Sari la conținut

uc3843b pocnit

kerhac

Postări Recomandate

Salut,

A pocnit o sursa de 650w si uitandu-ma inauntru am vazut ca un chip este rupt in doua, pe chip screi uc3843b si din ce am citit este un PWM.

Aveti idee de la ce ar fi putu pocni si daca poate fi inlocuit si cu http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/uc3843bn-p-1594

Daca nu, eventual poate imi puteti recomanda ce as putea pune in locul lui, ceva ce se paote lua din Romania, eventual poate chiar din Iasi.

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru raspunsul prompt, problema mea ar fi daca nu se paote ca acel circuit sa fi fost "omorat" de altceva, sa nu se intample din nou.

si de asemenea as vrea sa stiu daca e ok modelul respectiv, avand in vedere ca mai are cateva litere la sfarsit, litere care pe circuitul original nu erau.

Link spre comentariu

Acel 3843 comanda un MOS. MOS-ul e strapuns. Mai are si un zener in poarta, probabil distrus si ala. Probabil rezistorul din poarta intrerupt. Probabil condensatorul de filtraj al 3843 trebuie schimbat. De verificat orice zener sau electrolitic din zona. Posibil optocuplor distrus. Posibil punte redresoare strapunsa.

Daca 3843 arata asa, e pentru ca strapungerea MOS-ului a permis patrunderea tensiunii de +300Vcc peste CI. Nimeni nu poate estima corect gradul distrugerii, pot fi mici, pot fi mari...

Link spre comentariu

Am inteles, deci pot fi multe chestii "cazute", putea sa cada respectivul chip din cauza unui consum prea mare in calculator?

Sursa este Rasurbo Silent&Case de 650W

Editat de kerhac
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock