Jump to content
Sign in to follow this  
westro

condensatoarele electrolitice de azi

Recommended Posts

Am cumparat recent un Harman kardon 430 twin care Suna foarte bine, dar are citeva electrolitice care sunt curse. Puteti sa-mi spuneti ce model de condesatoare pot folosi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt foarte multe tipuri de condensatoare electrolitice (in speta, tip si/sau producatori) care se folosesc in amplificatoare audio. Pentru o recomandare corecta sau punctuala, ar trebui sa reveniti cu manualul de service si apoi sa spuneti care sunt acele condensatoare - facand referire strict la manual sau, daca nu gasiti manualul, reveniti cu niste imagini cu amplificatorul in cauza de unde sa reiasa clar care sunt acele capacitoare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este vorba de condensatorii din etajul final si cei din sursa de alimentare.

Pe alte forumuri se discuta foarte mult pe tipul condensatoarelor electrolitice din etajul final care ar putea schimba calitatea sunetului. Ce fel de condensatoare ar trebui sa folosesc? Cele originale sunt ELNA dar modelul nu se mai gaseste. Sunt condensatoare speciale pentru Audio?

Multumesc

https://anonfiles.com/file/464d123c07c1d7261afb5ee1a1508146

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vin si eu cu o intrebare.Pai daca sint "curse" cum de inca suna bine?Un condensator electrolitic cind incepe sa curga, inseamna ca ,capacitatea lui incepe sa scada,iar rezultatul poate fi alterarea sunetului.Condensatorii din partea de alimentare cu capacitate scazuta nu vor ma face filtrajul eficient. Rezultatul? Brum, iar la volum mai mare distorsiuni ale sunetului.Zic si eu. :sign_sorry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am un raspuns la intrebarea ta. Nu sunt specialist doar un amator care vrea sa afle cit mai multe informatii.

Ideea e ca Au o scurgere galbena ca o ceara. Doua din ele se vad ca sunt deformate au un fel de "burta".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cautati niste capacitoare tot ELNA daca doriti sa mergeti pe aceeasi "nota". Exista in comert capacitoare ELNA special pentru audio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

condensatorii pentru audio sunt destul de scumpi ! Daca sunteti dispus sa investiti cat de cat...pentu condensatorii de pe filtrajul alimentarii exista de la nichicon seria KG gold tune, sau de la mundorf seria AG. Pentru condensatorii mai mici exista de la elna seriile cerafine, silmic si RBD (bipolari) , destul de scumpe insa. Ar fi mai accesibil de la nichicon seriile KZ, FG, KA, ES (bipolari) si de la panasonic seria FC .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa stiti ca nu este asa de simplu de stabilit care tip de condensator este mai bun intr-un amplificator audio si care nu. Nu exista o formula matematica care sa ne ofere un raspuns punctual la aceasta problema. Asta este si motivul pentru care, fiecare topologie de amplificator audio, are propriile sale secrete. Nu de multe ori se intampla sa gasim topologii cu componente active nu prea renumite, de uz obisnuit, dar cu ceva componente pasive de calitate, iar rezultatul este de foarte multe ori destul de suprinzator. Deci, sunt cazuri si cazuri, din acest motiv va recomandam sa mergeti tot pe capacitoare ELNA, asta tinand cont si de faptul ca amplificatorul avea initial asemenea capacitoare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

..pune panasonic FC sau FM,raportul calitate/pretz e foarte bun,daca ar fi o scula peste 5.000? ar merita sa bagi 5-600? in C for audio si ....sa nu simtzi nici o diferentza :giggle:

In principiu, nu doar condensatorii fac sunetul de ,,cristal'' ,aici intervin toate componentele inclusiv cablaj,trasee de semnal,trafo,schema si in ultima faza reglajele.Uneori se mai face si un ...tunning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aceeasi problema o am cu un HK-503, amplif de prin anii 78-79. a mers foarte multa vreme bine si de ceva timp baga distorsiuni si pacanituri pe unul din canale in mod aleator.

Pentru siguranta ma gandeam sa incep cu inlocuirea capacitorilor din etajul final si poate cei de filtraj de la alimentare.

Mundorf sau Jantzen stiu ca-s mai bunuti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gandeste-te in primul rand ce incinte ai si apoi alegi calitatea condensatoarelor electrolitice. Nu are rost sa cumperi capacitoare scumpe care nu isi pot pune in evidenta adevaratul potential decat pe niste incinte acustice ca lumea. La ora actuala este o tendita in lumea audiofila sa construiesti cel mai tare amplificator si sa cumperi difuzoare Domotec (nici nu stiu daca mai exista!).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.