Sari la conținut

Sugestii afisare continut site web

elco

Postări Recomandate

Incep cu o prima intrebare sau problema: se poate micsora numarul de subiecte afisat in forumuri de la 25 de subiecte, cate am numarat, la 20 spre exemplu ? Platforma fiind IPB suporta asta sau are facilitatea asta ? Ma gandeam ca s-ar incarca mai repede pagina cu subiecte din fiecare sectiune a forumului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum cativa ani in urma mi-aduc aminte ca am adaugat un chat dar am renuntat la el din cauza ca numai posta lumea in forum. O mare parte din utilizatori, la vremea aceea, incepuse sa acceseze chat-ul, uitase chiar si de mesageria privata. Apoi, daca se foloseste un chat, s-ar putea sa vezi intr-o saptamana aceesi intrebare de nenumarate ori, cand foarte simplu, se poate dezbate intr-un topic, unde se pot citi raspunsuri, nu numai acum, ci si peste cativa ani (deci, apare continut, sub forma de topicuri, care genereaza trafic nu numai momentan ci si in urmatori ani). Din aceste motive consider optiunea chat total nepotrivita pentru un asemenea site web cum este tehnium-azi.ro

P.S. Chat-ul cred ca ar fi util daca ar fi contracost.

Link spre comentariu

Chestia asta:

sugestie.GIF

n-ar putea exista si in josul paginii? Mie personal mi-ar fi mai comod cu ea, poate n-as fi singurul...

Ideea nu e rea deloc. Asa este bine ? Sau sa mut mai sus bara de navigare in forum (ma refer la cea de mai jos)?

Link spre comentariu

Chestiunea imi foloseste (mie de exemplu) daca vreau sa citesc ultimul raspuns, sa ies din topic dar sa raman in sectiunea respectiva. Mai ales daca pagina e lunga si accesul e doar la inceputul ei.

E perfect asa, langa ultimul raspuns.

Link spre comentariu

• 1 month later...

Se poate include o rubrica dedicata in meniul site-ului cu anunturi publicitare si dupa aceea sa fie desfiintata rubrica cu vanzari ? Ma gandeam la o solutie cum este pe elforum! Cred ca ar fi mai interesat!

Si inca ceva: optiunea din meniu cu Store sau cum ii spune, sunt sanse sa revina sau sa existe sau s-a renuntat de tot la ea?

Link spre comentariu

Se poate include o rubrica dedicata in meniul site-ului cu vanzari/cumparari dar asta ar inseamna sa transform acest site intr-un site de anunturi gen tocmai.ro sau okazii.ro. Iti spun lucrul asta deoarece, inca de cand lansasem rubrica cu Vanzari ca sa fie vizibila in blocul cu ultimile postari din forum, inca de pe atunci, peste 50% din subiectele forumului erau axate pe vanzari si fiecare utilizator, avea grija, la o anumita perioada, sa dea un "UP" la subiectul deschis, ca sa apara in blocul cu ultimile postari din forum (care la un moment dat se umpluse numai cu vanzari). Asa ca, atunci am hotarat sa nu mai includ rubrica cu vanzari in blocul cu ultimile postari in forum, pentru ca acest forum, vreau sa fie in primul rand un forum unde sa discutam ce am construit sau ce a mai depanat si apoi sa mai vindem cate ceva. Deci, vreau sa evit acea situatie cand un forum ca acesta sa fie populat strict cu vanzari, de parca nimeni nu mai construieste nimic, toate lumea vinde. Nu acesta este scopul principal al acestui site si cred ca nu ar trebui sa fie si a altor site-uri cu un profil asemenea.

Acum vreo doi ani in urma, cand am lansat noua interfata a portalului Tehnium Azi, ma gandeam sa includ un add-on, cum este pe site-ul care l-ai mentionat mai sus, cu vanzari - este vorba de add-on urmator:

http://community.inv...37-classifieds/

pe care sa-l integrez in portal, dar am evitat sa fac lucrul asta cand am vazut ca 95% din utilizatori vin sa posteze la rubrica vanzari. Nu zic ca nu e bine sa vindem cate ceva, dar foarte multi utilizatori au doar preocuparea asta. Bineinteles, un site cum este Tehnium sau chiar si elforum, care au o nisa pe segmentul de electronica, tintesc mult mai bine viitori cumparatori (e de la sine inteles faptul ca daca doresti sa cumperi un radiator, e doar un exemplu, intai cauti aici sau pe alte site-uri web asemenea si dupa aceea te uiti pe site-uri gen okazii.ro). Dar un site de acest gen eu nu cred ca ar trebui sa aiba in prim plan rubrica vanzari. Sau, as putea sa fac asta, daca pentru fiecare anunt postat, fiecare utilizator plateste 1USD. Uite, chiar am sa incerc sa fac asta anul asta. Crezi, tu sau ceilalti utilizatori, ca va avea succes ? Eu sunt putin rezervat in privinta asta desi nu ma costa aproape nimic ca sa incerc sa implementez acest lucru.

Vechea rubrica "store" este momentan dezactivata, deoarece prezentarea unor produse intr-o asemenea rubrica necesita o persoana juridica, ceea ce nu sunt. Poate intr-un viitor mai indepartat, cand lucrurile vor evolua mai bine, financiar vorbind, voi deschide si o asemenea rubrica, dar momentan, nu.

Numai bine

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Daca includ optiunea cu atasamente in formularul de raspuns rapid va creste timpul de incarcare (inclusiv sarcina) serverului. Nu are rost sa faca serverul lucrul asta in fiecare topic cu atat mai mult cu cat sunt o sumedenie de postari fara atasamente. Deci, cand doriti sa atasati fisiere, in formularul de raspuns rapid de la finele fiecarui topic, dati clic pe butonul: "Mai multe optiuni pentru raspuns". Chiar daca ati scris sau nu mesajul in totalitate, dupa ce veti da clic pe butonul mentionat anterior, o sa se deschida o fereastra noua cu formularul de raspuns complet, inclusiv textul din mesaj pe care l-ati scris deja.

Acum vreo doi ani in urma era o discutie pe forumul IPB despre acest lucru. La un moment dat tin minte ca se propusese sa se includa un buton de incarcare fisiere, care asemenea forumurilor care au la baza vBuletin, butonul o data apasat sa deschida o fereastra pentru atasare fisiere, inclusiv administrarea fisierelor atasate pana in acel moment, in diverse subiecte. Solutia asta ar elimina vechea solutie, dar cred ca cel mai probabil va fi implementata in versiunea IPB 4.0, care se va lansa, se zvoneste, pana la finele acestui an.

Momentan nu se pune problema sa fac eu modificarea asta, deoarece nu este chiar asa simplu, mai trebuie corelat si fisierul atasat cu baza de data MySQL, deci nu se rezuma totul doar la template, pentru ca daca era asa, puteam face demult modificarea asta.

Link spre comentariu

• 9 months later...

@flomar, am incercat sa fac lucrul asta, pe care il recomanzi mai sus, atunci cand am lansat noua tema a site-ului Tehnium Azi, dar blocul care genereaza ultimele articole in pagina index a site-ului (asemenea blocurilor cu ultimele postari sau ultimele bloguri) mananca foarte multe interogari in pagina index si creste timpul de afisare a paginii, din acest motiv am renuntat sa-l folosesc. Totusi, o sa mai incerc inca o data - ca de exemplu acum --- spre exemplu, in acest moment cat de repede se incarca pagina index sau cea cu articole a site-ului ?

Link spre comentariu

Deci, ati dori ca rubrica respectiva sa fie afisata sub forma unei ferestre in pagina web ca si cum as deschide o poza sau o imagine atasata in forum. Asa e ? Daca da, as putea creea o legatura web (link) la inceputul afisarii articolelor care o data accesata sa deschida acea fereastra unde se vor afisa titlurile tuturor articolelor din site, utilizatorul putand accesa dupa aceea articolul dorit. V-ar place asa?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock