Sari la conținut

Variator tensiune cu tiristor . Caut schema

Postări Recomandate

Tiristorul MCD40-12i08 este echivalent cu seria de tiristoare NTE5710...NTE5721:

http://www.weisd.com...re2/NTE5711.pdf

Un bun punct de plecare il poate reprezenta schemele 30 si 31 de aici:

http://www.tehnium-a...0904#entry50904

Editat de donpetru
am corectat numarul schemelor la care am facut referire, in loc de 29 si 30, corect era 30 si 31
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nici una din cele 2 scheme nu sunt cele mai potrivite pentru modulul tau.

In primul rand, schema 29 e cu triac, nu cu tiristor, asa ca modulul tau nu se poate utiliza deloc.

In schema 30 se poate folosi doar jumatate din modulul tau, adica numai tiristorul, dioda ramanand nefolosita. E total neproductiv, intrucat schema 30 contine si o punte redresoare, adica se bazeaza in partea de putere pe o punte si un tiristor. O aplicatie echivalenta cu modulul tau nu are nevoie de puntea redresoare, ci o configuratie de punte semicomandata se obtine din doua module ca al tau, utilizate integral.

Piesa pe care ne-o prezinti, este un modul dioda-tiristor, aplicatia de baza pentru care a fost gandita este puntea redresoare semicomandata, monofazata sau trifazata. Cu doua astfel de module poti face o punte monofazata, iar cu trei module o punte trifazata.

Link spre comentariu

...Ce schema (variator tensiune) imi recomandati pentru tiristorul din poza ?...

Sa ne intelegem:

Ce prezinti in poza nu e un tiristor, ci un modul de putere (powerblock), mai exact si mai pe romaneste, un MODUL TIRISTOR-DIODA, sau MODUL DIODA-TIRISTOR, cum vrei sa-i zici, dar nu-l numi tiristor, caci nu e corect.

Tiristorul si dioda care il compun au caracteristici electrice similare, in ce priveste tensiunea si curentul la care pot fi solicitate.

Acum, daca putem cadea acord asupra acestui lucru, putem propune aplicatii in care cele 2 componente sa fie folosite la parametrii proiectati, adica judicios, recte inginereste.

Link spre comentariu

Ca de obicei utilizatorul @em2007 a pus punctul pe i. Mersi. Ati facut o recomandare cat se poate de corecta.

P.S. De fapt ma referisem la schemele 30 si 31 de acolo, nu 29 si 30, dar multumesc pentru observatie, o punte semicomandata este cea mai buna solutie in acest caz.

Link spre comentariu

Da , am doua identice .

Bravo!

Nu puteai sa spui asta de la inceput?

Trebuie sa-ti scoatem noi informatiile cu clestele, ca la militie, ca sa aflam dupa o gramada de posturi, ce doresti in fond?

Daca vrei ajutor, nu crezi ca e cazul sa dai toate datele pentru cei care eventual sunt dispusi sa te ajute?

In fond ce vrei sa faci cu variatorul?

Sunt module de putere, comanda lor corecta e destul de pretentioasa.

Daca nu te intereseaza utilizarea lor corecta, ci doar niste scheme, asa de chestie, poti lua in considerare orice schema cu tiristoare, nu configuratia schemei e problema, ci comanda corecta a dispozitivului.

Link spre comentariu

em2007,

Doream o schema care foloseste un singur modul , daca o schema propusa foloseste doua astfel de module, e ok,le folosesc .

Nu trebuie sa imi scoti informatiile cu clestele,poti sa ma intrebi sau sa pui o schema care se preteaza cerintelor,altfel esti off topic.

Pt ceilalti colegi : Inca mai caut o schema .

Mersi !

Editat de mosfetu'
Link spre comentariu

em2007,

...poti sa ma intrebi sau sa pui o schema care se preteaza cerintelor,altfel esti off topic....

OK, ti-am pus deja o intrebare elementara: ce vrei sa faci cu variatorul, reciteste postul meu. In loc sa raspunzi simplu si la obiect, arunci o gulguta: vrei " o schema care se preteaza cerintelor". Dar tu NU AI PRECIZAT ABSOLUT NICI O CERINTA!

Asa ca intrebarea ramane in continuare. Cand vei putea da un raspuns, adica vei sti ce vrei, vei putea afla de la noi daca ceea ce vrei se poate sau nu, cu aceasta piesa. Trebuie sa precizezi plaja de tensiune dorita, si mai ales, PUTEREA. Ca sa afli daca piesa ta se preteaza la nivelul de PUTERE dorit.

In orice caz, indiferent ce destinatie vrei sa dai acestor componente, lucrul cel mai important este sa ai datele de catalog. Numai cunoscand aceste date, meseriasii isi pot da seama ce se poate si ce nu se poate face cu modulul respectiv.

Daca le consideri de folos ti le pot pune la dispozitie.

Link spre comentariu

Nici eu nu inteleg zgarcenia cu care unii, care solicita ajutor, ofera informatii despre respectiva problema. Sincer, parca pe mine unul nu ma trage inima, sa-mi chinui bietul neuron, cautand o eventuala solutie, cand pe cel direct interesat, il doare undeva. Mosfetule, desi te dai lovit, n-ai oferit nici-o informatie utila, ca de exemplu ce mama naibii vrei sa alimentezi. Una e sa alimentezi o aeroterma, alta o sarcina inductiva. Daca ti-e lene sa scrii, sa nu prea ai habar ce vrei sa faci, ai macar decenta sa nu acuzi de off topic, un coleg cu vasta experienta, din care nu ezita sa impartaseasca celor ce au o problema.

• Like 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock