Sari la conținut

amplificator 2.1

paradoxx89

Postări Recomandate

Buna ziua! Sunt nou p acest forum si am si eu ceva de intrebat :)

Doresc sa imi construiesc un amplificator 2.1 pentru un subwoofer de 15 inci de 200 W rms si 2 sateliti cu 3 difuzoare de aprox 100 W rms care sunt de fapt 2 boxe electronica jazz dar cu toate cele 3 difuzoare schimbate , fiind mai puternice decat fostele difuri . Nu sunt tocmai nou in electronica , am mai construit amplificatoare din kituri , dar as dori daca se poate sa il construiesc de la 0 deoarece mai am piese pe acasa si as vrea sa le folosesc pentru reducerea costurilor. As vrea daca se poate un tutorial step-by-step daca se gaseste vreunul pe internet . Va rog nu ma trimiteti la google ca nu am gasit nimic dupa indelungi cautari unsure.gif . Un final fericit ar fi un amplificator care sa scoata puterile descrise mai sus si cu cateva reglaje ( bas , medi , inalte pt sateliti si volum woofer + volum cental pt tot amplificatorul). Amplificarea pt woofer daca se poate sa fie si filtrata ar fi si mai bine . Dispun de aprozimativ 200 lei pt treaba asta ceea ce nu e f mult , dar pot sa imi construiesc singur traf toroidal ( am miez din tabla melcata si sarma necesara(este lacuita) ) plus corector de ton stereo pt sateliti , radiatore , coolere , carcasa , cateva vu-metre , punte redresoare si conzi de filtraj si pot face rost de ceva componente electronice gratis. Am nevoie mare de pcb , daca stiti cumva unde pot gasi vas fi foarte recunoscator ( in zona Fagaras - Brasov) . deci ceea ce imi trebuie este schema aplificatorului , calculul trafului si pe urma o lista a componentelor + band.gif ceva ajutor :). Sper k exista cineva care sa ma ajute si pe mine:) Va multumesc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dar pot sa imi construiesc singur traf toroidal ( am miez din tabla melcata si sarma necesara(este lacuita) ) plus corector de ton stereo pt sateliti , radiatore , coolere , carcasa , cateva vu-metre , punte redresoare si conzi de filtraj

Referitor la afirmatia dvs. incadrata in citatul de mai sus, va recomand sa postati imaginii cu corectorul de ton, radiatorul, puntea redresoare si condensatoarele de filtraj. As dori ca pe langa imaginile prezentate sa ne spuneti valorile (dimensiunile dupa caz) a acestor componente (spre exemplu, la ce tensiune alimentati corectorul ???). De ce v-am cerut acest lucru ? Pentru a va da un raspuns clar in ceea ce priveste schema si/sau tipul de amplificator utilizat pe subwoofer, respectiv "satelitii". Dupa ce o sa ne spuneti ce aveti o sa va caut o schema potrivita aplicatie care sa fie si ieftina, cat de cat macar.

P.S. Cu ce difuzor aveti sau ati construit subwoofer-ul de 15inch ???

Link spre comentariu

Deocamdata nu pot sa va dau toate datele despre acestea deoarece le tin in atelier la tara si acum sunt in oras :) Cate ceva mai stiu . de ex miezul din tabla melcata are 17 cm inaltime si 4.7 cm grosime diametru exterior de 15 cm. Se poate taia din el oricat. Corectorul de ton este de la o combina electronica veche , radiatorele sunt nniste tevi de aluminiu de 60 mm diametru care au nervuri pe interior. Se pot taia si indrepta fara probleme , au prereti grosi si la alte amplificatoare au facut fata foarte bine . Restul o sa revin cu detalii & poze cat de curand , probabil in weekend cand merg la tara . Pot face rost de piese din dezmembrari de orice fel . Multumesc

Link spre comentariu

Ok ....am inteles . Oricum am dat de o problema ... Dupa indelungi cautari nu am reusit sa gasesc o modalitate de a realiza cablajul amplificatorului (PCB). Am gasit mai multe firme dar nu prea are rost pentru ca nu accepta comenzi sub un anumit pret care nu prea e avantajos. Cum pot sa realizez pcb - ul singur ?

Desi stiu ca o sa coste cam mult , uitati la ce m-am gandit : pt subwoofer o sa realizez amplificatorul Anthony Holton de 400 W iar pentru sateliti hexfet amplifier . Acum , se iveste urmatorea problema : Pot sa folosesc doua transformatoare pt a alimenta cele 3 amplificatoare ? Se poate doar cu unul de putere mare ? Cel de 400 W @ 4ohm cere +-50 v iar cele hexfet -+ 35 . Daca fac un singur traf toroidal cu 2 infasurari de +- 50 pot in vre-un fel sa alimentez toate cele 3 amplificatore ? Sau este mai bine cu 2 transformatore unnul +-50 si unul +-35 ? Totusi nu vreau sa ajung pe undeva pe la 30 kg cu intregul amplificator . Sa le fac separate ? Ce imi recomandati ? Puterile scoase de aceste amplificatore sunt reale (RMS) ? Acestea sunt alegerea definitiva chiar daca nu o sa termin amplificatorul foarte curand ... dar doresc sa fac ceva de care sa fiu multumit si sa il pot folosi si la sonorizari ( majorate , chefuri nu nunti samd ) . Va multumesc pentru ajutor si va rog ajutati-ma cu pcb -ul .

Link spre comentariu

va rog ajutati-ma cu pcb -ul .

Puteti sa-l desenati cu un marker(pentru circuite),au la *** in Brasov,sau cu vopsea,cu tragatorul si balustrul.Mai este o optiune cu folie,dar n-am folosit si nu pot sa va dau indicatii despre aceasta metoda.

Link spre comentariu

Despre acesta este vorba ? link

O sa fac comanda si pt clorura ferica. Dar de unde iau placa de pcb ? Sa inteleg ca placa este acoperita cu material conductor iar prin acoperire zonele acoperite nu vor fi corodate iar celelate da ? De unde pot sa comand placa ? Va multumesc!

Link spre comentariu

Marker acela de la *** nu ii foarte bun am avut unu la fel si trebuia sa dau cate 2-3straturi ca sa nu se corodeze placa. habar nu am ce alt marker sa va recomand, eu daca ii ceva usor de desenat si cu trasee nu f subtiri cu pensula subtire si lac de unghii mellow.gif

Link spre comentariu

Cred ca ar trebui sa renuntati la marker si alte solutii mai mult sau mai putin invechite. In cazul realizari unor cablaje complexe, metoda cu marker-ul nu este deloc eficienta.

Un exemplu (metoda functioneaza chiar daca aveti imprimanta cu jet dar va trebui sa cumparati un anumit tip de hartie foto A4. Metoda functioneaza si cu alte tipuri de hartie foto A4 dar va trebuie o imprimanta laser):

1. Cumparati o coala foto A4 (va recomand asta);

2. Desenati cablajul intr-un program simplu: Express PCB, TCI - nu este foarte greu, trebuie sa aveti putin ambitie. Desenul in realizati in oglinda, privind cablajul dinspre partea cu componente;

3. Dupa ce l-ati desenat, respectand cat mai riguros anumite conditii in privinta traseului de masa, il scoateti la imprimanta pe coala foto, numai partea cu traseele circuitului imprimat;

4. Luati un fier calcat si cu multa grija (dar si rabdare) imprimati pe cablaj circuitul imprimat desenat pana se lipeste complet coala foto;

5. Dupa aceea, sub un jet de apa calda, clatiti si frecati usor cu degetele pentru a indeparta coala lipita.

6. O sa va ramane doar traseele, de culoare neagra, culoarea tonerului. Tonerul il puteti indeparta, slefuind cablajul usor cu un smilgher fin.

7. Dupa aceea o sa vedeti si locul unde va trebui sa dati gaurile, recomandat spiral de 1mm sau 0,7mm. In anumite cazuri va trebui sa folositi si de 1,2 sau chiar 1,5mm diametru sau chiar mai mult.

P.S. Metoda numai cu marker-ul (o carioca defapt) este explicata aici, asta daca ti se pare prea complexa ideea cu folia de transfer.

Iar un tutorial video foarte util, referitor la cele spuse mai sus, il puteti viziona in pagina web de mai jos (clik pe optiunea: Create PCBs with the "direct toner method"):

http://thomaspfeifer.net/

Link spre comentariu

Iar un tutorial video foarte util, referitor la cele spuse mai sus, il puteti viziona in pagina web de mai jos (clik pe optiunea: Create PCBs with the "direct toner method"):

http://thomaspfeifer.net/

E bun materialul video .

Nu inteleg la final ce face cu solutia aceea,Rosol3.O fi ptr. protectie?

Mersi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock