Sari la conținut

Monitor CRT IBM 6307-47N

marius1289

Postări Recomandate

Verificati daca nu este iesit/oxidat conectorul bobinelor de deflexie, aici http://www.eservicei...M_6543-G50.html aveti o schema de IBM, alt model dar tot CRT, poate seamana.

Nu se aprinde tubul,doar un punct pe mijloc.

Tubul se "aprinde", dar in lipsa deflexiei nu se dezvolta in rastru.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut!Ma poate ajuta cineva cu service manualul acestui model de CRT sau o idee cum as putea remedia problema care sta in felul urmator:Nu se aprinde tubul,doar un punct pe mijloc.Va multumesc.

Manualul service din pacate nu_l am ...aici..a ramas in ..romania...dar te pot ajuta daca zici ce integrate are in vertical ,sincro ...sursa ..etc...da si tu mai multe detalii..eventual niste poze...am reparat ...cateva mii...cu ceva timp in urma... :yes:

Scoareti conectorul de pe placa si masurati direct bobinele; cei 9 ohmi sunt in regula ( vertical ) dar 0,5 ohmi nu sunt in regula ( ar trebui sa fie minim 1,2 ohmi sau mai mult ) - pe blocul de deflexie mai exista la unele monitoare bobine suplimentare pt. corectii , nu stiu daca e cazul la dvs. ...

..din cate stiu eu ..la monitoare cam toate deflexiile pe orizontala au ..cam juma de ohm...pt ca merg in 32kHz....la tv au 1-2 ohmi ...frecventza liniilor fiind 16525Hz...deci sunt ok deflexiile...sunt multe monitoare la care inalta e ..separata de deflexie H...deci daca are punct in centru ,logic are inalta pe traf...posibil sa aiba ceva in sursa pe alimentarea baleiajului orizontal....curios e ca nici verticalul nu merge...

Editat de sinus_pure
Link spre comentariu

..nu sunt alimentate din aceeasi bara de tensiune...verticalul are nevoie de o tensiune constanta...asta o cere CI_ul din cadre..chiar daca Fvert se schimba de la 60 la 100 sau 120 Hz...in schimb deflexia pe orizontala in functzie de rezolutzia de intrare are nevoie de alta tensiune de alimentare ..treaba asta o face un mos_fet si o bobina...iar semnalul de comutare ii vine de la sincro...daca aflam ce circuite integrate are ..monitorul...cred ca rezolvam..treaba...

..PS...cred ca e un E74...de la Liteon...IBM...original de la mama lui...nu prea il vad...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock