Sari la conținut

Postări Recomandate

Aveam un traf recuperat dintr-un casetofon philips si pe care il foloseam sa probez diferite....

Avea un secundar si 2 primare!

Intr-o zi nu stiu cum am facut ca l-am ars !Cred ca am incurcat firele si a iesit fum din el!

E posibil sa fi bagat secundarul in priza!

Cert este ca am distrus sarma de pe primar crezand ca el este de vina deoarece incercai sa mai bag in priza mai devreme capetele si s-a incins.....primarul!

Am macelarit toata sarma de pe primar insa secundarul imi da o rezistenta de 4 ohmi pe aparat !

Oare sa fie secundarul prajit si eu sa fii distrus degeaba sarma de pe primar ?! :D

post-160-0-72705900-1387574121_thumb.jpg

Editat de kery23k
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5299-traf-s609cm-cate-spire-primar/
Distribuie pe alte site-uri

La acea sectiune a miezului mai bine cumparati din talcioc un alt transformator, pentru ca s-ar putea ca conductorul de Cu-Em necesar pentru bobinare sa coste mai mult decat un trafo din talcioc. Stiu ca nu este o recomandare in spiritul depanarii transformatorului dar intr-un asemenea caz chiar nu se merita. S-ar putea sa gasiti in talcioc un trafo de putere ceva mai mare care va fi util in mai multe situatii. Dar, alegerea va apartine.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5299-traf-s609cm-cate-spire-primar/#findComment-50466

Primarul se rebobineaza primul, corect si cu grija, astfel se castiga experienta pentru alte transformatoare mai pretentioase. Numarul de spire este de 50 x 220 pentru un material modest al tolelor si de 45 x 220 pentru tole mai bune si impachetare corecta a miezului. Diametrul sarmei din primar se calculeaza cu formula 0,035 x S, deci 0,035 x 6 = 0,21 mm. Cu tot cu email ar fi 0,24. Pentru secundar sarma duce cca. 3 A / mm2. Este bune sa se scoata mai multe prize pe secundar pentru diverse utilizari viitoare.

Succes!

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5299-traf-s609cm-cate-spire-primar/#findComment-50472

Era un traf japonez. Tolele au si acum ulei pe ele!

Eu mai am si alte trafuri insa imi pare rau de asta si nu vroiam sa l arunc!

Daca voi reusi sa-l fac , ii voi face sotiei mele un amplificator de casti sa isi asculte telenovelele de pe laptop, iar eu sa ma pot uita IN SFARSIT linistit la televizor.

Eu nu sunt electronist si nici cunostinte nu am! Fac doar din placere si nu m-am gandit niciodata la costuri!

Nu am mai bobinat niciodata un primar !Este primul care as vrea sa-l incerc de dragul de a mai mesterii ceva!

Nu am subler sa masor diametrul sarmei !

Dar astzi am facut rost de un motor de clocitoare !

As vrea sa stiu cam ce diametru are sarma unui motor de clocitoare , daca ar fi buna sa bobinez primarul meu cu ea!

Va multumesc mult pentru timpul acordat !

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5299-traf-s609cm-cate-spire-primar/#findComment-50478

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock