Sari la conținut

Ajutor Boxe

Iulian85

Postări Recomandate

Buna ziua, am nevoie de putin ajutor.

De curand am achizitionat un Receiver Pioneer VSX-322-K (5x100W pe 6 ohm) si am nevoie de o pereche de boxe. As avea la dispozitie doua variante dupa cum urmeaza:

1. Sa achizitionez o pereche de boxe gata facute, max 1000 ron. Exemple:

http://www.altex.ro/boxe-yamaha-ns-50f 900 ron

http://www.altex.ro/boxe-boston-acoustics-cs-260-ii 900 ron

http://www.avstore.ro/boxe/magnat-monitor-supreme-800/ 1160 ron (depasesc bugetul dar e posibil sa merite).

2. Sa construiesc o pereche de boxe.

In urma cu mai multi ani am confectionat o pereche the boxe pe doua cai (voulm 50 l) cu woofere Visaton W 200 S, tub bass reflex br 15.34 si niste tweetere chinezesti plus filtre ieftine din comert (35 ron bucata). Practic as avea wooferele. Material pentru incinte am ca mi-a ramas de la mobila si mai costa 150 Ron manopera (am vorbit cu meseriasul). Problema este ca nu stiu daca merita aceasta varianta tocmai din aceasta cauza am mai multe intrebari:

a) Se pot face niste boxe pe doua cu aceste woofere sau am neaparat nevoie si de difuzoare de medii. Pentru tweetere m-am orientat la Visaton DT 94/4 (82 Ron bucata).

b) In cazul in care ar trebui neaparat pe 3 cai as urma proiectul starlet: http://www.visaton.com/en/bauvorschlaege/3_wege/starlet/bauanleitung.html doar ca as inlocui difuzorul de medii w 100 s cu w 130 s pentru ca acesta se gaseste pe la noi (110 ron bucata)

c) cam cat ar costa niste filtre atat pt 2 cai (in caz ca merge varianta pe 2 cai) cat si pentru 3 cai? Difuzoarele de bas sunt pe 4 ohm si eu am nevoie ca boxa sa aiba impiedanta totala mai mare sau egala 6ohm, se poate realiza acest lucru?

Costuri:

150 ron manopera incinte

75 ron Damping material

165 ron tweetere

220 ron difuzoare medii

filtre - x ron

Oare se merita cheltuiala si deranjul sau mai bine merg pe varianta 1?

Va multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Referitor la varianta nr.2 mai trebuie sa luati in calcul si sculele necesare pentru constructia incintelor. Sunteti sigur ca aveti tot ce va trebuie ca sa abordati solutia de incinte acustice D.I.Y ? Si chiar daca aveti cam tot ce va trebuie, costul de realizare poate depasi o solutie comerciala testata iar rezultatul, mai ales daca nu ati mai construit boxe, poate fi mai bun sau mai slab decat solutia comerciala. Apoi, pe internet sunt o sumedenie de proiecte de incinte acustice dar majoritatea sunt doar prototipuri, adica de genul, le-a realizat cineva si "suna si ele acolo" dar cat de bine, iar e greu de gasit un raspuns. Solutia D.I.Y acum se merita doar la incinte acustice profesionale, la cele pentru acasa, nu prea imi place sa o zic, nu se merita. Sau se merita dar trebuie sa fiti constient ca trebuie sa construiti multe incinte acustice ca sa va formati o experienta in domeniu care mai tarziu sa va conduca la realizarea unor incinte acustice in adevaratul sens al cuvantului. E vorba de foarte mult timp pierdut, anii, si nu am vazut pana acum pe internet pe cineva care sa prezinte ultima sa realizare in domeniu in materie de incinte acustice care sa fie un fel de "state of art". Mai sunt persoane care au facut asta dar au prezentat produse intermediare realizate in cariera care pentru unii pot suna bine dar nu reprezinta solutia 100% corecta. Bineinteles, in cele spuse anterior nu se incadreaza persoanele care fac boxe dupa ureche (sunt o gramada de persoane din cartier care va poate realiza una si unii chiar cred ca realizarea lor reprezinta cine stie ce boxa, dar nu reprezinta altceva decat o cutie din PAL cu difuzoare). Dar sper ca nu vreti sa ajungeti in situatia asta.

Daca nu doriti sa ajungeti atunci mergeti pe varianta 1. Din pacate nu va pot recomanda ceva din cele trei optiuni prezentate pentru ca toate sunt tot pe acolo. Mai bine, daca aveti posibilitatea, ascultati boxele si alegeti in consecinta.

Numai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock