Sari la conținut

biamping-o solutie pro?

vio_gl

Postări Recomandate

sal la toata lumea

am deschis acest topic in speranta ca multi vor intelege ceva de aici.de curand am ascultat o pereche de boxe active opera415 proprietarul a venit sa vad ce are un teewter de nu se aude si am constatat ca era ars.dupa ce leam reparat leam pus la proba,sunetul era foarte clar.am vazut inauntru ca aveau un bi amping.cred ca de aici venea si sunetul clar acum ca miam facut un amp cu 2n3773 alimentat asimetric la 60v as vrea sa folosesc bi ampingul pptr obtinerea si a unor inalte placute (bassul este extraordinar de placut) credeti ca aceasta problema se va rezolva cu inca un amplificator ptr inalte?

daca da ma gandesc la un tda7294.astept pareri/propuneri

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vio, pentru canalul de inalte mai bine utilizezi un LM3886. Merge mult mai bine. Pentru difuzorul de medii+joase, e bine un montaj cu trazistoare bun si simplu - vezi varianta PSS - asta e un exemplu.

Apropo, ce intelegi tu prin biamping ???? Am impresia ca faci o confuzie dar sa vad raspunsul la intrebare.

Link spre comentariu

Varianta PSS600, schema din seria 9B, careia i-am atasat suplimentar o dioda in etajul care indeplineste functie de superdioda (deci in total vor fi 3 diode inseriate + o rezistenta - eu am adoptat R=20 Ohmi), merge foarte bine iar intr-un biamp. pe partea de medii + joase este excelent. Adica, din punct de vedere practic, construit in regim DIY, e mult mai usor sa cumperi si sa imperechezi NPN-uri decat sa cumperi NPN si PNP-uri.

Pe partea de "inalte", eu personal as incerca tot o solutie cu tranzistoare simpla, de data aceasta pe MOSFET-uri.

Ai avantajul ca poti sa te folosesti de o singura tensiune de alimentare prin care sa alimentezi ambele amplificatoare cu trazistoare si chiar sa creezi un simplu +/-15Vcc pt alimentarea crossover-ului.

Link spre comentariu

ma gandesc sa fac 150 bas+medii,iar inalte undeva la35w.personal am sa fac pss-ul bass+mediiiar ptr inalte inca mai stau in dubii.imi plac si inaltele de la mos feturi dar as merge si pe tda7294(parca tot ceva feturi are in final)

Link spre comentariu

din cate stiu vio TDA7294 piratat are in etajul final din capsula tot bipolari. Dar poate ma insel!!! In plus, ti-am zis sa mergi pe LM3886 oentru ca merge mai bine pe inalte. Dar daca as fi in locul tau mi-as face un amplificator simplu pe mos-uri. TDA-ul are o caracteristica in frecventa sub forma de jumatate de ou. Cam naspa... De fapt, daca stau bine sa ma gandesc cred ca si tweeter-ul tau e o chinazarie si ca combinatia cu TDA-ului e perfecta. Dar e pacat, adica faci partea de medii bass buna si pe tweeter pui o chinzarie de doi lei care numai inalte nu scoate. Dar faci cum crezi pana la urma, important e ca la final sa-ti placa.

Link spre comentariu

teweeterele sunt ciare originale pe care le-am scos din niste incinte revac la fel ca si mediile cu filru au tinut la o incinta deschisa in care am bagat 150w de la un technics ceva clasa aa+ totusi cred ca am sa fac ptr inalte un amp 160w simple parca se numea

Link spre comentariu

• 3 weeks later...
ma gandesc sa fac 150 bas+medii,iar inalte undeva la35w.personal am sa fac pss-ul bass+mediiiar ptr inalte inca mai stau in dubii.imi plac si inaltele de la mos feturi dar as merge si pe tda7294(parca tot ceva feturi are in final)

de unde alimentezi al doilea amp ( pe canal).daca nu ai alimentare separata nu-i OK .

Pe cai separate dupa un crossower calitativ ai avantajul ca basul nu mai moduleaza inaltele .

am damintit intr-un topic mecanismul ....pe anvelopa semnalului de bas plutesc mediile si inaltele , la peste 60& din excursia maxima posiblia ptr bas ,inaltele si mediile sunt inpinse in zona de "clipping" dec distorsiuni urate la inalte si la medii .

daca ai cai separate aceasta problema nu mai exista si poti sa folosesti pe canalul de bas basul pana la excursia maxima .

Al doilea avantaj ar fi ca nu mai apar distorsiunile de IMD ( intermodulatie) nici in tranzistoarele finale deoarece nu mai apar impreuna aceste benzi de frecvente .

Al treilea avantaj este dinamica ridicata , din motivele amintite vom avea un headroom in plus fata de o statie fullrange.

Iar daca avem si etaj de alimentare separat dinamica creste foarte mult.

In plus beneficiem de avantajul crossover-uli electronic care daca estee calitativ nu introduce defazaje intre grupurile de frecvente.

Dezavantaj , este mai scump .dar calitatea merita.

Link spre comentariu

asta am dorit si io sa subliniez de la inceput cred ca explicatia ta este destul de ampla si ca folosirea biampingului este o solutie catre un sunet de calitate.nu cred ca costurile vor fi o problema tinand cont de calitatea sonora

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock