Sari la conținut

Aparat pentru a alunga pasarile

mmarius

Postări Recomandate

sirena.rarAm nevoie de un dispozitiv capabil sa alunge vrabiile care murdaresc peretii casei .Am lucrat o schema cu un oscilator care depaseste domeniul audio in ultrasonor si am testat functionarea.Am 2 probleme:trebuie sa aflu frecventa capabila sa deranjeze pasarile si eventual sa o transmit ca impulsuri de o anumita frecventa- durata,a doua problema cu ce redau (ca difuzor si ca etaj dfinal) acea frecventa.Atasej dcumentatia la ce am lucrat , schema functioneaza , daca cineva a lucrat ceva in acelasi scop , alta schema sau stie ce sa folosesc ca difuzor , sa ma poata ajuta , multumesc mult!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mmarius, ?mi pare r?u c? trebuie s? te dezam?gesc, dar nu va merge. Eu am probleme cu graurii la cire?e. Am ?ncercat ?i eu ?n trecut cu ultrasunete, cu un oscilator pe care-l foloseam pentru alungat ??n?arii ?i nu a mers (la ??n?ari a mers). Pe urm? am c?utat pe internet solu?ii pentru problema mea ?i am aflat c? p?s?rile au auzul asem?n?tor cu al nostru, deci, nu aud ultrasunetele. Exist? aparate care produc sunete puternice, un fel de "tunuri" alimentate cu gaz ?i exist? ?i aparate electronice, complexe cu microcontroler, care imit? strig?tele diferitelor r?pitoare. Problema este c? p?s?rile vizate se obi?nuiesc destul de repede cu sunetele produse de aceste aparate, lucru citit pe internet ?i confirmat de o cuno?tin?? care lucra la o firm? de cablu tv unde se folosea un aparat care imita strig?te, pentru a alunga p?s?rile de pe antene.

Link spre comentariu

Ha, ha, ha ! Mdaa... Eu am ?ncercat s? confec?ionez un fel de form? de uliu, primitiv?, din celofan de sac de gunoi, at?rnat? ?n pom, ?n b?taia v?ntuliu s? par? c? zboar?. N-a avut efect. Nu numai c? n-au fugit, dar am g?sit-o plin? de g?ina?, parc? mi-au f?cut ?n ciud?.

Dar cred c? devenim off-topic...

Link spre comentariu

Pot sa incerc o varianta , voi face rost de un dispozitiv piezo , voi hrani vrabiile si voi posta acolo difuzorul folosind potentiometrul de modificare al frecventei( folosesc unul multitura) si daca le fac sa zboare , am reusit.Cum sa fac banutul piezoceramic sa dea un semnal ultrasonor maxim ca putere , va spun ce iese.

Link spre comentariu

E foarte greu de gasit un difuzor care sa redea mai sus de 30 000hz , nu prea gasesc cataloage si o informatie neelectrica dar absolut necesara ar fi spectrul de audibilitate si eventual de disconfort la vrabii , are cineva informatii despre aceste date?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock