Sari la conținut

Sursa reglabila 0-50V, 0-3A

Postări Recomandate

Salutari.

Am realizat sursa de tensiune reglabila din poza atasata (cu modificarile aferente pentru 0-50V), am folosit piesele cerute de schema cu exceptia tranzistoarelor T3,T4,T5 care sunt TIP35C. Transformatorul este capabil, 2x43V 8A. Am testat sursa cu o rezistenta de ~13 ohmi de putere mare, totul functioneaza in regula dar am o nelamurire. Curentul maxim debitat de sursa de 3.25A este disponibil doar la tensiune maxima, ~51V, daca scad tensiunea scade si curentul maxim debitat, acum intreb in calitate de amator, este o metoda de protectie a tranzistoarelor serie regulatoare sa nu disipe puterea ce nu o absoarbe sarcina sau e normal sa functioneze asa?

Schema.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock