Sari la conținut

Amplificator audio de la 0

amzaradrian

Postări Recomandate

buna ziua.sunt nou pe acest forum si as dori sa stiu daca cineva ar putea si ar dori sa ajute un incepator.doar cateva informatii si scheme ca de restul as putea sa ma ocup singur.

ideea ar fi asa .as dori sa construiesc un amplificator gen 2.1

am 2 boxe destul de bunicele care au integrate in ele un subwoofer.specifiicatiile lor ar fi undeva la 40 50 w la 8 ohmi .si subwoofer cam la fel 50 w max. sunt cele din poza.ele sunau destul de bine pe combina dar aceasta s-a prajit din cauza unui tunet :D.

as dori sa le fac un amplificator pe care sa sune aproximativ la fel de bine.intreg ansamblul l-as construi de la 0.adica preamplificator cu ceva corector ton(bass treble volum) .un modul de amplificare de 2x40 w(gen tda8560) si un alt modul cu o putere de 1x40w.

cum as putea lega cele 2 module la un singur preamplificator?oare ar functiona?

va multumesc!

PS :sunt incepator(dar am mai lucrat cu o statie de lipit cu ceva componente ,am mai facut cate ceva pe o placa de test,m-as descurca pot zice eu).

post-21624-0-47890700-1398268072.jpg

Editat de amzaradrian
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Care este modelul si marca combinei muzicale care avea acele boxe ? Dupa ce dati un raspuns la intrebarea anterioara o sa revin si cu o solutie la problema descrisa mai sus.

Link spre comentariu

pai combina muzicala era marca panasonic.modelul nu mai stiu.dar stiu sigur ca atunci ca scrie ceva gen 150wx2 +150w ...sunt constient ca nu avea aceasta putere ..dar se auzea destul de bine

Am gasit .Panasonic SK-AK45 .modelul cu subwofer integrat in boxa..dar sub avea amplificare separata.

Editat de amzaradrian
Link spre comentariu

Chestia cu se auzea destul de bine, este foarte subiectiva e dupa urechea ( bleaga ) fiecaruia .

De ce nu va indreptati atentia asupara constructiei si unor incinte cu dimensiuni comparabile celor Panasonic si un amplificator pentru acestea

Nu de altceva dar in general solutiile industriale din clasa consumer , sunt cele mai slabe calitativ si de cele mai multe ori boxutele care vin insotite de o combina sunt construite si adaptate exact cu aceasta (cu petformantele acesteia care sunt cel mult mediocre) .

Asa sa nu va fie mare mirarea ca investind timp si bani in constructia unui amplificator pentru boxele prezentate , rezultatul va fi mediocru si o spun la modul cel mai bland cu putinta si bine inteles din proprie experianta ( am trecut si eu prin faza asta de a incerca sa din r...t bici :rofl: ) .

Asa ca ganditiva bine .

Cu stima.

A si era sa uit , aveti cu ce sa verificati??? ce banda de frecventa pot acoperii boxele Panasonic si mai ales asa zisul sub wofer ( ca sigur numai sub wofer nu este )

Stiu ca nu va place cea ce cititi , dar credeti-ma nu merita efortul de a construi un amplif bun fie el si 2+1 ca mai apoi acesta sa piloteze 2+1 boxute cu petformante slabe ( e pacat ca un amplif bun sa nu poata fi pus in valoare din cauza boxelor..... )

Link spre comentariu

de acord cu dvs.dar stiti cum e cand iti pica pe ceva,pana nu te convingi nu te lasi.

Tocmai ca stiu ( am trecut si eu prin asta ) insa ratiunea a invins in cele din urma .

Am pierdut si eu timp ( mai ales ) si bani in proiecte de genul si din pacate am constatat ca timpul respectiv l-as fi putut folosii la fel de bine pentru proiecte mai de calitate ( boxe de calitate de constructie proprie si amplifi pe masura )

O sa va treaca pana la urma si chestia cu convinsul .....insa pana atunci trebuie sa treceti si prin , nereusite si poate ve-ti si invata cite ceva ... sau poate ....NU :yes:

Indiferent de decizia dumneavoastra va urez SUCCES!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock