Sari la conținut

microcontroler cu releu

Milimari

Postări Recomandate

Cine ma poate ajuta si pe mine cu o problema destul de delicata?

Se da schema simplificata a unui controler pentru acvariu. Totul functioneaza conform comenzilor, mai exact atunci cand in priza 1 si priza2 nu am niciun consumator, releele cupleaza-decupleaza cum trebuie. Daca dau comanda pe priza 1 sau priza 2 sa inchida circuitul, adica sa activeze releul, consumatorul este alimentat (totul fara probleme). Atunci cand dau comanda sa deschida circuitul, in momentul cand decupleaza releul controlerul se reseteaza. Acelasi lucru se intampla atunci cand consumatorul este pur si simplu scos din priza. Dupa cum se vede si in schema partea de 230v este total separata. Mentionez ca releele sunt la 5v DC cu contacte 230VCA/10A.

Incercari esuate:

-Cu toate ca ULM 2003 are incorporata dioda de pe bobina releului pentru curent invers am pus si eu inca una in paralel si rezulatul este acelasi;

-Aliimentare partea de forta si partea de comanda separat;

-tot montajul alimentat de la aceeasi sursa;

-dioda inseriata cu bobinele releelor;

-condensatoare de 2200uF pe alimentare;

-montajul a fost realizat prima data cu tranzistoare pe partea de forta(acelasi rezultat);

multumesc anticipat si astept parerile dumneavoastra

post-18149-0-89306200-1391275890_thumb.jpg

Editat de Milimari
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aveti cumva montat un filtru pe partea de alimentare (230V) a montajului prezentat mai sus. Incercati sa construiti un filtru de acest tip in serie cu primarul transformatorului:

filtru 230VAC cu diode.jpg

unde puteti folosi diode 1N4007 iar capacitatea condensatoarelor poate fi si de 2200uF - 6.3V.

Numai bine

Link spre comentariu

Am si eu in lucru o automatizare pentru centrala termica care trebuie sa asigure comutarea vanei pe 3 cai pt incalzire boiler sau incalzire pardoseala/calorifere, asigurarea unor delay-uri la comutarea vanei, mod de lucru noapte/zi pentru incalzirea apei din boiler, etc.

folosesc un atmega8, care comanda 4 relee printr-un ULN2003 ca si in cazul tau. Pana acum nu am trecut la teste in instalatie, dar ma gandeam la separarea alimentarilor uC-ului. fata de partea de relee si chiar si a LCD-ului, astfel incat sa pot pune o baterie de back-up care sa imi tina "ceasul", cand pica reteaua.

As folosi o sursa gen L4949 pt alimentarea uC-ului care e ceva mai performanta decat un L7805.

http://imageshack.co...47/379/cn3f.jpg

Editat de baldovica
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock