Sari la conținut

Probleme amplificator Mc Crypt PA8000 MK II

tomahawk

Postări Recomandate

Salut! Sunt nou pe acest site si nestiutor in ale electronicii. Dar imi place muzica asa ca mi-am cumparat un amplificator second-hand de la un magazin din Cluj. Starea lui buna de functionare(cum era prezentat in descriere pe site) a durat doar vreo 5 zile (in care nu l-am fortat fiindca nu aveam boxe facute, ci doar difuzoarele legate la filtru). Am inceput sa observ distorsiuni de genul unor pocnituri in difuzoare si gajaieli, apoi am observat la aprindere ca membranele difurilor de bass se ridicau si ramaneau asa timp de aproape jumatate de secunda, fenomen insotit de o pocnitura. Am dus inapoi amplificatorul prin curier si mi-au spus a doua zi pe seara ca l-am trimis degeaba, ca merge foarte bine, chiar l-au lasat sa cante vreo jumatate de ora. I-am convins sa il tina in probe si nla un volum mai ridicat sau pentru mai mult timp. Peste cateva zile am sunat si mi-au spus ca intradevar apar acele distorsiuni si ca ar fi din cauza ca se incalzesc. Acum mi l-au trimis inapoi, acum cateva ore si dupa o jumatate de ora de cantat la volum mai ridicat a aparut aceeasi problema. Eu unul cred ca nu au facut nimic cei de la service( au mentionat in certificatul de garantie doar reglaj). Nu ma mai incred in ei asa ca sper ca ma puteti ajuta cu un sfat, o clarificare, ceva! Va multumesc anticipat!

post-27299-0-86184400-1387029995_thumb.jpg

Editat de tomahawk
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa modul cum ati pus problema mai sus nu cred ca ati mai reparat vreun amplificator pana acum. Aveti macar sculele necesare minime, gen un aparat de masura, ca sa faceti niste masuratori?

Referitor la modul cum se manifesta defectul, ceva foarte asemenator am intalnit la un amplificator audio care pe masura ce se incalzea radiatorul pe care erau dispusi finali, pe un canal audio, circuitul superdioda nu mai era capabil sa pastreze curentul de mers in gol reglat si acesta tindea spre zero, apareau distrosiuni de racordare in timpul functionarii amplificatorului si implicit acele distorsiuni specifice. Deci, si in cazul problemei de mai sus, as incerca sa monitorizez pe parcursul functionarii amplificatorului tensiunea de BIAS (din superdioda amplificatorului - vedeti in schema de mai jos tensiunea intre colectorul si emitorul tranzistorului TR8 sau TR18). Totodata, nu ar fi rau sa faceti masuratorile de baza, gen tensiunea de alimentare, tensiunea de offset, respectiv - vedeti schema atasata - prima pag. - tensiunea pe rezistoarele: R17, R18, R6, R7, R97, R98 si Uce_TR5, Uce_TR4.

Toate cele spuse mai sus se pot efectua cu un minim de experienta in depanari electronice si folosind schema de service a amplificatorului atasata mai jos:

Mc Crypt PA8000.pdf

Numai bine

Link spre comentariu

Am un aparat de masura, dar mai bine de atat am o cunostiinta care se ocupa cu depanarea electronicelor. Dar nu sunt sigur ca a mai reparat amplificatoare audio. O sa il intreb daca imi face macar masuratorile, sa vad ce descopera. O sa revin cu detalii. Multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu

• 2 months later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock