Sari la conținut

Postări Recomandate

Va salut ,

Ma ajuta cineva sa pun in practica schema de mai jos pentru a obtine un convertor DC-DC 24V- 400V 10A ?

As dori sa folosesc SG3524 , SG3525 sau TL494 si transformatoarele ETD49 sau ETD59 le am la indemana .

https://dl.dropboxusercontent.com/u/167251214/400V%20SMPS%201.png

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5398-convertor-dc-dc-24v-400v-10a/
Distribuie pe alte site-uri

Daca poti alege, sa inclini mereu spre un traf mai mare.

Ma indoiesc ca poti stabiliza fara inductanta. Iar daca pui una, ma indoiesc ca ajunge un ETD59 la 4kW.

Daca vrei un sinus, modificar sau pur, nu ai nevoie de 400V. Iti ajung 350. Condurile de 450 nu sunt ieftine si trebuie sa suporte variatia de curent. Cu cat stai mai departe de tensiunea si curentul maxim admise prin conduri, cu atat mai lunga e durata lor de viata.

In functie de frecventa si capacitatile MOS, s-ar putea sa ai nevoie de niste driveri dedicati gen TC. Recomand 4422 sau 4452.

Cu conductoarele ar putea fi o problema. Sau mai bine zis cu adaptarea lor pe cablaj si cu cablajul in sine. Sa nu-ti imaginezi ca gauresti cablajul si lipesti conductoarele de 170A (+ si -). Probabil pe o placa textolit (de 6-8mm grosime) vei monta doua suruburi de M8-10 pe care vei strange papucii cablurilor impreuna cu papucii altor conductoare care vor duce spre cablaj. Sau poti folosi suruburi cupru (alama) lipite direct pe cablaj. Dar traseele trebuie secondate de alte conductoare lipite. Chestiunea cu variatia de curent a condurilor de filtrare e valabila si pe partea de primar.

Editat de smilex
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5398-convertor-dc-dc-24v-400v-10a/#findComment-52166
Distribuie pe alte site-uri

Apreciez raspunsurile dumneavoastra domnilor insa in primul rand nu dispun de o priza de 220V acolo unde va functiona montajul acesta - am doar un banc de baterii de 24V 500A si incarcare constanta undeva la 80A.

Dupa cum puteti vedea si in schema de mai sus puterea la intrare este repartizata pe 4 transformatoare de inalta frecventa care au secundarele inseriate - eu sunt dispus sa folosesc si 8 transformatoare numai sa pot obtine 400V 10A

Deci eu ma gandesc ca grosimea acelor fire necesare pentru 170A o sa fie impartita la 4 in cazul in care folosesc 4 transformatoare de inalta frecventa sau la 8 in cazul in care folosesc 8 transformatoare ....

As avea nevoie de un calculator pentru ETD49 sau ETD59 pentru a putea calcula numarul de spire din primar si secundar daca folosesc configuratia din schema de mai sus ( transformatoarele cu secundarele in serie ).

Multumesc

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5398-convertor-dc-dc-24v-400v-10a/#findComment-52187
Distribuie pe alte site-uri

Cu siguranta ajung 4xETD59 pentru trafuri. Eu vorbeam de inductanta ta lipsa din schema. Iar asta pentru ca schema prevede stabilizare.

De ce te gandesti doar la ramura de +? Chiar si pe ce ai desenat apare un traseu comun pana intr-un anumit punct. Acelasi lucru se petrece si pe masa. Iar acele puncte comune (ale + si -) de unde apare distributia, trebuie sa fie comune si filtrajului (foarte bun) si tot de acolo trebuie sa distribui si tensiunea pentru comanda. Iar acea distributie trebuie sa fie scurta ca traseu. Eventual se poate filtra suplimentar cu alte conduri chiar langa MOS+driveri, dar acele trasee (de + si -) sunt numai ale lor. Ei bine, eu ma refeream la felul in care vii pana la acele puncte comune si la felul cum distribui. Asta ca sa eviti buclele de masa, curentii sunt mari.

Cu calculatorul nu te pot ajuta. Poate alt coleg... Dar am convingerea ca nu ai neaparata nevoie.

 

Nu e recomandabil sa maresti fizic distanta intre diveri si MOS. Inductantele parazite mai mari necesita rezistente mai mari in porti pentru evitarea oscilatiilor parazite, iar rezistentele mai mari duc la timpi mai slabi.

Editat de smilex
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5398-convertor-dc-dc-24v-400v-10a/#findComment-52195
Distribuie pe alte site-uri

Convertorul urmeaza sa alimenteze un releu RF de mare putere care necesita 400V 8A DC + - 10V.

Schema postata de mine este o parte a unui invertor DC- AC si cred ca are si stabilizare - vedeti partea cu TL431

post-27201-0-61658800-1395176479_thumb.png

Editat de dexterboot
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5398-convertor-dc-dc-24v-400v-10a/#findComment-52197
Distribuie pe alte site-uri

Eu vad partea cu stabilizarea, dar nu vad cele necesare pentru ea.

 

Am atasat partea de comanda a mosfetilor - este vorba de modulul cu 10 pini care lipseste din schema pe care eu doresc sa-l inlocuiesc cu SG3525 ,TL494 sau SG3524

Dispun de 5 conzi electrolitici de 22 000UF la 63V pentru filtraj - iar partea de filtraj m-am gandit s-o construiesc separat adica tensiunea din baterii sa treaca prin cele 5 capacitoare in paralel si apoi sa intre in convertorul meu .

M-ati cam speriat cu filtrajul si cu consumul insa cred ca o sa fac fata .Ajung cei 5 electrolitici pentru filtraj?

drv.pdf

Editat de dexterboot
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5398-convertor-dc-dc-24v-400v-10a/#findComment-52202
Distribuie pe alte site-uri

Eram sigur ca vei aborda asa, de aceea am spus-o: driverii cu filtrajul lor aferent trebuie sa stea cat mai aproape de tranzistorii de putere. Daca e sa maresti o distanta, mareste-o pe cea dintre comanda si driveri, nu pe cea dintre driveri si MOS. Adica nu pune driverii pe vreo placuta separata de MOS. Recomand TC.

Nu valoarea capacitatii e importanta. Probabil ar ajunge 10 000u la 50kHz. Daca presupunem ca doresti stabilizare si o rezolvi cu o variatie de curent de 25%, atunci asta inseamna 42,5A fata de 170A consum (ca idee, n-am calculat exact). Ei bine, condurile tale de filtraj in primar trebuie sa suporte acel riplu de 45A. Si sa-l suporte cu brio. Adica ti-ar trebui ceva care sa suporte 100A riplu, ca sa nu schimbi condensatoarele dupa un an. Acel riplu suportat il gasesti in pdf-ul condurilor utilizate. Valoarea propriuzisa a capacitatii nu are relevanta deosebita. Dar trebuie sa pui in paralel multe conduri pentru cei 100A riplu. Iar aici se complica fizic cablajul privind distributia in cauza. Ai sa vezi cand vei incerca sa proiectezi cablajul, daca vrei sa fie corect.

Acea variatie de curent (si stabilizarea daca o doresti) o rezolvi cum zice Marian, cu o inductanta intre puntea redresoare si primul cond filtraj in secundar. Daca nu folosesti inductanta pentru stabilizare, macar o poti folosi pentru a controla di/dt (variatia de curent in timp), pentru ca puntea direct pe conduri de filtraj inseamna riplu mult mai mare de curent, riplu limitat mai ales de inductanta de scapari, adica necontrolabil si cu efecte si asupra capacitatilor de filtraj sau a duratei lor de viata.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5398-convertor-dc-dc-24v-400v-10a/#findComment-52206
Distribuie pe alte site-uri

Pe releul meu cu lampi care trebuie alimentat scrie asa : 400VDC 8A + - 10V

Sursa care-l alimenteaza acum este cu transformator ridicator de tensiune de la 220V si inauntru se gaseste o punte redresoare formata din 4 diode mari si 8 condensatoare electrolitice de 2200uF 630V + niste condensatoare mai mici care habar nu am ce valoare au pentru ca nu se mai vede nimik pe ele ( s-au decolorat complet).

Sursa mai are un un bec cu neon care indica prezenta tensiuni si un panou cu sigurante atat.

Nu stiu daca este nevoie ca tensiunea sa fie stabilizata habar nu am - nu scrie nicaieri asta si nici sursa care alimenteaza de la 220 nu are un stabilizator cu semiconductori.

Editat de dexterboot
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5398-convertor-dc-dc-24v-400v-10a/#findComment-52209
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock