Sari la conținut

minicnc taiat polistiren ( cnc foam cutter )

costy35

Postări Recomandate

I-mi place sa ma joc cu informatica aplicata cautand sa gasesc solutii simple si variante low cost la masinile foarte precise si foarte scumpe...

Unui incepator fara experienta nu-i trebuie o masina sofisticata si greu de intretinut...

Am realizat o jucarie de taiat polistiren,o masina educativa nu o sursa de facut bani,...piesele componente costa in jur de 5 euro daca le cumparati direct de la chinezi si vre-o 15-25 euro de la mine sau poate mai mult din alta parte...

E facuta din tub pvc gri folosit la instalatiile electrice ,e usor si demontabil...

Partea1

Partea2

Partea3

Partea4

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:)) ai spart chinezii cu cel mai tare gadget .......... analizeaza te rog posibilitatea de a desena calaje imprimate cu un asemenea echipament si iti garantez succesul la vanzarea de serie..... imi rezerv dreptul de a fi primul cumparator daca reusesti........

numai bine

Link spre comentariu

ca sa gravezi pcb-uri ai nevoie de o structura mecanica, (sasiu) si de o scula care sa taie (graveze) - deci ai nevoie de 3 axe. Polistirenul se taie cu un fir incins si cu 2 axe (2D) - mai e cale lunga pana la pcb-uri.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

apreciez postarea dv d-le roadrunner insa eu am cerut sa se analizeze posibilitatea de a DESENA nu grava.... din cuostiintele mele marunte de altfel pe care le posed DESENUL si GRAVURA nu sunt identice ...... daca a desena stie tot omul ce inseamna .... a grava inseamna a scrijeli a ciopli a da o forma prin prelucrare mecanica..... eu m-am referit daca poate modifica "masinaria" sa deseneza pe un pcb cu ajutorul spre ex unui marker... este foarte util pentru incepatori.

pentru a grava pcb este mai mult decat suficient sa detii un echipament cu mobilitate pe 2 axe cu mentiunea ca poti da gauri si manual ..... structurile cu 3 axe sunt destul de scumpe ca pret si mai ales destul de sofisticate ca sa poate fi utilizate de incepatori pentr a realiza un cablaj mic. masinile 3d se flosesc in productia de serie mare a cablajelor

mult noroc

Link spre comentariu

pai masina aia de mai sus imi "scrijeleste cablaje" cu precizia de 50 microni, cablaje pe care le folsesc la diverse experimente de radiofrecventa (filtre de radiofrecventa) si ai are marele avantaj al preciziei, repetabilitatii si simplitatii.

Nu mai e nevoie sa corodezi, nu te mai expui la chmicale si nu mai poluezi (cei mai multi arunca chimicalele in canalizare)

daca vrei numai sa desenezi cablajele exista metada cu transfer termic care functioneaza impecabil dupa ce-i inveti limitarile. O alta idee e sa adaptezi o imprimanta cu inkjet pentru inscriptionarea CD-urilor.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

eu m-am referit daca poate modifica "masinaria" sa deseneza pe un pcb cu ajutorul spre ex unui marker....

pentru a grava pcb este mai mult decat suficient sa detii un echipament cu mobilitate pe 2 axe

In ambele cazuri mai este nevoie de o comanda si anume, ridicarea uneltei de scris/gravat, avand in vedere ca traseele nu sunt o linie continua.

O alta idee e sa adaptezi o imprimanta cu inkjet pentru inscriptionarea CD-urilor.

Daca tusul rezista la corodare.Am vazut pe internet imprimante modificate pentru imprimare direct pe placat, dar parca doar cu cartusul rosu de la Canon.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

sunt cu totul deacord la tot ce spui roadrunner .... in principiu consider ca avem de impartid dreptatea ..... dar sa nu monopolizam .... sa felicitam asa cum este amical pe stimabilul nostru utilizator pentru echipamentul pe care l-a putut construi ......

in conditiile in care esti deacord si aici ma refer la autorul constructiei adica la costz35 as prefera sa o reanalizezi putin asa incat sa functioneze ireprosabil sa-i tragi niste cote si dimensiuni de constructie sa pregatesi un cd cu softul necesar si de ce nu eu sunt dispus sa ma implica alaturi de tine in productia de serie redusa si de vanzare ....

astept raspuns

Link spre comentariu

Sunt curios la cat se poate mari suprafata de taiere? Acum am inteles ca e pe la 20/30 cm? Ma gandesc undeva la 1 m.Merge in faza in care e?Ma refer la soft.

Editat de iozsi39
Link spre comentariu

Sunt curios la cat se poate mari suprafata de taiere? Acum am inteles ca e pe la 20/30 cm? Ma gandesc undeva la 1 m.Merge in faza in care e?Ma refer la soft.

Ce te costa sa incerci? dar banuiesc ca ptr 1m nu mai sunt valabile tevile de plastic ci...ceva metalic...

Softul foloseste un bitmap care poate fi oricat de mare...

Link spre comentariu

in conditiile in care esti deacord si aici ma refer la autorul constructiei adica la costz35 as prefera sa o reanalizezi putin asa incat sa functioneze ireprosabil sa-i tragi niste cote si dimensiuni de constructie sa pregatesi un cd cu softul necesar si de ce nu eu sunt dispus sa ma implica alaturi de tine in productia de serie redusa si de vanzare ....

astept raspuns

Acest minicnc nu are precizie...raportul cost/precizie cred ca e foarte cunoscut tuturor...

Motorul are putin "joc" de la rotile dintate,axele deasemenea au si ele joc...cel mai "cool" la acest cnc este simplitatea si pretul foarte scazut,daca se vrea precizie...implicit vor intra in constructia acestui cnc materiale care costa si ridica pretul...

Al doilea element important este softul care foloseste direct portul usb si interfata cu utilizatorul foarte simpla ...cred eu...

acum imaginativa ca softul nu e gandit in cateva zile,ci e rezultatul de ani si ani de teste ,documentatie,experimente...tinand cont ca meseria mea e tamplar...la munca numai la tamplarie nu-mi era gandul...cum ajungeam acasa puneam in practica cele gandite la munca...apoi anul trecut un verisor ma ajutat sa pun la punct softul...etc.etc.etc

Editat de costy35
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock