Sari la conținut

Ce pareri aveti de marca Peavy si consumul sculelor audio ???


titi

Postări Recomandate

Am auzit asa, ba la un amic, ba pe la facultate, ca sculele astea audio Pro de pana in 1500lei bucata sunt facute la norma iar specificatiile tehnice sunt fictive si menite sa fraiareasca consumatorul neavizat!!!? ???. In aceasta categorie intra cica Beringher-ul si PHONIC-uk. Am vazut si Peavy, de marca asta ce pareri aveti sau ce ati auzit, e mai buna decat cele mentionate anterior ? Am inteles ca astea la norma nici nu au - spre ex. amplificatoare - puterea reala specificata. Spre exemplu, vazusem un PHONIC MAX1500 sau 25000, nici nu mai stiu cat era; la circa 1000lei bucata, parca scratchchin.gif si cica scot 2x750W la 4 Ohmi sau mai mult - nu mai tin minte exact ???? Mie mi se pare taca, voi ce spuneti. Pai astia de la %%%%%%% din Iasi iti vand un toroid cu vreo 100Euro si ceva de circa 1500de watti. Ca sa faci un amplificator de puterea aia iti trebuie unul mai mare, cred. O fi cumparat ei mai multe transformatoare dar cat de ieftin le puteau lua ???

 

dar despre puterea consumata de anumite electronice, ce parere aveti ? Se poate estima cam ce putere are amplificatorul sau daca puterea consumata este reala ///

Deci, as dori sa stiu cateva impresiii fata de marca Peavy si daca PHONIC-ul ala, amplificatorul ala, scoate puterea asta. Eu cred ca multi pacalesc lumea dar nu stiu ce sa cred :h2:

 

mersi anticipat :l5:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In aceasta categorie intra cica Beringher-ul si PHONIC-uk.

... Si Peavey - mai multa atentie te rog la scris - chiar daca marca ar fi undeva pe la sfarsitul "clasamentului".

Spre exemplu, vazusem un PHONIC MAX1500 sau 25000, nici nu mai stiu cat era; la circa 1000lei bucata, parca unsure.gif si cica scot 2x750W la 4 Ohmi sau mai mult - nu mai tin minte exact

Intrebarea asta imi aduce aminte de o discutie mai veche avuta pe un alt forum despre puterea amplificatoarelor, exmplificare PHONIC MAX2500. Ma gandesc din ce in ce mai mult sa fac un topic unde sa testam performantele, implicit sa calculam puterea/consumul amplificatoarelor. Nu ar fi rau...! scratchchin.gif

 

Cateva imagini cu amplificatorul PHONIC MAX2500 redau mai jos:

max2500_1.jpg max2500_2.jpg max2500_3.jpg max2500_4.jpg

Diametrul transformatorului este circa 160mm la o inaltime max. 70mm, ceea ce corespunde unui profil trafo de tipul "standard". Conform standardului SR EN 61558, la acest diametru avem (cu acest standard lucreaza orice producator de transformatoare toroidale in lume): Standard profile toroidal transformers - putere in domeniu: 630 - 800VA.

Tinand cont de faptul ca amplificatorul e in clasa H cu un randament caracteristic de 77-80%, distorsiuni armonice tipice in domeniul 0,5 - 10% la Pmax iar coeficientul de transfer a puteri retea - redresor c.c este in jur de 50%, per ansamblu, fata de consumul de la retea puterea redata pe ambele canale in conditiile reproduceri corecte a semnalului muzical (peste aceasta limita programul sonor este neinteligibil) este de Pdif=0,8*0,5*Pt=0,4*800=320W, pe ambele canale, pe impedanta cea mai mica suportata de amplificator. Cu cat impedanta este mai mica cu atat mai mult vor creste distorsiunile datorita depasiri pe incinte a curentului nominal suportat de infasurarile secundare trafo.

 

P.S. Ceea ce am prezentat mai sus este un simplu calcul teoretic care de cate ori l-am aplicat nu a dat gres niciodata (poate a avut o mica eroare, doar atat).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

donpetru, chestia cu PHONIC-ul e cat se poate de adevarata. Acum nu stiu daca duce exact 320W pe ambele canale, s-ar putea ca in regim muzical datorita condensatoarelor sa aiba varfuri de putere mai mari. Dar ce spun, ca de abia are acolo doua condensatoare chioare, s-ar putea ca varfurile sa fie mici ciupituri. :b1:

Eu din ce am mai citi pe ici pe colo, ca sa aflam cat scoate pe difuri un amplicator impartim la 2 puterea transformatorului. El poate scoate mai mult dar nu se mai intelege nimic. Cred ca donpetru mai sus a calculat acei 320W asa in conditii de THD aproape zero ca dupa aceea puterea poate creste cu vreo 100W dar deja nu mai e muzica, e un fel de a spune. Defapt in calculul puterii pe difuri trebuie sa tinem cont de doua chestii mari si late: puterea transformatorului si clasa de functionare a amplificatorului. Ca sa avem un sunet de calitate trebuie ca niciodata - am vazut ca a mentionat si donpetru mai sus - sa nu se depaseasca in regim nominal curentul prin boxe curentul nominal al infasurarilor secundare ale transformatorului. Aici mai putin conteaza clasa de polarizare, am presupus ca avem o schema buna de amplificare. Daca nu se respecta regula mentionata la volum mare amplificatorul se inhiba iar sunetul nu mai are claritate si este lipsit de transparenta.

 

Spre exemplu, la un amplificator audio ca Av400, capabil de un curent de 10Asinus pe 4 Ohmi pe iesire, infasurarile transformatorului trebuie sa suporte macar in suprasarcina acest curent. Daca nu il suporta tensiunea de alimentare redresata scade mult. Am facut in acest sens mai de mult un test cu un toroid de 500W si unul 1kW cumparati de la Petratoroid din Iasi cu doua infasurari de 50V, deci un 10A pe infasurare la ala de 1kW. Cand conectam in circuit ala de 500W in sarcina maxima tensiune de alim. a lui AV400 de la +/-70Vcc cat era, cobora in sarcina la aproximativ +/-50V - da, cu condensatoare de 2x10000uF la 80V. pe filtraj. Cand am montat traful de 1kW atunci tensiunea de abia daca ajungea la +/-69Vcc. Acum imaginati-va ce se intampla cu tensiunile de alimentare ale PHONIC-ului care are un filtraj facut din saracie si un radiator la fel. Nici nu vreau sa ma gandesc unde se duce puterea pe iesire - cred ca deja donpetru a fost cam darnic cu cei 320W.... :biggrin:

 

titi, Peavey este o marca putin mai serioasa ca celelalate mentionate de tine. In afara de Fullrange-uri, altceva nu as cumpara de la ei.

 

Mai baieti, nu mai credeti in toate puterile trecute pe echipamente. Daca vreti va mai dau un exemplu cu un Beringer Europower mixer. Era varianta cu 8 canale parmise. Ce m-am ras cand a venit un client la magazinul unui amic, bine, a avut noroc omul ca e mai experimentat. Pe PowerMixer scria un 300Wrms pompos pe canal sau 200, nu mai tin minte exact. Dupa ce l-a ascultat omul nu ia dat mai mult decat statia lui romaneasca de acasa de 2x35W, parca si aceea spunea ca ii da lectii Beringher-ului. Tare faza. Daca vreti va mai dau exemple!!!.

Apropo, titi, te-ai lamurit? :134:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ok, am inteles chestia cu impartitul la 2 a puterii transformatorului si cateodata poate sa nu fie chiar "2".

 

de ce v-am intrebat de Peavey, pt. ca am vazut la un SH de vanzare si ma gandeam eu decat sa ma chinui cu boxele alea, basreflex sau VTP, mai bine cumpar fullrange-urile alea Peavey, parca 400W aveau. Problema e pretul.....cam mare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1000lei bucata ??? Vi se pare mult ??? Sau sa-mi iau mai degraba niste fullrange de alea "no name" Made in China ??? Sau sa-mi fac pana la urma boxe ? Acum chiar ca nu stiu ce sa mai fac... :n1: :i6:

Putin help...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Problema e pretul.....cam mare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1000lei bucata ???

Daca incintele Peavey arata si suna foarte bine si pe placul tau atunci pretul de 1000lei per bucata mi se pare rezonabil. Oricum, eu cred ca se mai poate negocia!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

titi, daca ai bani si iti plac cum suna incintele, atunci cumpara. Daca nu ai bani suficienti si vrei sa investesti treptat in niste incinte de calitate, cu putina rabdare, poti sa faci cu 15000lei niste incinte care in mod normal se vand cu cel putin 3000lei perechea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Statiile Peavey au devenit celebre cu difozoarele Black Widow .

 

Tot ce am vazut cu alte difuri sunt niste "umbre" ale seriei profi de la Peavey .

 

De fapt am folosit mai multe statii Peavey , difurile sunt de slaba calitate ( la cele ce ajung pe la noi ).

 

Un singur combo de chitara am vazut cu dif BlackWidow ( adus din SUA) , ceva superb .

 

Ptr Statie de voci sau sonorizare disco fullrange cu crossover pasiv nu se poate folosi mai mult de 50% din puterea nominala .Restul este raclama comerciala .

 

Mediile si inaltele sunt modulate de bass , la 50% din amplitudinea basului si aprox 30% aplitudine medi inalte inaltele si mediile sufera "clipping"l aorice mica supracrestere dinamica

.Asa ca firmele dau linistit date ce suna bine si arata bine pe hartie ,Oricum nu poti ajunge la acel volum "maxim" .Totodata daca se foloseste ca si sonorizare cu microfoane la fel nu poti trece de un anumit nivel din cauza feedback-uli acustic ( microfon -boxe) , cea ce te limiteaza la 30-40% din puterea maxima .( mai ales daca se foloseste in interior sala de medie marime cum ar fi cluburile , si alte locatii mici)

 

Oricum trebuie sa avem un headroom pentru dinamica muzicala.O dinamica muzicala deja comprimata este de 20dB , cea ce este inca o plaje enorma de reprodus .Trebuie sa lasi cel putin 6dB rezerva cea ce suna cam jalnic dar cateodata nu ai nici 3dB .

 

Puterea maxima /muzicala ar insemna ca avem o rezerva de dinamica de cel putin 10dB fara distorsiuni sesizabile in varfuri.

Acest lucru inseamna ca in regim constant vom folosi 10% din puterea maxima si numai in pasajele de dinamica muzicala urca cu inca 10dB . Asa se ajunge la statie de 100W ptr auditie in camera de locuit , in media asculti cu 10W si in varfuri ai rezerva de aprox 10dB ( headroom) cea ce inseamna doar o dublare a tariei sunetului .

O orchestra simfonica are dinamica de peste 90 dB .

Ca sa ajungi la o auditie HiFi si in cazul dinamicii asculti la nivelul mediu de 1W ( 2 x 1 W este destul de tare intr-o locuinta pe frecventele medii ).

 

Problema este cu auzul uman fata de zero dB pe 1KHz ca sa auzim basul avem nevoie de +60 dB la bas si inca +45 dB la inalte .

0.001W <->100W este raportul de 50dB , intr-o camera foarte silentioasa in liniste putem sa reproducem "satisfacator

" o inregistrare cu o orchestra simfonica.

 

Acest lucru daca al transpui intr-o locatie mai mare implica puteri enorme .

 

De aici se poate trage concluzia ca firmele de obicei dau date "muzicale" masurate in regim dinamic ce simuleaza un program sonor "real" ..in consecinta te poti bizui cam pe 20% maxim la cele declarate de firme.Mai ales la sculele ptr camere de locuit .dar nici cele "PRO" nu sunt prea "pro".Se face economie la orice si oriunde.

 

Consumul este direct proportional cu puterea debitata plus pierderi din susra si randamentul statiei .In regim normal trebuie sa aiba randament de circa 70% .Cele cu stabilizator de tensiune au randamentul mai mic ce se adauga pierderilor generale.

@donpetru a precizat intr-un raspuns ..." proiectarea se face dupa ce ai difuzorul " deci am avea nevoie si de difuzoare ce rezista la cei 100W fara distorsiuni prea mari ( pentru varfuri).Dupa experientele "noi" acum un difuzor de aprox 50VA de prin '80 acum se cheama 1000W . .Sa precizez ca cei 50VA inainte se chemau 12,5VA prin '60 si mai inainte 2W '55...si uite tot asa creste puterea difuzoarelor.Asa ca ar trebui cel putin un sistem de difuri de 1000W (noi) pe canal .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...

PEAVEY mi se pare un brand foarte bun !!!

Nu stiu de ce DONPETRU scrie ca ar fi pe la sfarsitul clasamentului...aveti in vedere si preturile, ca si asta conteaza foarte mult; daca PEAVEY au ales sa faca si produse low cost, asta nu inseamna ca marca PEAVEY se poate compara cu Behringer sau alte minciuni de genul...

Personal detin un sistem de sonorizare de la PEAVEY de care sunt foarte multumit: 2 sateliti pasivi de 300W fiecare, o putere de 2x500W cu care ii atac si 2 woofere active de 400W fiecare. Tin sa mentionez ca am cautat indelung inainte de a achizitiona acest sistem si am ajuns la concluzia ca la pretul respectiv a fost cea mai buna alegere. (un satelit costa 900 RON, un woofer DOAR 1400 RON !!!!!, iar puterea a costat 1700 RON); mentionez ca le folosesc la diverse evenimente (nunti, botezuri, etc) si fac fata cu foarte mare succes, sunt foarte, foarte multumit de ele. Imi amintesc ca la o petrecere "mai ampla" am renuntat total la grija pentru ele si am exagerat la maxim cu volumul....am ramas surprins sa constat ca dupa o noapte intreaga in care satelitii stateau cu becurile din interior aprinse (sistemul ala vechi de protectie la suprasarcina, poate si cel mai rudimentar) tot sistemul a ramas in picioare; ba chiar imi amintesc ca se aprindea foarte mult si clipping-ul de la putere! Bineinteles ca la volumul ala dinamica avea ceva de suferit, iar pe partea de medii-inalte apareau niste distorsiuni (care culmea, nu erau mari), dar cum sa se comporte o boxa de 300W cand o ataci cu 500W? Mai ales ca este o boxa de doar 200 si ceva de euro !!! Este evident ca nu se pot compara cu alte produse de xx.xxx euro, dar pentru cat au costat, eu cred ca sunt foarte reusite! Insa de la brand-ul PEAVEY se pot gasi si produse mai performante, baietii lucreaza foarte mult la cercetare si pun accent mare pe calitate, asta se poate vedea in produsele high-end care sunt comercializate de ei; ma uitam ca acum putin timp in urma au scos un sistem VERSARRAY care a revolutionat mult, puteti vedea informatii despre el aici: http://www.peavey.com/products/browse.cfm/...arraySeries.cfm Inteleg ca la noi inca nu a fost adus acest sistem, dar sunt sigur ca va detrona toate sistemele array care exista la noi (JBL si altele).

Deci, Titi, daca ai de gand sa-ti cumperi ceva de la PEAVEY, sa stai impacat cu gandul ca sunt mai mult decat OK si gasesti de la ei si chestii mai ieftine decat ce am cumparat eu. Insa nu stiu de ce tu cauti second-hand cand le poti gasi noi noute in magazinul MUZICA, e o firma acolo care sunt distribuitori PEAVEY in Romania, nu pot sa-i spun numele ca sa nu fac reclama, insa gasesti usor, avand in vedere ca sunt unicii importatori PEAVEY in Romania.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
... Si Peavey - mai multa atentie te rog la scris - chiar daca marca ar fi undeva pe la sfarsitul "clasamentului".

 

Intrebarea asta imi aduce aminte de o discutie mai veche avuta pe un alt forum despre puterea amplificatoarelor, exmplificare PHONIC MAX2500. Ma gandesc din ce in ce mai mult sa fac un topic unde sa testam performantele, implicit sa calculam puterea/consumul amplificatoarelor. Nu ar fi rau...! scratchchin.gif

 

Cateva imagini cu amplificatorul PHONIC MAX2500 redau mai jos:

post-2-1199858208_thumb.jpg post-2-1199858216_thumb.jpg post-2-1199858224_thumb.jpg post-2-1199858232_thumb.jpg

Diametrul transformatorului este circa 160mm la o inaltime max. 70mm, ceea ce corespunde unui profil trafo de tipul "standard". Conform standardului SR EN 61558, la acest diametru avem (cu acest standard lucreaza orice producator de transformatoare toroidale in lume): Standard profile toroidal transformers - putere in domeniu: 630 - 800VA.

Tinand cont de faptul ca amplificatorul e in clasa H cu un randament caracteristic de 77-80%, distorsiuni armonice tipice in domeniul 0,5 - 10% la Pmax iar coeficientul de transfer a puteri retea - redresor c.c este in jur de 50%, per ansamblu, fata de consumul de la retea puterea redata pe ambele canale in conditiile reproduceri corecte a semnalului muzical (peste aceasta limita programul sonor este neinteligibil) este de Pdif=0,8*0,5*Pt=0,4*800=320W, pe ambele canale, pe impedanta cea mai mica suportata de amplificator. Cu cat impedanta este mai mica cu atat mai mult vor creste distorsiunile datorita depasiri pe incinte a curentului nominal suportat de infasurarile secundare trafo.

 

P.S. Ceea ce am prezentat mai sus este un simplu calcul teoretic care de cate ori l-am aplicat nu a dat gres niciodata (poate a avut o mica eroare, doar atat).

 

 

nesfarsita discutie cum ca Phonic are si Phonic drege

 

De foarte multe ori se pun conzi multe si mari ca sa compenseze un traf anemic, ca sa aibe de unde sa "suge" putere la varfuri mai mari...

Mai ales ca e mai ieftin sa mai pui inca 4 conzi de 10000 decat sa bagi un traf

mai puternic, in plus arata mai "serios" o baterie de conzi decat un traf cu 2cm mai mare in diametru.....

 

conzi aia multi pe care ii vedeti in amplifuri sunt made in china si cu o inductivitate de zici ca e circuit oscilant :DD

si conzi de 100V care fierb la 60 65V....... si au de fapt maxim 4700-6800 microfarazi

 

Am facut odata un test comparativ:

2*ipa400, +-70Vdc

pe o parte 2 buc de 10000 microfarazi noname

pe ceallalta parte 2 buc siemens 8200 microfarazi la 80V

 

La clip pe chinezarii erau vreo 60-63 Vdc, pe siemensuri a ramas stabil la 69 -70Vdc ... viteza de descarcare china fail, siemens win!

 

in gol tensiunile erau 71.2 (siemens) respectiv 70.8(china)

dupa deconectare, chinezariile dupa 5 minute aveau maxim 10Volti pe ele, siemensurile aveau 65 - 66Volti, deci curentul de scapare - china fail, siemens win

 

BTW:Max 2500 are 500w in 8 ohm blana si 0.03 %THD nu 10 %

 

Apropos despre asta vorbeam, la max2500, 6 conzi de 4700 micro are numai. mici dar rapizi. Multa lume nu stie ca uneori e mai important viteze de descarcare-incarcare, decat o capacitate mare, pe care nu are timp sa le decarce - degeaba ai capacitate mare, daca nu poti sa compensezi nimic cu ele din cauza vitezei mici ale acestora.

 

O chestie interesanta am auzit mai demult - cu cat sunt mai eficiente conzii de filtrare, cu atat se incalzesc mai tare puntile redresoare, deci au nevoie de racire mai buna, din cate observ au un radiator destul de generos pe diode

Editat de donpetru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cu cat sunt mai eficiente conzii de filtrare, cu atat se incalzesc mai tare puntile redresoare

Acest lucru ati auzit putin gresit. Va rog sa aveti grija cum va jucati cu cuvintele, constat ca la o parte din ele nu le intelegeti intru totul semnificatia tehnica. In propozitia dvs. nu este vorba de eficienta ci de capacitate. Cu cat este mai mare capacitatea condensatorilor de filtraj cu atat mai mult este solicitat redresorul alimentatorului. Viteza de incarcare descarcare nu are nici o legatura cu valoarea de varf a curentului de incarcare ci afecteaza panta curentului de incarcare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 months later...
Am auzit asa, ba la un amic, ba pe la facultate, ca sculele astea audio Pro de pana in 1500lei bucata sunt facute la norma iar specificatiile tehnice sunt fictive si menite sa fraiareasca consumatorul neavizat!!!? ???. In aceasta categorie intra cica Beringher-ul si PHONIC-uk. Am vazut si Peavy, de marca asta ce pareri aveti sau ce ati auzit, e mai buna decat cele mentionate anterior ? Am inteles ca astea la norma nici nu au - spre ex. amplificatoare - puterea reala specificata. Spre exemplu, vazusem un PHONIC MAX1500 sau 25000, nici nu mai stiu cat era; la circa 1000lei bucata, parca unsure.gif si cica scot 2x750W la 4 Ohmi sau mai mult - nu mai tin minte exact ???? Mie mi se pare taca, voi ce spuneti. Pai astia de la %%%%%%% din Iasi iti vand un toroid cu vreo 100Euro si ceva de circa 1500de watti. Ca sa faci un amplificator de puterea aia iti trebuie unul mai mare, cred. O fi cumparat ei mai multe transformatoare dar cat de ieftin le puteau lua ???

 

dar despre puterea consumata de anumite electronice, ce parere aveti ? Se poate estima cam ce putere are amplificatorul sau daca puterea consumata este reala ///

Deci, as dori sa stiu cateva impresiii fata de marca Peavy si daca PHONIC-ul ala, amplificatorul ala, scoate puterea asta. Eu cred ca multi pacalesc lumea dar nu stiu ce sa cred :h2:

 

mersi anticipat :l5:

 

 

Toate firmele de audio au si produse entry level si produse din gama de top.

Phonic si behringer fac produse ieftine deci sunt entry level majoritatea.Peavey face si boxe si amplificatoare iftine dar faci si de top cum ar fi astea

http://www.peavey.com/assets//images/addit.../00584090_3.jpg

http://www.peavey.com/assets//images/addit.../00584470_3.jpg

http://www.peavey.com/assets//images/addit.../00511050_4.jpg

 

Legat de trafuri e alta poveste.Toti au impresia ca un traf mare e si un tarf ok.Toatl gresit.Unde traful e mare ceva e suspect.

 

Citeste aici sa vezi cum sta treaba cu traful...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Citeste aici sa vezi cum sta treaba cu traful...

@ Donpetru

 

Eu stii ca ai multa teorie in cap dar nu uita ca te-am rugat sa nu mai induci lumea in eroare. Nu e prima oara cand iti spun sa nu mai vorbesti de ceva pe care nu ai pus mana.Pozele de la acel Phonic sunt facute de mine si de un user de pe forumul pro..... pasarici...

 

1. Daca sunt facute "de tine" de ce te-ai inscris cu acest nume pe forum. De ce nu ai utilizat numele de pe celalalt forum ?

2. In privinta puterii transformatoarelor utilizate in amplificatoarele audio am scris un articol destul de amplu aici. Suplimentar, pentru a intelege mai bine ce se petrece intr-un transformator se poate citi si articolul de aici.

 

In ceea ce priveste link-ul de pe forumul power audio am sa-l sterg dupa acest comentariu deoarece nu respecta regulamentul forumului acesta. Intreaga filozofie, sa-i spun asa, comparativa intre transformatoarele toroidale produse de o firma din Romania si altele prezente in sculele profesionale, este expusa in acel topic "cam gresit". La urma urmei, totul se rezuma la calitatea miezului feromagnetic a transformatorului, care in cazul transformatoarelor toroidale, reprezinta o tola FeSi (ferosiliciu) rotita intr-un perimetru circular. Miezul transformatorului permite functionarea la o inductie magnetica de maxim 1,6...1,8T in cazul transformatoarelor toroidale. Intreprinderile care produc "tole" le produc la un anumit standard de calitate... "international". Momentan nicio firma nu se mai preteaza sa realizeze tole care sa reziste la inductii de saturatie mai mici, asa cum era pe vremuri, asta din cauza diferentei de cost foarte mici intre obtinerea unei tole cu Bmax mai mare si una cu Bmax mai mic. Acum mare problema la alimentatoarele din sculele audio PRo de pret redus o reprezinta calitatea condensatoarelor de filtraj.

 

Firmele din Iasi (oricare din cele doua), proiecteaza transformatoarele toroidale dupa acelasi standard "german" SR EN 61558-2-4 care este adoptat de orice firma producatoare de transformatoare toroidale care se respecta din lume, inclusiv "de chinezi". Transformatoarele comercializate de firmele din Romania sunt proiectate sa functioneze la sarcina nominala foarte aproape de temperatura mediului ambiant, deci lucreaza la Bnom, asa cum mentionam intr-un articol din revista. Transformatoarele alimentatoarelor din amplificatoarele audio PRO Low Cost in peste 90% din cazuri sunt proiectate sa lucreze la Bmax, avand clase de izolatie superioare transformatoarelor comercializate standard de firme din Romania. Si cei din Romania va pot realiza un transformator avand clasa H de izolatie (180grade celsius) fata de clasa E (120gr. C) cat este uzual. Spre exemplu, cu clasa H de izolatie, se poate utiliza un transformator de 600VA sa se alimenteze 2xAV400, daca stii cum sa-l proiectezi utilizand acelasi miez feromagnetic folosit si de cei de la firmele din Romania. Una este sa-i dai comanda pentru proiect si alta e sa cumperi din magazin ceva dupa ureche. Aici se fac confuzii in acel forum.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Toate firmele de audio au si produse entry level si produse din gama de top.

Phonic si behringer fac produse ieftine deci sunt entry level majoritatea.Peavey face si boxe si amplificatoare iftine dar faci si de top cum ar fi astea

http://www.peavey.com/assets//images/addit.../00584090_3.jpg

http://www.peavey.com/assets//images/addit.../00584470_3.jpg

http://www.peavey.com/assets//images/addit.../00511050_4.jpg

 

Legat de trafuri e alta poveste.Toti au impresia ca un traf mare e si un tarf ok.Toatl gresit.Unde traful e mare ceva e suspect.

 

Citeste aici sa vezi cum sta treaba cu traful...

 

Chestia ca transformatorul ca e mai mare si ca nu e bun, e total gresita. Asta nu inseamna ca chinezi nu pot si ei supradimensiona! Oricum, problema asta are destul de multe aspecte pe care mi-e cam lene sa le enunt acum. Daca vrei, pro audio si nu mai stiu cum, deschide un topic, invita-l si pe DNA si alti si mai vedem dupa aia... Dar iti spun eu, baga la cap ce a spus donpetru mai sus deoarece in acel topic problema a pornit din start privita dintr-un unghi gresit.

 

Hai ca ma duc la culcare si BAFTTTAAAAA! 1appl.gif

Editat de donpetru
Precizari suplimentare OFFTOPIC
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Daca tot vorbiti despre phonic max 2500, ar trebui sa stiti ca au existat cateva loturi care au avut anumite probleme, si nu aveau specificatiile corecte, puterea care scria pe ele.

Dar vorbiti si despre XP-uri.

mereu luati cel mai slab produs si-l criticati.

Faceti o medie.

Luati 5 max 2500, din loturi diferite, produse la 1-2 ani diferente si comparati-le. O sa vedeti diferente.

 

Multi dintre voi spun ca sunt slab, dar la fel de multi le cumpara.

De ce?

Pentru ca raportul calitate-pret e ok.

Nu vreti phonic? Luati bluetech, facute pe vapor si mult mai ieftine.

 

Atata timp cat aveti un buget de X lei, nu comentati, comparand un produs cu unul care depaseste de 3-4 ori valoare maxima a bugetului.

Daca va permiteati, nu aveati phonic, aveati crown, si alte prostii.

Eu zic ca phonic sunt destul de bune calitativ. Si la un raport calitate-pret foarte bun.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock