Sari la conținut

Sursa Alimentare Pioneer

Postări Recomandate

Am Atasat schema sursei de alimentare de la un Pioneer SX-1000TW si va rog daca puteti sa-mi spuneti daca pot folosi ca tranzistori Bd139 si diodele din puntea rectificare daca pot fi inlocuite cu 1n4007.

Problema care o am la pinul 6 si 7 am cam 12.5v. Tranzistorii 2sc627 si 2sc486 sun montati practic lipiti de placa piscioarele fiind foarte scurte nu stiu daca voi putea sa-i lipesc la loc si m-am gindit sa refac toato sursa. problema este ca nu gasesc acei tranzistori si diode.

2sc620 = 50v 200ma 250mw

2sc627 = 200v 100ma 700mw

2sc486 = 70v 1.5A 800mw

va rog daca puteti sa-mi recomandati ce fel de tranzistori si diode as putea folosi pentru a reface sursa de alimentare.

Va multumesc

Power supply.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1) 2SC620 se poate inlocui cu 2N2369A;

2) 2sc627 si 2SC486 se pot inlocui cu MJE340, tranzistor care se gaseste in comert si costa aprox. 1...1,5lei;

3) Diodele SW-1-02 din sursa sunt echivalente cu 1N5408.

Toate componentele electronice echivalente se gasesc in comert, spre exemplu: tranzistorul 2N2369A costa aprox. 6 lei, MJE340 este circa un leu iar dioda cel mult 50 de bani.

Link spre comentariu

• 4 weeks later...

Av?nd ?n vedere c? trz din acele vremuri erau folosi?i la limit?, a? pune ?n locul lui 2SC486 unul mai for?os, ?n capsul? TO220 gen BD241,243, chiar cu radiator ata?at.

Ptr 2SC627 merge ?i un BD135,137,139,235,237,435,437,439,441...etc.

?n locul lui 2SC620, merge ca ultim? solu?ie ?i un BC174,546 cu picioarele rotite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock