Sari la conținut

Care este diferenta dintre joburile Part Time si Full Time ?

ionut90

Postări Recomandate

Am vorbit cu prieteni/colegi despre joburile Part Time si Full Time, si unii dintre ei sustineau ca joburile Full Time sunt acele joburi in care muncesti numai 8 ore de luni pana vineri. Eu nu prea cred, voi ce spuneti ? Daca e asa atunci joburile cand te cheama patronul sambata si uneori chiar si duminica sa muncesti, alea cum sunt catalogate ? Vi s-a intamplat sa fiti angajati la o firma si sa nu fiti platit sambata/duminica ? Si de ce majoritatea angajatorilor din RO, fie ca sunt de aici, sau multinationale, cer joburi Full Time ? Ce inseamna asta exact ? :scratchchin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Full Time inseamna angajat cu norma intreaga,iar Part time, program redus de munca,sau colaborare.Ca angajat cu norma intreaga,seful poate sa te solicite sa lucrezi ore suplimentare ,simbete si duminici,cu sporurile aferente,dar nici intr-un caz sa te oblige.Ca angajat cu norma intreaga esti obligat sa prestezi 8 ore zilnic 6 zile pe saptamina.

Link spre comentariu

• 4 weeks later...

Eu stiam de 5 zile, nu 6. Dar, ma rog! :cool:

I-mi cer scuze,asa este.Din gresala am tastat 6 in loc de 5. Am vazut intimplator topicul si am vazut comentariul tau.Inca odata ,scuze .

LA MULTI ANI!

Referitor la ce spune userul xod,sint intr-u totul de acord.Mai nou se vorbeste o romana amestecata cu engleza. Exemplul dat "sef departament piar". Un neavizat nu intelege mare lucru sau chiar nimic.Si vedeti voi,sa intrebe nu este tocmai placut.Sa creada cel cu care vorbeste ca habar nu are despre ce e vorba?Cei mai multi care adopta un astfel de limbaj,cred ca sint mai interesanti.Vor sa arate celorlalti, cit sint ei de elevati.Culmea ca au inceput sa foloseasca "englezismele" si persoane care nu au habar de engleza.

Editat de george b
Link spre comentariu

Citeam anul trecut pe net ca sub notiunea de FULL TIME, unii angajatori, forteaza salariatii sa faca ore suplimentare fara plata sambata. Adica, smecherii iti vad jobul pe site-uri gen bestjobs, myjobs, ca este fulltime (adica 8 ore pe zi/5 zile pe saptamana) dar in realitate se munceste si sambata tot vreo 8 ore. Nu va spun ca sunt angajatorii care te forteaza sa dai cu subsemnatul duminica, ca vezi Doamne, nu s-a terminat nu stiu ce proiect. Chiar daca fata de o norma de munca de la stat de 8 ore (160/168 ore luna) salariu este ceva mai mare, daca calculati salariul orar o sa vedeti ca cei care muncesc la stat sunt platiti mai bine. Dar sunt atatea joburi pe salariu minim (cica s-a facut 850 lei de la 1 ianuarie 2014) unde se munceste fara nicio o problema sambata. Ceva nu este in regula aici !

Va intreb pe voi, ce ati prefera: sa munciti la stat 168 ore pe luna cu x lei sau la un privat unde veniti si sambata pe 1,5*X lei ? Unele firme private pot sa te plateasca tot cu x lei, dar asta e alta treaba. Totusi, nu inteleg de ce Romania nu prefera sa treaca la plata la ora, cum este prin alte state occidentale sau state? Nu vor patronii ? Daca ar fi asa, voi ce salariu orar ati cere ? Nu o sa le convina patronilor ca trebuie sa scoata din buzunar mai multi bani, cumva!

Link spre comentariu

• 10 months later...

Nu deschid alt topic, intreb tot aici, am cativa prieteni care au plecam prin afara, SUA si Anglia, si-au gasit locuri de munca in diverse domenii, chiar inginerie si imi spuneau ca, atat in SUA cat si in Anglia, romani nu sunt priviti ca cei de acolo. Adica, lasand la o parte zambetul colegial, asazis de afaceri, in ceea ce priveste salariile dar si relatiile dintre oameni, se vede undeva ascuns in americani si englezi, chestia aia, cum sa va spun (traduc): adica tu esti roman si eu sunt american si cu asta basta.

Voi ce ati auzit sau ati simtit pe propria piele? E adevarat ca salariul orar este mai mic la cei veniti din afara SUA sau Anglia, sunt patroni de acolo chiar asa? :scratchchin: :question:

Editat de ionut90
Link spre comentariu

salariile sunt in functie de ce faci pentru firma (de cat de bun esti) nu au legatura cu tara de unde provii. In firmele mari (Intel, Google, Facebook) au grade de salarizare (pay grade) si esti platit in functie de grad. Aici in lumea libera daca nu esti multumit cu salariul orcand poti sa pleci sa lucrezi la altii sau sa-ti faci propria firma.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock