Sari la conținut

Sursa smps auto

alex94

Postări Recomandate

Buna seara!am cautat zilele astea pe net asa zisele amplificatoare auto si m-am decis sa incerc aceasta schema http://320volt.com/rms-190w-darlington-oto-amplifikator-tip142-tip147-sg3525-konvertor/ o mica problema e ca nu stiu ce tor de ferita sa folosesc,am unul acasa care are ca dimensiuni 1cm lungime, 0,7cm grosimea si 2,5cm diametru exterior,intrebarea mea e pot folosi acest tor in aceasta aplicatie?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Depinde de puterea care doriti sa o obtineti la iesirea sursei. Apoi, torurile de ferita au diverse proprietati, de la un model la altul. Daca doriti sa obtineti cateva sute de watti "garantat" la iesirea sursei, la tensiuni de iesire de genul +/-35...+/-60Vcc, atunci, o solutie ar fi:

http://ro.farnell.com/epcos/b64290l0699x087/ferrite-core-cylindrical-63mm-n87/dp/2355022

Numai bine

Link spre comentariu

are ca dimensiuni 1cm lungime, 0,7cm grosimea si 2,5cm diametru exterior

Cota de 1cm este grosimea, diametru exterior 30mm, diametru interior 16mm.

Deci petrus, de unde stii? Care-i smecheria?

Situatia seamana izbitor cu a trafurilor de retea. La acel capitol am intalnit o opinie generala extrem de rigida. O astfel de opinie este si ideea ca, de exemplu, un traf de retea de 20cmp poate darui un maxim de cca 400W. Si e fals. Nu torul te limiteaza in putere. Ca sa respecti inductia (cu pierderile aferente), ai nevoie de un anumit numar de spire. Daca vrei sa obtii un randament acceptabil, trebuie ca acele spire sa aiba o anumita grosime minima. Deci daca fereastra e suficienta, poti folosi torul de ferita.

Editat de smilex
Link spre comentariu

Mie mi sa parut un pic mai simpla schema si de asta va cer parerea dumneavostra si in descrierea torului meu care il am acasa inaltimea are 10 mm,diametrul exterior 25mm,diametrul interior 11mm,daca ziceti ca e porcarie,puteti sa-mi recomandati dumneavoatra un proiect functional.app ce parere aveti de acest tor http://www.tme.eu/ro/details/t184-26/inel-de-ferita/micrometals/# il pot folosi?Multumesc

Editat de alex94
Link spre comentariu

Am inteles d-nule Marian78,asa ziceam si eu ca e cam scump acel traf,cu 150 de lei cumperi un amplificator la mana a doua,cat despre traful de la tme nu prea cred nici eu,pare a fii prea ieftin... am sa incerc atunci cum ati spus cu traful din sursa ATX. Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock