Sari la conținut

Masina de spalat cu probleme (batai in timpul functionarii)

prog

Postări Recomandate

Nu sunt de specialitate si m-am gandit sa intreb pe forum cu speranta ca voi citi niste sfaturi utile.

Sa va spun pe indelete despre ce este vorba: am o masina de spalat Whirlpool care cand incepe sa spele si se invarte cuva puternic, se aud cateva batai, dupa care, daca cuva isi micsoreaza turatia, bataile dispar. De la ce poate fi si cum se poate remedia ? E posibil sa fie descentrata cuva ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunt de specialitate si m-am gandit sa intreb pe forum cu speranta ca voi citi niste sfaturi utile.

Sa va spun pe indelete despre ce este vorba: am o masina de spalat Whirlpool care cand incepe sa spele si se invarte cuva puternic, se aud cateva batai, dupa care, daca cuva isi micsoreaza turatia, bataile dispar. De la ce poate fi si cum se poate remedia ? E posibil sa fie descentrata cuva ?

Si eu am aceiasi marca dar nu tine de tip, toate "bat" in anumite momente de functionare. Se intampla cand nu au fost "aranjate" rufele in cuva cum trebuie sau sunt rufe cu densitati mari intre acestea.

Link spre comentariu

Clar prima cale de urmat ar fi verificarea pozitionarii orizontale pe cele doua axe , si daca nu este pozitionata corect se poate ajusta din picioarele din fata.\

Daca pardoseala pe care sta este denivelata rau si nu se poate compensa din picioarele reglabile ale masini atunci trebuie introdus un material de adaos preferabil dur ( bucati de parchet melaminat , sau daca aveti cauciuc dur )

Alte cauze ce pot duce la batai in timpul centrifugarii ar fi , supraincarcarea cuvei cu rufe( fenomen des intalnit ) sau si mai rau cu articole gen paturi flecce care absorb multa apa marind-usi greutatea excesiv ( deasemenea fenomen des intalnit ) .

Alta cauza ar putea fi slabirea arcurilor de compensare ale cuvei fixe caz destul de des intalnit ( sunt tot mai proaste aceste arcuri ) sau in cazul unor modele fara contragreutate exista niste ghidaje telescopice( pentru cuva fixa ) care au in interior niste arcuri de compensare

Eu zic asa verifica prima data pozitionarea corecta a masinii si mai apoi obiceiurile gospodinei care o foloseste ( cat de mult o incarca cu rufe uscate si ce fel )

Editat de dominicue
Link spre comentariu

La mine s-au slabit arcurile si le-am inlocuit de doua ori. Si contragreutatea s-a slabit si am strans-o bine. Cuva se dezechilibreaza oricum deoarece in timpul spalarii rufele se misca aleatoriu in ambele sensuri.

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

In primul rand verifica daca toate cele 4 piciare reglabile sunt in contact cu solul;este vorba de fapt despre 4 suruburi.Daca bataile nu dispar inlatura capacul mmasinii si fa un examen vizual al interiorului masinii.Este posibil sa fie ceva slabit(desi e puyin probabil)Vezi daca nu cumva tamburul are rulmentul uzat si are joc.Explicatia pentru zgomot la turatii mari:este vorba despre frecventa de rezonanta a masinii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock