Sari la conținut

Amplificator 2 x 125W 8 OHMI

Jhony21

Postări Recomandate

limitezi tensiunea de alimentare la un maxim 40vcc simetric poti folosi si un trafo 2x 35v ac la 10 A in cazul in care nu iti comvie ca pret poti folosi si la 7,5 A. si poti folosi boxe de 250w/4 ohmi dar asta nu inseamna ca amplificatorul scoate 250w rms . 2sa1943 2 sc 5200 sunt tranzistori de la care nu trebuie sa ceri prea multe eu ti-as recomanda echivalente din seria MJ ......

tensiunea smetrica de 70v este foare mare pentru un amplificaor care este conectat la o sarcina de 4 ohmi si poti sa arzi etajul final sau difuzoarele depinde de tipul de protectie

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sper ca nu va ganditi sa folositi acel amplificator cu o singura pereche de finali si mai ales la +/-70Vcc in sarcina de 4 Ohm ?

Apoi, nu am avut rabdare sa analizez schema prea detaliat dar am vazut o greseala destul de mare in circuitul "de bias". Acolo nu este suficient sa existe doua diode 1N4007, ci va trebui cel putin trei diode serie iar rezistorul R11 ceva mai mare de 33 Ohm (va recomand sa inlocuiti acel rezistor cu un semireglabil de 250 Ohm daca va ganditi sa experimentati schema). Deci, mare atentie.

Numai bine

Link spre comentariu

Construiti amplificatorul dupa schema afisata in PDF-ul de mai sus si discutam pe urma. Succes!

Editate ulterioara: Nu uitati sa-l testati pe osciloscop, am vazut ca in clipul de mai sus autorul schemei nu a facut asta. Nu a facut pentru ca daca facea, pe sarcini de 4 Ohmi, mai mult sigur ajungea sa schimbe diodele din puntea redresoare. Si ar mai fi cateva de spus dar va las sa le descoperiti practic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock