Sari la conținut

Firma din Irlanda - angajam

roadrunner

Postări Recomandate

Reprezint o firma de consultanta din Irlanda care proiecteaza diverse echipamente electronice.

suntem interesati sa colaboram cu eventuali furnizori de servicii care sa lucreze din Romania. (persoane fizice sau firme)

Facem contracte pe proiecte distincte - noi specificam ce e de facut, eventualii doritori ne fac o oferta, daca pretul e corect din ambele parti, facem un contract si mergem mai departe, In general sunt proiecte mici medii (max 1 saptamana de lucru) - platim in euro intr-un cont bancar sau paypal.

suntem interesati in urmatoarele:

1, Proiectare PCB - (Orcad 10 - Orcad 16 sau Cadence Allegro)

2. Programare Microconrollere in ansi C (ARM si derivative, Intel 86 )

3. Programare LInux (Device Drivers, Network Sockets)

4. Programare Arduino (limbaj C)

5. Proiectrare FPGA - VHDL, XIlinx (VHDL)

Preferam oameni cu studii de specialitate dar facem si exceptii in unele cazuri.

Pentru detalii dati-mi un mesaj privat si continuam pe email.

RR

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 weeks later...

Dar de ce Orcad ? Este obligatoriu ?

Nu cred ca sunt foarte multi romani care isi piermit sa cumpere Orcad, sa-l invete si apoi sa se prezinte la un interviu! De regula, firmele care se respecta ofera cursuri de invatare/perfectionare si apoi trec mai departe.

Daca cauti o firma in Romania care sa aiba oameni care stiu Orcad-ul, eu ma indoiesc ca o sa gasesti (stiam prin Bucuresti o firma care cumparase licenta Altium D dar Orcad-ul nu prea e de Europa, se regaseste mai mult in America). In Europa, programe gen Altium si PADs sunt la moda.

Dar ce facem daca maine sau poimaine se trezeste nu stiu ce firma ca vrea Altium, dar PADs ? Le invatam pe toate ? Hm. :ermm:

Link spre comentariu

@politehnica,

nu, nu este logic si nici nu este posibil sa cunosti toate programele. Facand o paranteza, in domeniu proiectarii navale (atat partea de coca a navei cat si ceea ce tine de electric, tubulatura s.a.m.d.), companiile in domeniu pe orice incepator il pregateste sa-si insuseasca programele sau soft-urile cu care o sa lucreze. Sunt soft-uri care nu se gasesc nici pe site-urile de torente ca sa poti sa le inveti in particular (sunt unele companii mici care pun accent pe partea asta, desi nu este corect). Spre exemplu, in domeniu proiectarii structurii navale se foloseste un pachet de programe de la AVEVA:

http://www.aveva.com...bout_AVEVA.aspx

Nu este singura companie care produce soft-uri pentru asa ceva, dar am inteles din anumite surse ca este o companie care ofera soft-uri destul de bune. Nu poti sa-i ceri cuiva sa stie asa ceva, mai ales ca incepator, atat timp cat soft-ul respectiv nu se gaseste nicaieri. E un non-sens. Nu degeaba va spuneam mai demult ca in Japonia, a devenit un model, ca dupa terminarea facultatii, angajatorul alege persoanele cele mai capabile sa poata sa treaca cu brio o specializare, inclusiv pe un anumit tip de soft. Nu se cere niciodata sa stii acel soft, doar daca ai mai lucrat intr-o companie asemenea.

Pe de alta parte, OrCAD-ul se preda la facultate, pentru cei care urmau o specializare strict axata pe electronica, dar modul cum se face cursul este si acum, in multe facultatii, destul de rudimentar. Fara a face exercitii acasa de proiectare PCB, nu se ajunge nicaieri, si pe ce anume, daca soft nu exista (bine, unii dintre voi o sa spuneti ca se poate apela la site-urile de torente, dar e corect ?). Dar cati din studenti fac asta in conditiile in care multi au alte indeletniciri.

In ceea ce priveste partea de software si aici lucrurile stau foarte diferit, in ce sens, foarte multe persoane din RO au invatat programare (software) dupa un job de student obisnuit sau dupa un alt job, care de multe ori nu prea are tangenta cu ceea ce inveti sau ai invatat la facultate (mai sunt si exceptii dar mai rare). In aceste conditii, numai insusirea unui anume compilator - sa presupunem de C/C++ - pentru un ARM, sa zicem, poate sa-ti ia cativa ani din viata ca sa ajungi la un nivel cu adevarat profesional. Apoi, ca sa cunostii programare in Linux, este cu totul altceva. De regula, intr-un asemenea caz se merge pe o anumita directie, implicit specializare.

Din multitudinea de oferte, ca cea postata de @roadrunner si pe care le-am gasit pe net, majoritatea viza proiecte low low cost. Sa va dau un exemplu, o firma din America cauta sa realizeze un proiect cu MCU dar vroia sa plateasca pentru realizarea soft-ului, ceva de genul 7...10 USD/ora, ceea ce la ei s-ar traduce, ca si cum te-ar plati ca un maturator. Nu este singurul exemplu intalnit dar exista. Acum, daca stam bine si analizam problema, cred ca cei care nu vor sa mai ia BAC-ul in ziua de azi, au si ei partea lor de dreptate, pentru ca mai bine se duc ca meseriasi in Turkmenistan, unde de fapt a invatat o meserie in cateva saptamani, va castiga aceeasi bani decat sa piarda cel putin 5 ani din viata ca sa-i faca programul unei companii americane. Asta e realitatea crunta din Romania, si nu numai, acum va intreb: credeti ca in viitor generatia actuala va mai avea rabdare sa invete ceva, mai ales sa piarda ani, ca vezi Doamne, peste nu stiu cat timp va avea poate norocul sa prinda ceva bun. Ma indoiesc, cel putin nu in Romania.

Ma scuzati de OFFTOPIC dar cateodata si user-ul @roadrunner procedeaza asa. O sa sterg OFFTOPICUL cat se poate de curand, asta daca doreste initiatorul topicului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock