Sari la conținut

Modificare boxe STAR-HIFI

ovirgil

Postări Recomandate

Am doua boxe ca in imaginea de aici , http://i58.tinypic.com/2csjcll.jpg .

As vrea sa le schimb difuzoarele mari . Sant arse . Sant romanesti si vechi . Au fost bune la vremea lor , cand cu mare greutate gaseai altceva .

Va rog sa-mi recomandati ce tip de difuzoare sa folosesc , la aceste incinte . Nu as vrea sa fac altele . As vrea sa schimb numai difuzoarele (chiar si alea de medii si innalte ) . Am un amplif de 2x 200w , 8ohmi .

Multumesc anticipat .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Orice alternativa ati folosi nu va suna ca incintele originale, din acest motiv si tinand cont de uzura celorlalte componente, aveti doua solutii:

1) sa reconditionati complet incintele acustice vechi (lucru asta poate implica schimbarea tuturor difuzoarelor si chiar corectarea caracteristici de frecventa a filtrului din boxa - e un caz extrem, dar e posibil);

2) sa va cumparati o pereche de incinte acustice noi.

Asadar, alegeti, dar retineti ca, daca doriti sa obtineti o calitate buna, diferentele de pret dintre solutiile 1 si 2 de mai sus vor fi nesemnificative. Mai puteti sa faceti si compromisuri dar nu recomand.

Numai bine

Link spre comentariu

@donpetru

As merge pe reconditionare completa .

Puteti sa-mi spuneti ce putere as avea nevoie la difuzoare , pentru amplificatorul de 2x200w ? Acum se pune si problema , daca pot folosi aceleasi incinte .

Va rog ceva recomandari , macar sa vad unde ajung cu preturile .

Totusi , cred ca o sa ies mai eftin asa . La prima vedere , o pereche de boxe ajung de la 1000lei in sus .

Va rog , multumesc .

Link spre comentariu

In primul rand mentionati mai multe detalii despre acel amplificator de 2x200W. Cu alte cuvinte, haideti sa vedem daca scoate acea putere si pe ce impedanta ? In acest sens, reveniti cu alte detalii cum ar fi: despre ce amplificator audio este vorba (unul DIY sau din comert), la ce tensiune se alimenteaza etajul final, care este impedanta minima suportata de acesta etc.

Dupa aceea, mentionati dimensiunile incintelor acustice, diametru difuzoarelor (bass, medii si inalte). Restul va urma de la sine.

Oricum, daca va ganditi sa reconditionati complet incintele acustice retineti si precizarea facuta de utilizatorul @flomar si anume: nu e rau sa va duceti la un magazin si sa alegeti acolo solutia cea mai potrivita. Va recomand lucrul asta deoarece eu cel putin va pot recomand anumite tipuri de difuzoare, dar din acele difuzoare, doar unul va suna cat mai bine iar ca sa aflati asta trebuie sa le testati. E un proces destul de anevoios, mai ales atunci cand la magazin nu gasiti toata gama de difuzoare recomandata. De fapt, asta e motivul pentru care unii se indreapta catre cumpararea unor incinte noi. Asadar, ganditi-va bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock