Sari la conținut

Scheme drivere IGBT

em2007

Postări Recomandate

Va rog sa postati aici scheme de circuite de comanda pentru tranzistoare igbt de mare putere cu care ati lucrat (600...1200V/200...600A), de preferinta industriale (dar nu neaparat), realizabile cu componente uzuale.

Pentru orientare, Qg=1000-2000nC; Cin=50-100n.

Editat de em2007
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am intalnit pentru astfel de IGBT solutii cu 2xBD pentru ca lucrau la frecventa mica (sub 1kHz). +/-15V, cu minus in poarta, fara exceptie.

Cred insa ca genul TC este indestulator. Este posibil si TC4432, de exemplu, permite tensiuni mai mari si merge un +15/-5V.

Cam ce frecventa? Cu negativ la off? Cat negativ si cat pozitiv? Comanda in ce consta?

Link spre comentariu

...Cam ce frecventa? Cu negativ la off? Cat negativ si cat pozitiv? Comanda in ce consta?

Am deschis topicul in ideea ca se va aduna o mica colectie de scheme practice, testate pe diverse tranzistoare si module uzuale. Sigur ca se vor preciza si frecventele de lucru in cadrul schemelor prezentate.

Nu am avut in vedere o aplicatie anume.

Mi-ar fi totusi utile niste scheme practice pentru orientare, am oferte de module 300-600A 2nd hand la un pret bun (100-150lei) si poate iau cateva pt experimente.

In cazurile intalnite practic de mine pana acum, frecventele nu depasesc 40kHz.

Nu am intalnit practic aplicatii la care sa nu fie negativ la off, macar cativa volti.

Cu BD darlington npn si pnp normal am facut si eu practic, la WIG aluminiu (igbt 200A pe fiecare alternanta), atat la convert DC/AC cat si la impulurile pt intretinerea arcului, frecventa fiind doar sute de Hz (nu trebuie mai mult). Evident, cu negativ la off (+15V/-5V).

Comanda, cu separare galvanica (3120).

Deci scheme practice intalnite pentru diverse module de putere uzuale.

Link spre comentariu

Ce-am gasit in sac:

post-1355-0-25032800-1395322573_thumb.jpg

Modul driver cu BD681+682 (darlington), +/-15V, frecventa (nu sigur) 300Hz, tinta SKM100GB176D. Modulul SKM are doua IGBT (+ diode). Doua placi drivere cu doua module IGBT fac puntea.

N-am rabdare sa ridic toata schema, dar finalul e asta:

post-1355-0-09223900-1395322581_thumb.gif

Opto CNW84 la intrare, alimentari separate galvanic, un CD4093 (4 porti logice) si ceva tranzistoare.

Personal consider solutia mult depasita, chiar daca functioneaza in multe exemplare de multi ani.

Am gasit SKM strapuns, dar nu BD.

Cand am putut opta, am folosit TC4422. Uneori la 17V cu 4V7 negativ si 12V3 pozitiv (zener in emitor igbt). 4422 l-am testat in toate conditiile termice la suprasarcina, am fost foarte multumit de el si de facilitatile oferite.

De ceva vreme am la dispozitie 4452. Nu am gasit momentul sa le folosesc.

Am in vedere sa folosesc 4432 datorita posibilitatii tensiunii mari de alimentare. As vrea un +17/-5V pentru SiC-MOS la 1kV. Daca nu mai postez o vreme inseamna ca n-a fost chiar ok?

Matache a testat ceva variante cu tranzistoare, poate ne impartaseste ceva. In acea perioada si eu m-am jucat cu o solutie:

post-1355-0-72322600-1395322587_thumb.gif

E ok, conductia simultana e exclusa dar nu se compara cu TC. Totusi, daca e nevoie de curenti mari si tensiuni mari, poate fi o solutie.

Link spre comentariu

O alta varianta intalnita de driver igbt este urmatoarea configratie:HCPL3101 urmat de un puh-pull cu tranzistoare D44H8+D45H8.e vorba de comanda unui igbt dintr-o plasma chopper produsa de TELWIN:ENTERPRISE PLASMA 160HF.frecventa de lucru undeva la 17,5 kHz.alimentarea driverului:+15v,0,-12v.modulul igbt era de 300amperi/600v.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock