Sari la conținut

Postări Recomandate

De pe FB am aflat despre acest articol, care incepe cu urmatoarele propozitie:

Teritoriul pe care se afla Romania pare sa fi fost Vatra Lumii, locul din care s-a raspandit civilizatia umana!

http://cultural.bzi.ro/teorie-halucinanta-de-ce-nu-iubesc-iluminatii-romania-8916

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5321-teorie-halucinanta-de-ce-nu-iubesc-iluminatii-romania/
Distribuie pe alte site-uri

Pe FB eu am comentat la postarea lui E-Mantra Moon, astfel:

Dac? s-au g?sit ciolanele alea vechi, pl?cu?ele alea, chestiile alea, de ce se mir? lumea c?nd pe baza lor se fac afirma?iile din acel articol ? Am impresia c? sunt mul?i imaturi care fac comentarii de dragul de a se b?g? singuri ?n seam?. E-Mantra Moon ??i mul?umesc c? ai anun?at despre acest articol a?a de frumos ?i care ?l apreciez ca fiind realizat de un ziarist inimos. Bravo dumnealui.

In articolul respectiv este si multa pseudostiinta. Mai exact: sunt combinate elemente reale cu unele presupuneri pentru a da o nota senzationala articolului dar adevarul nu avem de unde sa stim care este acela.

In ceea ce priveste acele placute, sa nu uitati un lucru, parmise spus si intr-un articol pe wikipedia si anume, citez: "Din p?cate exist? un obstacol insurmontabil ?n ceea ce prive?te determinarea v?rstei (posibilitatea dat?rii cu carbon radioactiv nu mai exist? datorit? unui tratament termic)". Deci, autenticitatea vechimii acelor placute este trecuta sub semnul intrebarii si ca drept urmare nu pot fi niste dovezi plauzibile.

Mare destept mai esti tu xod,ce ne-am fi facut fara tine,muream analfabeti.Ca sa ne arati cat esti tu de inteligent dovedeste printr-un comentariu destept ,nu te lega de o greseala de tastare.Plina Romania de babuini care vor sa se afirme aruncand cu noroi in altii.

Faci de rusine Banatu!

Editat de cristi_74

Parmise = par'mi se = pare mi se = mi se pare

Nu zice nimeni ca exact in interiorul teritoriului marginit de frontierele actualei Romanii,

ci

pe locul unde se afla Romania

Unele elemente geografice din aceasta zona a actualei Europa

nu par a fi naturale ci artefacte colosale degradate de trecerea timpului,

ceea ce implica ipoteza ca au fost realizate de stravechi civilizatii,

care locuiau aici.

Si in teritoriul fostei Yugoslavii sunt diverse elemente geografice

care tot asa par ramasitile unei civilizatii foarte vechi.

E vorba despre populatia numita popula?ia trac?

Tracii aveau localizarea centrata pe zona actualei Romanii.

A?adar daca nu stim istoria tracilor

nu putem sa intelegem ceea ce ne spun istoricii

si credem ca sunt baliverne.

Observ ca nu sunteti la curent cu tot felul

de chestiuni frumoase

despre civiliza?ia trac?

e vorba de piramide, constructii colosale, monumente colosale, schelete de oameni enormi

e vorba de Agartha, lumea subterana care traieste pe cealalta parte a planetei,

si anume pe partea interioara a planetei noastre, unde se mai afla inca un soare in centrul planetei noastre

Stiti despre americani, nu ?

deci s-au dus europenii peste indienii americani si le-a luat pamantul.

adica indienii americani sunt bastinasii SUA

Aici, la noi in Romania

multi cred ca bastinasi sunt rromi

si ca Romania este tara rromilor

si de aceea aceasta tara se numeste Romania pentru ca in ea traiesc rromi

adica rromi =: Romania, franci -: Franta, germani -: Germania, unguri -: Ungaria

sunt multi care cred ca nerromi au navalit peste rromi si i-au facut sclavi

pe bietii bastinasi ai Romaniei care sunt urgisitii de rromi

Ei, dati-mi voie sa cred ca maidegrab? aici traiau gigan?i

care au construit chestii enorme,

care puteau trece si pe celalalt taram de sub scoarta terestra,

decat sa cred ca stramo?ii n?tri sunt rromi.

Va invit ca impreuna s? ne apuc?m si sa vedem cine au fost acesti traci

si sa intelegem civiliza?ia trac?

Ce frumos suna : Cavalerul Trac

Daca in spatiul carpato-danubiano-pontic a fost leaganul civilizatiei,cum de cei ramasi in acest spatiu nu au avut o scriere?Si ca sa glumesc ,toti au emigrat si au ramas doar tolomacii?Greu de crezut.

Daca in spatiul carpato-danubiano-pontic a fost leaganul civilizatiei,cum de cei ramasi in acest spatiu nu au avut o scriere?Si ca sa glumesc ,toti au emigrat si au ramas doar tolomacii?Greu de crezut.

Sefule,

niste catastrofe, bine plasate in timp si spatiu

pot face minuni cu desfintarea unor civilizatii.

Poate ca nu stiai ca una din cauzele caderii comunizmului a fost catastrofa cu Cernobalul care i-a secat pe rusi alaturi de alte ghinioane care le-a avut.

Poate nu stiai ca SUA de cativa ani buni au ghinioane peste ghinioane ba cu incendii ba cu inundatii, si au ajuns destul de saracuti si cam sleiti, daca nu ma crezi uitate pe situri cu expuneri despre situatia multor zone si orase americane ...

E posibil ca Atlantida s? se fi situat pe teritoriul actualei Romanii

si stim cu toti ce au patit atlantii ...

Domnule nu e vorba de zeci sau sute de ani

e vorba de mii de ani

ba chiar de milioane de ani ...

Reedit:

Apropo de catastrofe,

pe unii, catastrofele ai fac oameni.

de exemplu pe japonezi.

Au fost tocati in ww2

au fost bombardati atomic

si dupa razboi

au devenit mare putere economica

Editat de suntonlain

Daca tot ne credem asa de grozavi si daca tot ai dat ca exemplu Japonia,cum i-ti explici ca dupa retragerea romanilor, dacii si noi,urmasii dacilor,nu am mai sa ne mai revenim? De ce dacii cei viteji ,care au tinut piept legiunilor romane mult timp,au permis popoarelor migratoare sa treaca peste teritoriul Daciei?Au facut-o doar pentru ca vroiau sa arate altor natii ce cumsecade erau ei?Si au fost popoare care au lasat pirjol in urma lor.

Daca tot ne credem asa de grozavi si daca tot ai dat ca exemplu Japonia,cum i-ti explici ca dupa retragerea romanilor, dacii si noi,urmasii dacilor,nu am mai sa ne mai revenim? De ce dacii cei viteji ,care au tinut piept legiunilor romane mult timp,au permis popoarelor migratoare sa treaca peste teritoriul Daciei?Au facut-o doar pentru ca vroiau sa arate altor natii ce cumsecade erau ei?Si au fost popoare care au lasat pirjol in urma lor.

Care noi ?

civiliza?ia trac?

a apus de mult

chiar mai demult dec?t

civiliza?ia etrusc?,

civiliza?ie care st? la baza

poporului italian

Unde sunt etruscii

domnule george b ?

o parte din ei au disp?rut

datorit? cataclizmelor

alt? parte s-au tranformat ?n romani

iar etruscii erau de neam trac ?i vorbeau limba trac?,

mai t?rziu numit? limb? roman?,

deci,

limba traca e limba etrusc? e limba roman? e limba trac? e limba dacilor

limba dacilor e limba tracilor e limba etruscilor e limba romanilor

deci limba dacilor e limba romanilor

adic? limba romanilor e limba dac?, limba dacilor

repet e vorba de sute ?i mii de ani,

nu e vorba de

zeci ?i sute de ani

un exemplu aproape contemporan cu noi,

ne despart doar c?teva sute de ani

deci repet,

un exemplu aproape contemporan cu noi,

aflat la o distan?? de doar c?teva sute de ani,

este civiliza?ia inca??

s-a ales praful de civiliza?ia ?i imperiul inca?

?n doar c?teva zeci de ani,

deci nu sute de ani ci doar c?teva zeci de ani.

Unde s-au dus glorio?ii traci

unde au disp?rut m?re?ii daci ?

Unde s? se duc? ?

Sunt aici, dar poart? alte nume:

spanioli, francezi, portughezi, germani, englezi, rom?ni, italieni, basarabeni, arom?ni, albanezi, macedoneni, s?rbi

??tia sunt urma?i ai tracilor, ??tia sunt tracii

observa?ie: e posibil ca s? fi uitat ca s? pomenesc vreun popor contemporan nou? ?i care are ca origine st?vechii traci.

Europa contemporan?

poate fi privita ca

Marea Tracie

Iar Uniunea European?

poate fi privit? ca,

Tracia modern?,

care,

da,

??i are originile, r?d?cinile, nucleul

?n zona geografic? a ??rii noastre,

adic?

Uniunea European?

??i are originile ?n

Rom?nia str?veche

Mai putem zice ?i c?

Rom?nia Mare este Europa

Editat de suntonlain

e vorba de piramide, constructii colosale, monumente colosale, schelete de oameni enormi

e vorba de Agartha, lumea subterana care traieste pe cealalta parte a planetei,

si anume pe partea interioara a planetei noastre, unde se mai afla inca un soare in centrul planetei noastre

In centrul planetei noastre - tu citesti ce scrii ? Cum poti sa scrii asemenea aberatii.

Sunt de acord ca romanii au fost un popor pasnic - din cauza asta ne-am ales cu tigani, ca daca eram vikingi ii spintecam cu sabia si le mai dadeam si un sut in fund - dar asa suntem noi, romanii.

Sper ca nu ma corecteaza si pe mine ortografic xod, bai tataie, lasa-ne. Nu sta nimeni aci sa verifice gramatic ceea ce scrie. Nu scriem romane, e un forum, unde din diverse motive (ex. poate ma excita nevasta!! :clapping: ), se pot face mici greseli gramaticale (dar nu suntem intr-un forum de limba romana). Wake-up boy!

Comentariul meu din pagina aceea:

• #893 suntonlain | 13-01-2014 08:19:38 | vote-1.png vote-1.png vote-1.png vote-1.png vote-1.png

Foarte mul?i comentatori nu citesc cu aten?ie articolul. Pentru mul?i dintre internau?i, ?nainte de a li se prezenta un text cu informa?ie, ar trebui ca mai ?nainte s? li se prezinte alt text ?n care s? se povesteasc? ceea ce vrea ca s? informeze textul cu informa?ie. Nu ar fi r?u dac? pentru ace?ti internau?i li s-ar face ?i ni?te desene frumos colorate ?i de asemenea le-ar fi utile ni?te prezent?ri ale textului cu informa?ie, f?cute de maneli?ti ?i persoane importante ca acelea despre care se discut? ?n situl cancan sau ?n emisiunea lui maru??.

http://cultural.bzi.ro/teorie-halucinanta-de-ce-nu-iubesc-iluminatii-romania-8916

In centrul planetei noastre - tu citesti ce scrii ? Cum poti sa scrii asemenea aberatii.

Sunt de acord ca romanii au fost un popor pasnic - din cauza asta ne-am ales cu tigani, ca daca eram vikingi ii spintecam cu sabia si le mai dadeam si un sut in fund - dar asa suntem noi, romanii.

Caut? ?i dumneata cuv?ntul Agartha ?i ai s? g?se?ti tot soiul de pagini despre acest t?r?m situat de cealalt? parte a scoar?ei terestre ?i c? acolo ?n centrul p?m?ntului ar exista ?nc? un soare.

Se spune c? ?i pe teritoriul ??rii noastre ar fi treceri c?tre lumea subteran?.

Poate c? mai cunoscut v? este cuv?ntul Shambala care este o zon? a lui Agharta ?i e situat? sub Tibet.

Referitor la vichingi, mi se pare c? ?i ei tot din traci se trag,

?i deci casa unde s-au n?scut ei tot ?n Rom?nia este.

:smile:

Editat de suntonlain

Comentariul meu din pagina aceea:

http://cultural.bzi....ii-romania-8916

mi-am rupt 10 minute si am citit articolul, din pacate nu sunt argumente care sa sutina ipoteza din articol. - faptul ca s-a gasit un femur in Valcea, sau mai interesant "urmele unor locuinte vechi de un milion de ani" - nu dovedesc ca asa ceva nu exista si in alta parte. (a datat ramasitele astea umane cu izotop de carbon, a analizat ADN-ul?)

din punctul meu de vedere este un articol de umplutura, si as vrea sa vad ipoteza asta dezbatuta cu argumente in cercurile de cercetatori cu reputatie care nu-si permit sa lanseze vorbe-n vant pentru ca au o reputatie stiintifica de aparat. In general cand te arunci sa sustii o teorie la nivel de civilizatie sau popor trebuie sa aduci argumente stiintifice (mai puternice decat wikipedia)

PS - Vikingii sunt foarte diferiti genetic de noi, cei din balcani. - (in Irlanda exista site-uri neolitice ale Vikingilor, se pot vizita, cate site-uri neolitice ati vizitat pe teritoriul romaniei?)

PS2 - Treaba pute din titlu - cate tratate de istorie sau atropologie ati vazut ca incep cu: "TEORIE HALUCINANTA" ? (si nu erau despre Bianca Draguseanu Slav)

Editat de roadrunner

Sunt interpretari ale unor rezultate obtinute de arheologi.

Articolul in cauza,

nu are bibliografie

si se pare ca nici nu este semnat.

Este totusi de remarcat ca

daca dovezile despre care se discuta in acel articol

nu sunt reale,

atunci unele speculatii facute acolo,

pot descalifica persoanele care le-au facut.

Personal nu cred ca arheologii si istoricii romani se pot hasarda

ca sa lucreze cu falsuri, deoarece si-ar pierde credibilitatea profesionala.

Asa cum am scris intr-un comentariu de mai inainte,

poate ca nu ar fi rau ca sa studiem istoria tracilor,

si astfel ne-am putea face o parere corecta despre acest articol.

Pana atuncea,

eu gasesc ca fiind foarte magulitoare pentru noi

afirmatiile facute in acest articol

si recomand calduros tuturor

celor care nu au habar de istoria tracilor,

ca sa sprijine creativ acest articol,

intru-cat nu cunosc altceva

despre ce se discuta in el.

Decat sa se creada despre noi ca avem ca origine niste trupe de ocupatie

sau ca religia noastra e religie de imprumut

prefer ca sa se creda ca

- triburile au plecat de aici si s-au risipit care pe unde si-au gasit loc

si au creat semintiile civilizatiilor actuale,

- limba traca este la originea limbilor europene,

recte, nu romanii ne-au civilizat ci din contra

civilizatia noastra a fost purtata pe teritoriul lor de catre traci,

care erau antecesorii dacilor

- religia noastra sta la baza religiilor, si nu invers

recte alte popoare s-au inspirat din religia si traditiile noastre

Editat de suntonlain

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock