Sari la conținut

Postări Recomandate

Buna ziua, tocmai am construit o sursa cu lm324 (dupa schema atasata). Problema este ca sursa nu functioneaza corect, adica are 24-25 V la iesire, indiferent in ce pozitie e potentiometrul de reglare a tensiunii. Am schimbat potentiometrul, dar tensiunea nu s-a modificat. Am ininlocuit LM324 cu unul nou, si din nou, nu s-a modificat nimic. Ma poate ajuta cineva sa o depanez ?

Sursa_LM324.PDF

Editat de Mihai3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Verifica daca D6 nu e invers montata si daca ai tensiune variabila pe cursorul potentiometrului P1 la actionarea lui si intre ce limite.

Dioda D6 e montata corect. Tensiunea variaza pe cursorul potentiometrului.

 

De unde ati luat schema ? Este o conceptie personala cumva ?

Schema am gasit-o pe internet mai demult, iar ieri am construit montajul.

 

Fara sarcina este posibil ca C2 sa ramana incarcat mult timp.

Din cauza ca C2 ramanea incarcat mult timp nu a variat tensiunea pe iesire. Dupa ce am pus o rezistenta de 1,2k pe iesire, tensiunea a inceput sa varieze. Mai ramane sa incerc cu sarcina.

 

 

Ce tensiune trebuie sa fie pe R14 cand se activeaza protectia? Am masurat ~0,150V in momentul in care se aprinde LED-ul D1. E corect ?

Am observat ca mai intai scade tensiunea cu cativa volti, iar apoi se aprinde D1, e corect sa functioneze asa? sau trebuie sa se aprinda D1 in momentul in care incepe sa scada tensiunea ?

Editat de Mihai3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cand setez tensiunea pe 12V, curentul 1A si pun un bec cu halogen (12V/20W) ca si consumator, nu se activeaza protectia, tensiunea ramane tot 12V, dar curentul creste la 1,5A, mai mult cu 0,5A decat am setat eu. Asta e o problema sau e normal sa fie asa? Curentul nu ar trebui sa ramana la 1A si tensiunea sa scada ?

Editat de Mihai3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da. Cand limiteaza curentul ar trebui sa fie aprins D1 ?

Cand invart de potentiometrul P3, incepe sa scada tensiunea, de la 12V, insa abia cand ajunge la 6,3V se aprinde ledul D1 (asta se intampla cand la iesire am conectat un bec cu halogen (12V/20W).

Editat de Mihai3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock