Sari la conținut

sursa de alimentare pc

maricris

Postări Recomandate

buna ziua

cu ocazia curatirii de praf a sursei de alimentare pc a gasit un condensator electrolitic cu carcasa deformata si electrolitul curs... l-am inlocuit asa cum era firesc si acum sursa nu mai functioneaza .... condensatorul este pozitionat ramura de +12v.

a-ti mai intalnit astfel de defectiune ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am mai intalnit o asemenea defectiune dar din ce imi aduc aminte sursa nu mai functiona deloc (sau nu mai scotea tensiune pe nicio iesire, nici 5V si nici 12V). Dupa o inspectare mai amanuntita a problemei am constat ca tranzistoarele de putere din primarul transformatorului "de comutatie" erau defecte, plus cateva componente electronice, inclusiv o dioda Zener care fusese montata de chinezi intr-un mod mai artizanal. Mai tin minte ca gasisem tranzistoarele la furnizor de componente electronice dar costul acestora plus acel transport (vreo 20 de lei) era cu vreo 10 lei mai mic ca al unei surse PC no-name, idem ca cea care se defectase. Din acest motiv am considerat mult mai oportun inlocuirea sursei si pastrarea celei defecte pentru piese de schimb.

Acum, din multitudinea de probleme de acest fel de care m-am lovit, vreau sa va spun ca am ajuns la concluzia ca sursele PC se merita depanate doar daca fac parte din categoria unor surse scumpe, pe care ati cheltuit poate cate sute de lei bune, in caz contrar, depanarea nu se mai justifica.

Numai bine

Link spre comentariu

nu este construita pe cablaj mulistrat..... am incercat abordarea descrisa de donpetru "Dupa o inspectare mai amanuntita a problemei am constat ca tranzistoarele de putere din primarul transformatorului "de comutatie" erau defecte" intradevar am gasit si eu tranzistoarele prajite ..... in schimb nu se poate identifica tipul lor. incerc sa-i scimb cu altii din alta sursa din care am folosit traful de ferita . o sa va anunt in cel mai scur timp daca rezolv ceva.

oricum multam pentru sprijin

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock