Sari la conținut

amplificator de 2x 250w de la mivarom probleme

wolfen

Postări Recomandate

Salut electronistilor!

Eu am cumparat de la Mivarom ambele kituri (cel 2x250 si cel 2x500) intradevar nu au puterea asta , dar cel cu 8 tran se apropie de 150W / ch

Daca le conectati corect la sursa de alimentare (traf cu mediana 2x22 min pana la 2x32) va merge fara prob. Binenteles dupa reconditionarea kitului. Inlocuire cond electrolitice cele de 100uF , punte red , inloc tran de atack cele pe radiatoarele mici. Eventual inlocuire si radioator de racire finali. Eu le folosesc de ceva vreme fara prob. Nu face ti scurt la iesire ca va face poc instantaneu, doar ca va intra in protectie LM3046 cu releu de pe placa. In concluzie eu zic ca e un kit reusit , doar ca sunt fabricate in China cu simt de raspundere scazut.  Succesurriii!!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@DavidVIo, ar fi bine sa postati in forum ce modificari trebuiesc facute, in ce parte a schemei si cu ce componete.

Cit de mari sa fie radiatorii, ce tranzistori inlocuitori sau cum se poate regla biasul pentru auditii de calitate la nivel mic.

@gsabac

Link spre comentariu

• 1 month later...

Atit cit scrie pe schema, transformator de 28V~, poate putin mai mare.

Trebuie verificata si tensiunea marcata pe condensatorii electrolitici de filtraj montati in circuit, minim 50V.

Sunt useri care s-au laudat cu imbunatatirea performantelor dar pina cum nu au dat detalii.

@gsabac

Link spre comentariu

La 28V~ nu poti obtine 250W la acel amplificator, l-am avut si eu acum 2 ani , mai mult de 60W pe canal nu poate, nu va mai luati dupa tot ce scrie chinezi in prospectul amplificatoarelor fabricate de ei, umfla exagerat de mult la wati putere.

La acest modul cat si la cel de 500W nu exista imbunatatiri.

Pentru 250W la un amplificator trebuie o alimentare dintr-un transformator de 500W cu tensiune simetrica de 50V~ si un curent de 8-10A. 

Link spre comentariu

Nici teoretic nu se pot obtine 250 pe 4 ohm la +/- 35v sa zicem car fi atit dupa filtrare, dar in sarcina nu cred.

35/4 e ceva mai putin de 8A si caz ca iesirea e rail to rail dar nu este, daca mai pierzi vreo 3v puterea scade cu 60% si este si sinusoidal nu dreptungiular deci se mai imparte si la radical din 2, omenste pe 4 ohm la +/- 35v se pot obtine caa 120w sinus pur si vreo 80 audio.

Puterea acestor amplificatoare nu poate fi marita deorece integratele alea nu tin la tensiune mai mare.

In ceeace priveste zgomutul si si distorsiunile chestiile alea de gen lm 324 nu sunt prea fericite, au problme la trecera prin zero si au zgomot, nu sunt specializate pentru audio.

Cine are amplificatoare din astea poate sa le pastreze ca amintire daca vrea HI-FI.

In principiu o solutie DIY care cocheteaza cu HI-FI-ul si este extraordinar de simpla il poate face oricine este amplificatorul  cu tranzistori cu simetrie completa cu structura de operational contine in total 14 tranzistoare inclusiv superdioda, puntile duble de la intrare asigura un zgomot foarte redus si un slew rate si cmr mari si simetrice.

Simplitatea acestor amplificatoare consta in faptul ca pentru castiguri mai mari de 20 sunt neconditionat stabile si nu necesita nici un fel de compensare in frecventa in afara de asta iesirea este stabila snubberul fiind optional.

Caracteristici: slew rate 100v/microsecunda, banda 1Mhz la 100k au castig suficient in bucla, THD mai mici de-60dB, zgomot mai mic de 9nV/ radical din Hz.

Alimentarea se poate face pana la tensiuni de+/- 80v in functie de tranzistorii folositi pentru tranzistori la 200v cu margine de siguranta omeneasca, incepe dela +/- 5v deoarece au in structura lor generatoare de curent curentul in gol este stabil cu tensiunea de alimentare si performanta nu se modifica, exceptind puterea.

post-30154-0-83803700-1469368222_thumb.jpg

• Like 1
Link spre comentariu

Tare mult as fi dorit o poza clara, ca si o schema de amplificator cu componente SMD.

Eu fac circuitele manual cu Edding sau Dallo si in doua zile ajung la probe. Nu imi trebuie

fatuiala caci nu am nimic de vinzare.

Amplificatoarele de la TME sau Mivarom atrag ca un magnet prin reclama dubioasa de

supraapreciere a performantelor cit si prin posibilitatea realizarii lor cu usurinta de catre necunoscatori.

Un chit ajunge la circa 60 de lei, dar pentru el trebuie sa cumperi anexe de alimentare, transformatoare,

cutii si boxe de difuzoare, etc. In total ajungi spre 1000 de lei pentru 2*100W.

@gsabac

Link spre comentariu

O sa pun o poza clara, pe asta am miscat-o, amplificatorul este si in varianta de putere cu finali de 20 A la 200v sau cu cate 2 in paralel,MJL4281AG MJL4302AG prefinalii in acest caz sunt de 4a la 200v.

Din pacate din astea nu mai am, le-am dat cu ani in urma, nu mai am ce poza, erau tot in genul acestora pe cablaj lipit pe radiator, daca vrei o schema de  mana nu am editat-o nicaieri, proiectul e vechi de prin 2000, astea au ramas si le folosesc ca vrea nevasta muzica 2x10w mi-e destul.

Daca vrei la tensiune mare poti folosi bf420 si bf421 si MJL4281AG MJL4302AG.

post-30154-0-27904200-1469382691_thumb.jpg

Editat de cavit
Link spre comentariu

Schema amplificatorului, amplificatorul poate fi configurat neinversor sau inversor foarte simplu Pot fi utilizate cate 2 in punte pentru o tensiune de alimentate mai mica, in acest caz nu necesita sursa diferentiala masa se poate face cu un simplu divizor rezistiv.

Castigul Gv nu va fi setat mai mic de 20 deoarece necesita compensare in frecventa 30 este ok, r2 30k si r1 1k.

Amplificatorul este compatibil cu semnalul de linie audio, de 600 ohm, pentru alte aplicatii se va utilza un preamplificator.

Asta este amplificatorul cel mai simplu care functioneaza fara probleme, eu l-am conceput pe vremuri pentru a construi niste surse cu curent sinusoidal pentru instrumentatie medicala unde se lucreaza cu microvolti, comutatia iese din discutie unele aveau purtatoare si la 1Mhz si scoteau 10w dupa redresare.

post-30154-0-97145200-1469386922_thumb.jpg

Editat de cavit
Link spre comentariu

• 5 years later...

Am achizitionat din curiozitate un asemenea kit ...hai sa zicem de 2x250w ,sa vad ce si cum. Ce sa zic ... dezamagire totala ! Ma rog, la asemenea pret nu poti sa ai pretentii . Am muncit o jumate de zi ca sa l fac cat de cat functional cum trebuie .Schimbat punte,condensatori de filtraj (in kit erau de 1000uF la 35V),montati rezistorii de pe schema cablajului(am gasit vreo 10 buc de alte valori ).Montat reglaj ptr. curent de repaos (in montajul original curentul de repaos era 0 mA si apareau distoriuni de racordare le putere mica si 10 khz ).De asemenea filtrul Boucherot lipsa .Am mai pus in paralel pe rezistorul din reactia negativa un cond. de 40 pF deoarece apareau oscilatii pe semnal dreptunghiular de 10 khz .Alimentat dintr un trafo de statie A350 2x22v ac ,puterea obtinuta era de cca 40va sinus pe 8 ohmi la limita clippingului si 1000 hz .Ce sa mai spun..cu aceste modificari amplificatorul functioneaza binisor .Cu boxe adecvate eu zic ca ptr. locuinta personala e suficient . Am uitat sa mentionez ca tranzistorii au ramas cei originali cu radiatorul acela de tabla .Urmeza sa montez alti tranzistori mai capabili : mje 1530 ,15031 prefinali .mjl 3281 ,mjl 1302 finali cat si un radiator mai robust .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock