Sari la conținut

problema sistem audio 5+1

maricris

Postări Recomandate

buna ziua

detin un sisem 5+1 Genius ... aseara pe cand ascultam ceva muzica la un nivel sonor aproape de minim din amplificator a iesit fum ..... si cum era normal a mutit.... cand am desfacut amp am gasit un ci de la woofer prajit .... am deconenctat alimentarea de la woofer si am lasat satelitii si dupa 5 minute buff si satelitii......

intrucat ci din sistem sunt de tipul tda 2052 le-am schimbat astazi de 2 ori si tot buf fac...... am verificat alimenarea si diversele chicite electronice dar DEGEABA integratele fac buf in 5 minute si culmea nu se icalzesc in prealabil doar buf..... nu s-e vad afumate componente si nici exfolieri de cablaje

dati-va si voi cu parerea.... eu am ramas fara ideei .... ce ar putea sa aiba???? de bubuie CI-urile

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

s-au verificat tensiunile de alimentare.... acestea erau in parametrii adica +- 20,8v cc in gol intrucat nu am mai alimentat la sursa amplificatoarele......

sa explic in detaliu poate ecineva mai intampina o pb ca cea a mea

amplificatoarele nu au avut nici o pb am scimbat ci - urile si am alimenat montajul la o sursa construita de mine dintr-un trafo de UPS pe are l-am rebobinat pe secundar penu a obtine +- 20v / 20A si sistemul a functionat corect timp de 30 de minute la putee maxima ..... de aici am dedus ca este sursa defecta .....

si totusi petru cei care nu au avut ocazia sa pna mana pe u astfel de siste acesta nu are trafo clasic ci este alimentat de o sursa in comutatie ......

asa cum am spus am verificat sursa in gol si tensiunile erau ok adica +- 20,8 in gol ..... am pus o sarcina pe aceasta sursa adica am legat 2 ecuri de 24v/100w cate unul pe fiecare ramura si am masurat din nou parametrii ..... si surpriza...... in sarcina la un curent de 4,4 A tensiunea era de 20,4 V ..... am mai pus inca un bec pe fiecare ramura si .... surpriza totul ok ..... la un curent de 8 A tensiunea masurata era de 19,9 v CC .......

am crezut ca nu functioneaza multimetru si am pus mana pe faimosul mavo ..... si surpriza aceleasi valori.......

din recomandarea unui electronist mai inaintat la invatatura ca mine am conencat la sursa un amplificator cu tranzistoare pe are tocmai l-am terinat de construit dar care solicita o tensiune de +- 60v la borne la care am conectat un difuzo de 200w/8ohmi si surprizele s-au incheiat de aceasta data si anume

ensiunea la bornele alimentatorului sa dus la +- 54v avand in vedere ca este o sursa destul de coplexa si anume are o serie de protectii destul de laborioase am apelat din nou la electronistul salvator si in ultimele 2 ore de frecatura de sursa va comunic urmaoarele:

- sursa in comutatie avea protectia la supratensiune pe moarte adica daca alimentam o sarcina rezistiva adica daca sursa functiona la un curent consant tensiunea livrata se mentinea in paraetrii insa adaca simulam o sarcina variabina tensiunea sarea vertiginos spre o valoare ce depasa orce aseptate asa cum am scris ai sus (sarcina a fost simulata cu 2 becri cu incandescenta de 100w/24v unul conectat tot timpul iar celalalt iprin intermediul unui inrerupator.... la actionarea repetata a intrerupatorului sursa nu mai tinea stabila tensiunea)

- infasurarile din erita strapunse si miezul de ferita spart ....... e mai greu de explicat de ce dar o sa trageti concluziile din ulimul subpunct

- defectiunea sursei a aparut in etajul driver generator de fecventa adica la o crestere brusca a curentului pe iesire cresea frecventa impulsurilor vertiginos ... o sa public valoarea asuata insa nu garantez ca valorile reprezinta standardul impus de firma constructoare si anume la sarcini rezistive frecventa masurata ea de 40khz iar la un consum variabil pe sarcina freventa oscila intre 137-160khz de unde am tras concluzia ca din cauza frecventei marite aparea o supratensiune in partea secudara ceeace a dus la strapungerea infasurariilor...... despre fisurarea feritei aici pot afima ca poate aceasta a cedat din cauza depasirii plajei de frecventa admisa .....

momentan am renuntat la sursa in comutatie si am inlocuit-o cu un trafo toroidal de vreo 200w cu tensiuni dupa redresare si filtrare de +-21v cc...... insa nu stiu daca din cauza CI-urilor cumparate din comert din cauza vaselinii ermoconductoae care nu a fost suficienta sau din cauza trafo sistemul nu mai functioneaza la fel ca inainte in sensul ca apar distorsiuni sesizabile la putere maxima

multumesc pentru ajutor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock