55V. In aceste conditii, cu o sursa de alimentare TA1000PS, cu filtraj de 4x10000uF, tensiunea de alimentarea scadea cu cca.10V pe ramura de alimentare, cand amplificatorul audio debita puterea nominala pe 4 Ohm. Daca se foloseste un trafo de 1kVA, caderea de tensiune va fi mai mica. Totusi, ca sa aveti aceleasi performante va recomand sa va indreptati atentia catre ale scheme de SMPS-uri, ca de exemplu:

- era o schema SMPS destul de faina intr-un manual de service de amplificator audio PRO Yamaha, e simpla si cred ca merita construita;

- mai erau niste proiecte de SMPS-uri testate pe site-ul diysmps.com

Link spre comentariu

Schema prezentata in postarea #55, desi este "ca la carte", nu functioneaza corect datorita conductiei simultane pe fronturi

prin ambii tranzistori, care in final va duce la distrugerea lor prematura.

In schemele identice, profesionale se utilizeaza un al doilea transformator, care datorita unei reactii, direct 

pe bazele tranzistorilor finali, micsoreaza mult fronturile de tensiune si astfel se micsoreaza conductia

simultana pina la valori acceptabile.

Totusi, la puteri mari acest model nu este preferat si este inlocuit cu scheme care folosesc circuite integrate care evita acest fenomen. 

In legatura cu performantele redresorilor cu transformatoare clasice comparate cu surse in comutatie mai trebuie facuta o comparatie,

primele functioneaza multi ani daca nu sunt subdimensionate si sunt racite corect iar celalalte se defecteaza destul de repede.

Mai trebuie tinut seama si de experienta constructorului si de aparatura de masura. Un amator fara experienta mare nu va realiza

o sursa fiabila de alimentare in comutatie, dupa nici un fel de schema, chiar cu circuitele imprimate gata proiectate.

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

• 6 months later...

Buna ziua donpetru.Doresc sa cumpar si eu proiectul AV400v2. Nu am cont paypal. Ar fi mai indicat un transfer bancar.

Am incercat sa va dau mesaj privat dar primesc acest mesaj: Membrul donpetru nu poate primi nici un mesaj nou

Astept sa ma contactati d-voastra.

Va multumesc,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock