Sari la conținut

amplificator de 2x 250w de la mivarom probleme

wolfen

Postări Recomandate

ori unul din condensatorii de filtraj

Mai mult ca sigur, toti.

Puteti face poze cu rezolutie buna, fata placata/ fata plantata, sa incercam sa-i prelevam schema?

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Puteti face poze cu rezolutie buna, fata placata/ fata plantata, sa incercam sa-i prelevam schema?

E foarte buna ideea dl. miron desi pentru usurarea operatiei de trasare a schemei este mult mai util sa ai kitul in fata si un aparat de masura.

Link spre comentariu

Daca doriti sa va ajute cineva si sa traseze schema, reveniti cu o alta imagine facuta pe tot cablajul, dinspre partea cu componente, cablajul fiind expus pe geamul unei ferestre, astfel incat sa bata soarele si sa puna in evidenta traseele (soarele va bate pe partea cu lipituri, dvs. veti face poza pe partea cu componente). Incercati sa faceti o asemenea poza si daca rezultatul e pe masura, dupa aceea se poate trasa si schema (macar in proportie de 80..90%, deoarece restul va depinde tot de dvs., din cauza ca sunt portiuni de pe cablaj mai greu de identificat fara a avea acces la kit).

Numai bine

Link spre comentariu

o alta imagine facuta pe tot cablajul, dinspre partea cu componente, cablajul fiind expus pe geamul unei ferestre, astfel incat sa bata soarele

Nu este obligatoriu(dar este de preferat) sa fie fotografiata prin transparenta, dar sunt necesare doua imagini cu montajul integral, nu pe sectiuni cum este acum fata plantata, fara blitz si preferabil de la aceiasi distanta facuta poza.

P.S.

Daca aveti un scaner realizati imaginile cu el.

Asa post-9-0-87236300-1385807176_thumb.jpg iese fata plantata.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Nu cred ca daca era fabricat in alta tara rezista mai bine la conectarea gresita realizata de fratele Dvs.

Fabricantul nu poate fi facut raspunzator pentru nepriceperea utilizatorului.

"Este imposibil de construit sisteme anti-prost (protejate fa?? de manevrele gre?ite ale nepricepu?ilor) ?ntruc?t acestia sunt foarte inventivi. (Al doilea postulat al lui Show)."

Editat de miron1947
Link spre comentariu

nu stiu daca acest post mai este de actualitate dar am un raspuns interesant de dat asa ca nu ma pot abtine si scriu

pe placa amplificatorului ai un circuit integrat de tip LM324. acesta este alimentat prin doua rezistoare una pe ramura pozitiva si alta pe ramura negativa. in principiu depasirea tensiunii de alimentare a CI in cauza duce la "prajiea" lui. consider din cele descrise de tine ca acel ci este ars si de accea amplificatorul nu functioneaza. din cate imi aduc aminte in schema amplificatorului mei este si un CI JRC xxx care este pe post de peamplificator verifica daca nu cumva si acesta este prajirt. am avut si eu pe timpuri in uz un astfel de amplifiator si de obicei se prajau CI-urile daca ma apropiam de valoarea maxima a tensiunii de alimentare.

pastreaza-l si repara-l este un amplificator destul de reusit iar cu cateva mici modificari poti obtine o putere si mai mare.

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Amplificatorul de 2x250W de la Mivarom are aceeasi schema ca amplificatorul de 2x500W cu urmatoarele mentiuni:

- are doar o pereche de finali, deci nu mai are rezistentele de 10R in baza acestora.

- in locul integratelor (arii cu tranzistoare) MPQ2222A si MPQ2907 (din diferential) sint montate tranzistoare.

Modelul cu o pereche de finali are o putere de 2x80W/8R iar cel cu doua perechi de finali suporta sarccini de 4R, deci poate elibera 2x160W/4R. Alimentarea se face dintr-un transformator ce are un secundar 2x28Vca cu puterea de 250VA, respectiv 500VA. Pentru reducerea distorsiunilor de racordare si un echilibru termic mai bun, prepolarizarea etajului final trebuie facuta cu o superdioda cu tranzistor aflat in contact termic cu radiatorul finalilor.

Schema KIT 0205.pdf

Link spre comentariu

• 1 year later...

salut,

fratele meu si-a cumparat un kit de 2x 250 w de la mivarom,

nu a avut rabdare sa ajung eu acasa si s-a apucat sal alimenteze.a legat un traf de 2 x 28v dupa cum urmeaza , masa in pinul care duce la punte redresoare , o faza la punte redresoare si inca o faza la masa, amplificatorul a mers cateva minute dupa care a intrat in scurt.

ce vreau sa va intreb este ce sar fi putut arde pe placa , acum dupa ce ii leg alimentarea corect se aprinde dar nu zice nimic in boxe. finali nu par prajiti am vazut ca au si sigurante si nu sunt arse.

Va multumesc anticipat pentru orice informatie.

Vezi ca ti sau dus tranzistori 2SC5200, 2SA1943 si posibil un P1108

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock