Sari la conținut

reconditionare boxe electronica industriala

Postări Recomandate

Salutare sunt foarte nou in acest domeniu dar am decis sa imi dedic timpul si resursele pentru a reconditiona 2 boxe electronica industriala nova 1. Problema cu care ma confrunt in momentul actual este ca detin doar incintele si nu am gasit pe nicaieri parametrii TS ai difuzoarelor sau parametrii si componenta filtrelor. As dori ca boxele ce vor rezulta sa fie cat mai apropiate ca si performanta de cele originale. Imi poate da cineva mai multe informatii legate de acest aspect?

Va multumesc.

post-26280-0-57857500-1379413666_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5179-reconditionare-boxe-electronica-industriala/
Distribuie pe alte site-uri

Fiecare difuzor e unic in felul lui. Chiar si imitatiile sunt departe de original. Ca sa obtii rezultate cat mai bune trebuie sa cunostii foarte bine parametrii TS a difurilor originale, daca nu, mai bine cumperi boxe noi sau le faci dupa miros pe cele existente.

Imi este teama sa cumpar difuzoare fara sa stiu ce parametrii TS au avut difuzoarele vechi pentru ca nu stiu volumul incintelor si nu stiu cum sa aleg difuzoarele pentru ele.

Daca as rezolva problema asta ar mai fi de aflat cum sa reconstruiesc filtrele si ce fel de amplificator sa folosesc dupa.

Ma poate ajuta cineva sa inteleg cum anume se calculeaza volumul de aer din incinta si cum aleg difuzoarele in functie de asta?

Va multumesc.

• 1 month later...
  • 2 months later...

Buna ziua. Sunt "proaspatul" proprietar a unui set de boxe Nova 1 si as dori sa intreb cu ce pot inlocui difuzoarele de inalte pastrand calitatea sunetului fara sa afectez "culoarea" sunetului - ma refer la difuzor de inalte cu magnet la fel de mare si membrana dome din celuloza presata. Este la fel de important sa se potriveasca usor la decupajul din placa de lemn. De asemenea cu ce tip de condensator as putea inlocui condensatoarele electrolitice ca cele care se vad in poza din postul de mai sus ?Multumesc anticipat si as fi recunoscator daca ati putea include si linkuri in raspunsurile dumneavoastra.

@andreiursan,

Este destul de greu sa gasiti ceva care sa sune la fel ca originalul. Va recomand sa studiati oferta de difuzoare Tonsil, care, cel putin in cazul incintelor acustice romanesti, reprezinta un compromis bun.

http://www.tonsil.ro/Tweeters.htm

Numai bine

• Like 1

Buna ziua.Multumesc pentru raspuns. M-am gandit la un moment dat sa le rebobinez dar calota sferica la ambele difuzoare de inalte este compromisa - par din carton si nu mai au foma sferica. Apreciez foarte mult raspunsul dumneavoastra. Dar din pacate ma lovesc de problema pretului care de altfel este justificat, de aceea v-as ruga sa-mi prezentati,daca doriti, o solutie "mai ieftina" care sa fie , sa zicem de moment. Difuzoarele de inalte de la boxele Jazz s-ar potrivi la aceste boxe ? Multumesc anticipat.

Cu stima.

Testati difuzoarele de inalte de la boxele Jazz. E cea mai sigura metoda ca sa aflati daca se potrivesc, desi practic s-ar putea sa mearga bine, dar teoretic nu, avand in vedere ca filtrele celor doua boxe nu au caracteristici asemenea. Dar de multe ori viata ne-a aratat ca, una e teoria si alta e practica. Deci, incercati si testati acele difuzoare.

Altele solutii mai ieftine din magazin nu va recomand.

• Like 1

Buna ziua. Multumesc din nou pentru raspuns. Intre timp mi-am adus aminte de o "frica" mai veche a posesorilor de difuzoare de inalte mai pretentioase si bineinteles mai scumpe.Am vazut prin diferite filtre ca se pot folosi lampi sau PTC pentru protejarea difuzoarelor de inalte impotriva arderii bobinelor dar si impotriva incalzirii excesive a bobinelor - fapt care duce la schimbarea "sunetului" si deteriorarea performantelor. Ce solutia ati recomanda si cum se poate calcula/alege valoarea exacta pentru PTC sau "light bulb" - tensiune/putere ? Multumesc anticipat.

Cu stima.

In ultimul timp am folosit cu succes solutia cu tranzistor pentru protectia tweeter-ului. Din acest motiv va recomand sa mergeti pe aceasta varianta constructiva pe care va puteti inspira de aici (e doar un exemplu):

http://pssaudio.com/Technique/SCH%20FIltres%20Passifs.pdf

Componentele se calculeaza dupa formulele clasice binecunoscute care au fost publicate in revista Tehnium (cautati in special nr. din anii 2000).

• Like 1
  • 4 weeks later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock