Sari la conținut

Camera foto kodak c1530

valny

Postări Recomandate

Am luat o camera foto defecta careia i-am reparat obiectivul blocat. Dar acum nu-i mai merge blitzul. Ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Presupun ca ai verificat in meniu daca blitz-ul este activat?!

Desfa camera foto si scoate blitz-ul (de fapt, un tub miniatura). Se gasesc pe ebay cateva modele de tub pentru blitz-uri - poate ai noroc sa dai peste unul echivalent.

Inlocuirea nu este cine stie ce, important sa gasesti unul echivalent si sa ai mare noroc ca circuitul care actioneaza blitz-ul sa fie perfect functionabil.

Succes.

Link spre comentariu

Blitzul a func?ionat, dar in cursul repara?iei obiectivului l-am desf?cut de c?teva ori. Problema e c? pe display indicatorul de blitz lic?re dar martorul (ledul) de ?nc?rcare nu indic? nimic iar condensatorul nu se ?ncarc?.

Link spre comentariu

Vad ca sunt doua post-9-0-26201900-1398873395_thumb.jpg fire negre, vin ambele lipite in acelasi loc?

Unde se lipesc pe circuit?

Nu este clar, post-9-0-54749400-1398873620.jpg firele care vin de la condensator, sunt lipite sau sunt in aer?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

post-24750-0-96431100-1398882081_thumb.jpg Pe celalalt integrat scrieFC=DB si un pic mai jos J1E, iar pe ''tiristor'' scrie P13. Am banuit eu ca e tiristor din ce am mai vazut prin unele scheme.post-24750-0-58969400-1398882352_thumb.gifpost-24750-0-62120700-1398882388_thumb.gif
Link spre comentariu

pe ''tiristor'' scrie P13. Am banuit eu ca e tiristor din ce am mai vazut prin unele scheme.

In schemele Dvs. tensiunea vine redresata, aici pare ca vine direct din transformator, undeva trebuie sa fie o dioda, eu P13 am gasit tranzistor PNP.

Nu prea gasesc codurile smd, am impresia ce fiecare fabricant are codurile lui.

Poate ne ajuta cineva care cunoaste domeniul.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock