Sari la conținut

MAPN vrea recrutare si rezervisti

maricris

Postări Recomandate

buna ziua

descid acest topic pentru a aduce in discutie dorintele MAPN de a recruta si a convoca rezervistii. in speta astept raspuns de la voi daca sunteti pentru sau inporiva acese masuri.

in speta la trecerea la armata profesionista MAPN a incadrat in strucurile sale pe langa nepoti si nepoate ale angajatilor existenti si o serie de tamplari, zidari, dulheri necesari constructilor ce urmau a fi ridicate prin teatrele de operatiuni militare. in speta dupa ce si-au asigurat o coada lunga de generali inaintati in grad la apelul de seara sau prin vre-o carcima , generali care cu tot respectul sunt inaintati in invatatura pana la botina cismei si au in spate o cariera militara demna de rasul afetului de tun vor sa convoace rezervistii si recrutii cand sunt incoltiti.

SUNTETI DEACORD CU MASURA CHEMARII LA SERVICIUL MILITAR AL RECRUTILOR SI REZERVISTILOR TINAND SEAMA DE FAPTUL CA RAZBOIUL BATE LA USA? in conditiile in care in ultimii 10 ani ti-au ingradit accesul la serviciul militar pentru a nu le lua lor painea de la gura SI A NU ANGAJA IN STRUCTURILE MAPN decat nepoti si nepoate la care angajarea pe filiera indirecta a functionat de minine iar la restul romanilor nu ca erau posturile blocate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu bate nici un razboi la usa, asta a lasat sa se inteleaga de trusturile media care sunt tot timpul in cautare de senzational. Bineinteles, ca ideea unui razboi a luat nastere in urma cresterii tensiunii dintre est si vest dar nu cred ca se va ajunge la razboi deoarece sa nu uitam un lucru: in Ucraina rusii reprezinta cam 50% din populatia tarii. Este normal ca jumatate din Ucraina sa traga spre tara mama Rusia iar rusii sa le fie alaturi. Este de condamnat atitudinea rusa, care nu a stat prea mult pe ganduri si a intervenit in Crimeea pentru a luat inapoi darul de nunta oferit Ucrainei de catre Stalin. Acolo populatia rusa reprezinta 90% din populatia totala a Crimeei. Si aici rusi au dreptate.

Repet, singurul lucrul care a fost condamnat de occident a fost interventia brutala a Rusiei in regiune, dar in nici un caz Rusia nu va merge mai departe cum a lasat sa se inteleaga prin media, ca vai Doamne, dupa Ucraina urmam noi sau Polonia. Nu, nu este asa.

Spunea cineva pe la televizor - momentan nu-i retin numele - ca Ucraina se va scinda in doua si, zic eu, Doamene Fereste, preconizez un fost zid al Berlinului mutat in capitala ucraineana la Kiev. Cam atat tot.

Razboiul poate incepe doar daca ataca NATO prima data, daca sta deoparte lucrurile vor evolua cum v-am zis mai sus.

• Like 1
Link spre comentariu

Ce sa zic,armata nu a mai fost armata inca din anii '70 cind militarii au fost dusi la lucru in mine,santierele de la canal,metrou,cules de porumb si mai stiu eu unde.Ce pregatire militara putea sa primeasca un tinar care avea la dispozitie,mai putin de 3-4 luni in care invata cum sa bata pas de defilare,intoarceri la stinga la dreapta la stinga-nprejur,salutul,(caprarie intr-un cuvint)etc si sa traga cu puscociul maximum 30 de cartuse.In asta consta pregatirea de lupta a unui militar?Dupa stagiul respectiv se considera ca pregatirea era desavirsita si in consecinta putea sa mearga la munca pe santierele patriei. Daca ar trebui sa se faca mobilizare, toti cei care au facuit armata din anii '70 si pina cind stagiul militar nu a mai fost obligatoriu,ar trebui sa mai faca inca odata armata(de data asta serios) pentru a putea sa fie cu adevarat pregatit sa lupte pe front.Nu stiu cit de pregatiti sint actualii militari si daca sint capabili pentru a lupta pe front.Daca e asa cum spune colegul @maricris atunci,in cazul in care am fi atacati,nu am avea altceva de facut, decit sa ne predam (in acest caz cu pierderi minime)sau sa murim ca oile in cazul in care am alege sa luptam.Din cite stiu eu,armata noastra, "profesionista",nu este in stare sa se apere pe ea, nicidecum sa apere tara.In cazul in care MAPN-ul are lua decizia de a recruta si convoca rezervistii,cred ca am fi martorii unei plecari masive din tara a celor care au putea fi recrutati sau convocati.Intrebarea care se pune: de ce nu ar raspunde la recrutare sau convocare cei care sint apti pentru asa ceva?Motivul invocat ar fi urmatorul.Pentru cine sa lupte,pentru cei care au condus tara spre dezastru,au saracit-o,s-au imbogatit,au vindut tot ce se putea, au furat tot ce se putea?Noua,oamenilor de rind,ce ar putea sa nu se ia?Saracia?Sa vina sa ne-o ia,ca oricum ne prisoseste.

Editat de george b
Link spre comentariu

Ucraina se va scinda in doua

Sau mai post-9-0-54960600-1399124139_thumb.jpg multe. sunt si romani si unguri si slovaci incorporati in Ucraina dar nu Stalin a dat Crimeea Ucrainei ci Hrusciov care era ucrainean.

Editat de miron1947
  • Like 1
Link spre comentariu

Daca ar veni nemtii peste noi, adica ne-ar cuceri, eu nu m-as supara. am scapa de toti parazitii politici ai societatii. Dar daca vin rusii, pardon, am pus-o cu toti.

Oricum, un razboi de gherila putin probabil sa avem, pentru ca in aceste momente un razboi inseamna cu totul altceva. Nu ai tehnologie, nu castigi. Ce avem noi ? Una sau doua fregate care se pot scufunda de la distanta foarte bine. Avem vreo trei baze aeriene, una prin Arad, una la Boboc (langa Buzau) si una in Constanta (sa ma corectati daca gresesc, poate s-au schimbat intre timp lucrurile). Ce vroiam sa va spun e faptul ca suntem foarte firavi si Da, in aceste momente avem nevoie de NATO mai mult ca oricand.

ciro, foarte buna remarca cu zidul Berlinului la Kiev. Nu este imposibil, realitatea poate fi de-a dreptul surprinzatoare.

Eu nu inteleg cum ajuns sa fie avansati in grad de colonei sau general tot felul de persoane dubioase care nu stiu sa traga ca lumea cu arma sau nu au condus in viata lor un regiment intr-un razboi. Eu nu as putea sa stau sa ascult ordinul unui asemenea personaj, mai bine o tulesc in afara.

Editat de prog
Link spre comentariu

doua fregate care se pot scufunda de la distanta foarte bine

Ati uitat piesa de baza a marinei militare, submarinul Delfinul(primit de la rusi), eu cred ca Putin doar cand aude de el plange in baie.

Link spre comentariu

................................... Avem vreo trei baze aeriene, una prin Arad,.................................

Poate Cimpia Turzii,nu Arad.

Link spre comentariu

Sau mai post-9-0-54960600-1399124139_thumb.jpg multe. sunt si romani si unguri si slovaci incorporati in Ucraina dar nu Stalin a dat Crimeea Ucrainei ci Hrusciov care era ucrainean.

Ucraina cred, mai mult ca sigur, ca se va imparti in doua. Daca NATO intervine ajungem la razboi. Rusi se dau mareti ca vor rezista presiuni NATO dar nu pana la sfarsit, deci, intr-un final vor pierde, iar ceea ce este rau pentru ei este faptul ca vor pierde reputatia rusofona din ultimul secol, ceea ce ii va transforma mai tarziu intr-o tara mare la mila occidentalilor.

Putin e constient de asta si nu cred ca va risca, adica se va limita sa aseze lucrurile dupa bunul plac numai in Ucraina, atat tot.

Pe de alta parte, occidentali impreuna cu SUA nu vor sa actioneze deoarece stiu ca, populatia majoritar rusofona din estul Ucrainei mai devreme sau mai tarziu se va da de partea Rusiei. Asa ca, cel mai bine pentru NATO e sa ia o pozitie defensiva, sa vada ce face Rusia, sa-si apere propriile granite iar daca Ucraina se va imparti in doua, atunci Uniunea Europeana se va multumi cu jumatate iar Rusia cu cealalta jumatate. Daca va incerca UE sa inglobeze obligatoriu toata Ucraina in structurile sale va vedea ca nu se poate, din cauza ca jumatate de Ucraina va tinde sa tina cu fosta patrie mama Rusia. Deci, o revolta in Ucraina este inevitabila. Va trebui lasati sa-si spele singuri rufele, sa se faca alegeri si daca tara se va rupe in doua, cu atat mai bine, va disparea oportunitatea unui al treilea razboi mondial. Vom vedea, dar un lucru e cert, NATO trebuie doar sa stea de sase, nu trebuie sa intervina pentru Rusia care isi va face damblaua in Ucraina si atat tot. NATO va interveni daca va fi necesar doar daca vor fi lezate granitele sale, in caz contrar nu are rost pentru ca se complica rau de tot lucrurile iar un al treilea razboi mondial va veni ceva inevitabil. Dar, sper, sa nu se ajunga acolo!

Editat de ciro
Link spre comentariu

La o televiziune doi istorici au povestit cum a fost convins Gorbaciov sa permita reunificarea Germaniei, au promis ca tarile din tratatul de la Varsovia nu vor fi integrate in NATO(ramanand o zona tampon intre Rusia si NATO), ce a urmat, stim cu toti, Putin a spus nu cu mult timp in urma "am fost pacaliti", abia dupa ce am vazut emisiunea, am inteles la ce s-a referit.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Daca o sa fie nevoie ,in cazul unui razboi,de soldatul roman,la apel o sa se prezinte decoratii din al doilea razboi mondial,ca doar ei mai sunt disponibili in tara dintre cei care stiu sa tina o arma in mana.Cei care au facut armata si au o varsta potrivita pt a lupta,sunt prin strainataturi sa-si faca un rost (daca nu si-au facut deja pe acolo).Generatia counter-stryke o sa se impuste intre ei,no sa mai fie nevoie de inamic(e de ajuns sa stai langa ei sa-i asculti ce discuta si-mi vei da dreptate).

Scuzati pesimismul dar asta-i realitatea.

Link spre comentariu

Cind vad militarii romani(profesionisti,zic ei) la diferite manifestatii,impaunati,ingalati,cu esarfe la git si mai stiu eu ce,i-mi aduc aminte de Musolini.Numai el se prezenta in fata auditoriului "echipat"ca pentru teatru.Ma intreb,sint ei in stare ca in cazul in care Romania ar fi amenintata si ,doamne fereste, ar fi atacata, sa opuna rezistenta?Sau la primul foc de arma ,s-ar preda cu arme si bagaje,inamicului.Marea majoritate a celor care au ales cariera militara,au facut-o pentru avantajele materiale,nu pentru ca erau ei foarte dornici sa mearga la lupta,in cazul in care situatia ar cere-o.Tare as vrea sa stiu ce ginduri ii framinta in situatia de fata,daca nu cumva regreta ca au facut acea alegere.Cu ceva timp in urma am citit o carte scrisa de un ofiter englez care a luptat in armata romana in primul razboi mondial si in care prezenta soldatii romani.Ce vreau eu sa evidentiez, e ca respectivul ofiter englez avea o parere nu tocmai buna despre militarii si ofiterii romani, de la vremea respectiva.Oare armata romana si-a schimbat intre timp mentalitatea?M-as mira.

Editat de george b
Link spre comentariu

Daca o sa fie nevoie ,in cazul unui razboi,de soldatul roman,la apel o sa se prezinte decoratii din al doilea razboi mondial,ca doar ei mai sunt disponibili in tara dintre cei care stiu sa tina o arma in mana.Cei care au facut armata si au o varsta potrivita pt a lupta,sunt prin strainataturi sa-si faca un rost (daca nu si-au facut deja pe acolo).Generatia counter-stryke o sa se impuste intre ei,no sa mai fie nevoie de inamic(e de ajuns sa stai langa ei sa-i asculti ce discuta si-mi vei da dreptate).

Scuzati pesimismul dar asta-i realitatea.

SUNT SIGUR CA ESTE CEL MAI COMPLET SI CEL MAI REALIST RASPUNS DE PANA ACUM. daca as putea ti-as da si premiu ca mare dreptate mai ai ....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock