Sari la conținut

solicit ajutor pt o schema

danyto

Postări Recomandate

Buna ziua! sunt nou aici pe acest forum,am un tv provision 2121t placa sasiu 40G-M2KSMD-LOW,l-am primit

de laun prieten,are un defect si se manifesta asa : inainte mergea avea imagine tot,sunet dar se intrerupea dupa 5 minute,imaginea se intuneca dar avea sunet si cand apasam pe butonul ( la intimplare) p+ isi revenea imaginea si iarasi se intuneca.......dar cand am vrut sa l verific a 2a oara nu mai avea imagine ,nici rastru,sunet avea.

Va intreb ce pot face? Ce sfaturi imi dati?

Are cineva schema,manualul service de la acest televizor? Daca are cineva schema si manualul,rog sa imi dea si mie! Va multumesc!

Va doresc sa aveti un an nou fericit si cu realizari bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe un alt forum ai dat ceva mai multe amanunte... acum 2 luni... si ai primit deja si doua scheme...

<<Un prieten mi-a dat un tv provision 2121t placa sasiu 40G-M2KSMD-LOW si are urmatorul defect:merge bine imaginea ,sunetul dar dupa citeva minute,incepe sa se intunece,ledul de stand by este activ,iar cand apas pe butonul p+ sau p - isi revine(nu am o schema pentru el,daca are cineva va rog daca se poate sa mi-o dati),acest prieten mi-a spus ca cineva a venit si i-a schimbat un condesator,cand am curatit tv de praf am si vazut unde a schimbat piesa care se afla in baleajul final linii>>

Ce doresti sa stii, de fapt?

http://elektrotanya.com/provision_tv-83_tv-91_l-1418t_l2021t_l-2121t_sch.pdf/download.html

http://pieseelectronice.net/index.php?route=product/category&path=49

Editat de remus68
Link spre comentariu

Am revenit ,am masurat niste tensiuni,tens alimentare final video 185 v,G2-350v,tens pe barile R,G,B ERAU 182 V ,iar dupa 2-3 minute a ajuns la 120 de volti ,nu am putut verifica tens de alimentare de 110 v,filamentul de la tub nu e aprins,se aude ca functioneaza inalta,are sunet!

Voi ce spuneti sa verific circuitul de alimentare filament la rece ,sa verfic cu ohmetrul acele componente ale acestui circuit?

CARE schema remus 68 sa o iau? schema din primul link pare sa nu se potriveasca cu tv pe care treb reparat! am vazut ca mi-ai dat un al 2 lea link,spunemi care schema sa o iau ca sunt multe,te rog precizeaza care,multumesc!

Link spre comentariu

@danyto....ia vezi asta e schema..

http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=08788887534572162925

...daca nu ai filamentul aprins...vezi ce e cu el...ori ai contact imperfect in soclu...ori ceva pe traseu...lipituri reci...nu cred sa fie tubul...catozii oricum la 180V sunt blocatzi...uneori ii blocheaza jungla cand nu primeste informatzii despre curentul de fascicul....rezolva intai cu filamentul..

Editat de sinus_pure
Link spre comentariu

nu corespunde schema,dar am gasit una care se potriveste cu sasiul tv, am verificat astazi vineri,circuitul de filament si am vazut ca condesatorul de linga rezistenta care limiteaza curentul de fascicul nu arata bine si nici raceasta rezistenta ,am sa verific inca odata maine circuitul poate ca e de aici,am refacut acele lipituri reci,daca e rezistenta de care am amintit ,va treb sa o cumpar!

Link spre comentariu

am revenit, rezistenta care se potriveste cu schema pe care am gasito, denumita R399 are valoare originala de 6e8 1 w,la masurare are de fapt 3 ohm,condesatorul C307 DE 10 MICRO inca nu l-am schimbat!

am facut o serie de verificari la rece a unor componente,am vazut ca sunt bune,dar altele cum ar fi R314 SI R309 AU VALORI SCAZUTE!

de aici am luat schema care se potriveste:http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2&searchstring=TAURAS+TV2K

si trebuie sa o iei pe TV2K.pdf sau QUART TV2K.rar

Link spre comentariu

danyto....nu se poate sa aiba valori scazute rezistoarele...itzi zic din..practica ...rezistoarele ori se ard cand se depaseste puterea disipata deci sunt parcurse de un curent mai mare decat cel maxim nominal....ori imbatranesc si le creste rezistentza ..ex 100k devine 110k-120k,,,,ori se intrerup...daca esti sigur ca e bun aparatul de masura si nu e decalibrat..atunci cred ca gresesti ceva...probabil le_ai masurat direct in circuit si normal ca da o valoare mai mica fiind in paralel cu altceva...ca sa fii sigur..dezlipeste doar un terminal ..scoate_l afara de pe placa si apoi masori intre cel ramas lipit pe cablaj si cel in aer.R309 se ARDE cand trafo de linii e busit pe partea de inalta tensiune.C307,filtrajul de pe bara de 200V cand se usuca..tensiunea de 200V scade la cca 70V si itzi apare cursa inversa pe ecran...(linii orizontale albe).Circuitul de ABL...(care pleaca de la conexiunea comuna R309 ,R314 ...trece prin R325 si apoi merge la vertical prin R333 de 8M2 ...pe asta sa o masori sa nu fie intrerupta...si apoi ajunge la pinul 46 al STV2248) ...trebuie sa fie la un potentzial pozitiv fata de masa sasiului si asta o face R314 de 15k...daca se intrerupe rezistorul asta pe ABL o sa ai tensiune negativa iar ecranul va fi intunecat deoarece STV2248 nu mai scoate nimic pe iesirile RGB...

Cand ai timp ...masoara tensiunea pe circuitul de ABL inainte si dupa R325, tensiunile R,G,B la intrarea in modulul final video, tensiunea in Emitorul Q503 si pe zenerul D503 sai intrarea notata ICA de pe finalul video.

Uneori si verticalul da defectul asta si blocheaza tubul cinescop ..prin faptul ca nu mai livreaza impulsuri de stingere cadre corespunzatoare si ...dar depinde de modelul de tv...la unele apare cursa inversa altele au rastru intunecat...

Masoara tensiunile alea ..apoi ..mai vedem..

• Like 1
Link spre comentariu

R333 ESTE BUNA,AM INLOCUIT C307 SI MERGE TELEVIZORUL,AM MASURAT TENS DUPA R325 SI ARATA IN JUR DE 10V,TENS ALIMENTARE DE 110 V ESTE 108V, TENS PE GRILA G2- 350V, TENS PE D503-4V, TENSIUNILE PE R,G,B LA INTRAREA IN MODUL FINAL VIDEO DE 3 -4 V,TENS PE R522 DECI INAINTEA ACESTEI REZISTENTE 185V

• Like 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock