Sari la conținut

Sunteti pro sau contra eutanasierii cainilor maidanezi ?

SONDAJ  

18 membri au votat

1. 1. Sunteti pentru eutansierea cainilor maidanezi ? DA sau NU ?

• DA
      15
    • NU
      3
  2. 2. Cum vedeti rezolvarea problemei cainilor maidanezi ?

• Prin creerea unor adaposturi la marginea orasului si cresterea cainilor pana la adanci batraneti
      3
    • prin creerea unor adaposturi la marginea orasului si eutanasierea cainilor dupa 7 sau 14 zile
      11
    • prin adoptarea cainilor maidanezi de cati mai multi romani
      1
    • prin omorarea cainilor de fiecare cetatean al acestei tari
      3
    • alta optiune (va rog sa o specificati in topic)
      0
  3. 3. Cine credeti ca este vinovatul principal in cazul omorarii ui Ionut de catre maidanezi (acel caz din presa) ?

• Caini maidanezi
      5
    • Bunica lu Ionut
      5
    • Autoritatile statului
      6
    • ONG-urile
      0
    • Alti (va rog sa-i specificati in topic)
      2

Postări Recomandate

Cum credeti ca se poate rezolva problema cainilor maidanezi din Romania ? Ce ati face daca ati in cazul familiei careia ia murit un copil omorat de maidanezi ? E o solutie sa omoram toti caini sau numai pe cei care au fost vinovati de moartea acelui copil?

:scratchchin:

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/5170-sunteti-pro-sau-contra-eutanasierii-cainilor-maidanezi/
Distribuie pe alte site-uri

Buniica are o mare vina, a lasat nesupravegheat un copil asa mic, putea in acel timp sa pateasca orice, dar nici prezenta haitelor de caini in spatiul public nu trebuie tolerata.

Oare voi credeti ca un bunic(a) poate sta tot timpul cu ochii pe un copil? Cine nu a scapat niciodata un copil de sub supraveghere sa dea primul cu piatra. Daca nu erau caini patea copilul ceva?

Altceva.....prot animalelor face mare gura......protectia omului tace.Au mai multe drepturi ca noi,e mai bine de caini.Halal tara.

Daca nu erau caini patea copilul ceva?

Poate pati si in casa, eu pe fiul meu(acum are 40 de ani) l-am oprit in ultima secunda cand a vrut sa bage o sarma in priza.

Cine suporta costurile unui adapost in care sa fie ingrijiti si tratati, 64.000 de caini cat se estimeaza ca are Bucurestiul?

Un astfel de adapost presupune, personal retribuit, un medic si o asistenta, ingrijitori care sa faca curatenie si

sa-i hraneasca si implicit costul hranei si al medicamentelor.

sa invatam de la tarile civilizate cat inca nu-i prea tarziu, ce nu se poate adaposti in cel mai rau caz sa se sterilizeze, in nici un caz eutanasieze

In Anglia, cainii capturati, daca nu sunt revendicati sau adoptati in termen de 14 zile, sunt euthansiati.

Este valabila aceasta regula pentru oricare animal de companie.

Editat de miron1947

Eutanasiere neconditionata.

La noi, alta solutie eficienta nu e.

Bunica nu are nici o vina.

Putea fi si ea mancata de javre.

Treziti-va fratilor!

Copilul acela a murit MANCAT de caini, nu muscat.

Celor pentru care conteaza mai putin viata unui om decat a unui caine, le doresc sa treaca printr-o experienta similara, poate se vor trezi.

Marian78, de porci nu trebe sa ne fie mila? De ce-i taiem si-i mancam, si nu-i tinem in adaposturi? De ce dai vina pe bunica? Te poti imagina in locul ei sau al tatalui copilului?

De ce nu-i luati cu voi in casa?

De cd nu curatati c...c..tul din jurul blocurilor unde se strang in haite?

Puah!

Marian,

ti-ai pus vreodata intrebarea de ce in tarile civilizate nu se intapla asa ceva, sa fie oamenii omorati de caini in capitala unei tari? - pentru ca tarile civilizate sunt pline de oameni responsabili. Nu e nevoie sa calatoresti prea departe ca sa vezi tari civilizate, treci muntii si viziteaza Brasov, Sibiu, Tg Mures, Sighishoara, Cluj si spune-mi cati caini vezi aiurea pe strazi. Poate e timpul sa mai si faceti in loc sa ziceti ca faceti.

RR

PS - in Irlanda toti cainii fara stapan sunt adunati si dusi la adaposturi daca nu sunt ridicati de stapani sau adoptati legal de cineva in 14 zile sunt eutanasiati. Esti iubitor de cani te duci si adopti unul, sau 100 daca ai spatiu. Daca ai cani si nu le acorzi conditii potrivite (hrana adapost) te reclama vecinii la protectia animalelor si ajungi in tribunal.

Editat de roadrunner

...ce vina au acele animale ca bunica acelui copil era prea ocupata ca sa mai aiba grija si de nepotei?

acea femeie ar trebui inchisa macar cateva luni pentru neglijenta criminala in privinta unui copil ...

Cu ce drept o judecam?

Adaposturi,personal pt intretinere,salarii!Ce alocatie are un copil in Romania si care este suma alocata pt un puscarias,pensia unui batran si suma alocata pt intretinerea unui maidanez.Cantine pt batranii cu pensii de mizerie nu se fac,dar padocuri pt caini trebuie.Unii dintre useri ar trebui sa candideze la politica,pt ca gandesc la fel ca cei de la cotroceni.

Unii copii merg pe jos iarna km sa ajunga la scoala pt ca nus bani pt transport,dar trebuie padocuri pt caini. :cursing:

Sa fiti destepti si fara frica!

Editat de cristi_74
  • Like 1

...ce vina au acele animale ca bunica acelui copil era prea ocupata ca sa mai aiba grija si de nepotei?

acea femeie ar trebui inchisa macar cateva luni pentru neglijenta criminala in privinta unui copil ...

Cu ce drept o judecam?

...nu aveti dreptul sa ma judecati...

Asa e.

Marian,

eu ti-am dat exemple de orase civilizate din Romania care au rezolvat problema cainilor vagabonzi. Nu e fictiune daca nu ma crezi verifica personal. Deci se poate, daca au putut ei pot si alte orase sa faca ca ei. Atitudinea asta:

nu-mi pasa mie daca Transilvania este sau nu mai breaza decat Muntenia sau Moldova

sau

nu avem puterea pentru asa ceva

nu o sa va rezolve problemele.

RR

Editat de roadrunner

Nu vad vreo vina bunicii. Nu cred ca daca un pericol firesc ar fi fost prezent, bunica ar fi ridicat din umeri. Cum bine se zicea, putea fi si ea atacata linistit, si nu ar fi avut replica. Au existat si adulti barbati ucisi de caini vagabonzi in Bucuresti. Pur si simplu pericolul de a fi atacat/mancat de caini e neglijat in general. Pe undeva e firesc, cainii sunt in general suficient de inteligenti pentru a nu face asa ceva (nu ma refer la cei dresati). Dar ca orice animale, sunt imprevizibile uneori.

Mi-as dorii sa existe un loc in care sa traiasca toti (caini, pisici, etc) pana la adanci batraneti, loc din care cei care doresc un animal, sa-l poata lua. Dar financiar vorbind, e imposibil. Si cu problemele umane existente, e imoral. Nu se poate cheltui cu aceste animale in detrimentul uman. Exista multe alte prioritati. Prea multe si prea grele. Deci in situatia actuala, nu vad alta solutie decat eutanasierea lor. Varianta cu 7-10 zile de asteptat, e super daca nu necesita eforturi financiare imoral de mari. Dar cred ca oamenii in general, ar accepta varianta cu sacrificiul financiar impus.

Toti cainii vagabonzi din lume nu valoreaza cat viata unui om, mai ales un copil. Orice efort financiar facut cu aceste animale, ar putea salva viata sau viitorul unor oameni (evident, daca banii nu ar fi furati in clasicul stil romanesc). Cred ca daca exista acceptul celor doua afirmatii ca fiind reale, continutul deciziei in domeniu este unic.

Fiind o problema locala, in fond e decizia bucurestenilor. Sau cel putin a fost mutata in mana lor pentru ca viitoare situatii sa nu faca responsabili decidentii politici locali. Responsabilizeaza bucurestenii in general. Adica fara vinovati. Asa a hotarat poporul. Tot o porcarie romaneasca si modul asta de fuga de raspundere. Dar acum vor hotari bucurestenii. Pentru noi ceilalti, e doar un subiect de discutie. Pentru familie, e o tragedie greu de inteles si de acceptat. Pentru bucuresteni, e viitorul lor si eventual efortul lor financiar.

Editat de smilex

Nu trebuie sa regreti nimic. E o parere binevenita. Faci parte dintre cei dispusi sa faca eforturi financiare deosebite pentru acesti caini. Dar adevarul este ca banii publici trebuie gestionati in interesul oamenilor. Daca oamenii doresc prezenta cainilor pe strazi, e firesc ca banii sa se indrepte acolo. Daca doresc eutanasierea, sa fie facuta. Daca doresc sa fie intretinuti, ok. Sunt multi care iubesc aceste animale, ca tine. Nu esti o exceptie. Dar probabil, in contextul actual, faci parte dintr-o minoritate. Daca tara asta ar fi bogata economic, ar fi usor de hotarat. Fara bani insa, concluzia se impune rece si inevitabil: ori se accepta riscul existent, ori se taie de la radacina. Daca ai o parere, e ok. Eu sunt impotriva riscului, cu orice pret. Dar ma indoiesc de posibilitatea financiara de a intretine izolat cainii. Sau mai bine zis, posibilitatea exista, dar e imorala. Mai ales ca decizia vine pusa pe tapet acum, dupa acel eveniment. Cred ca e usor de anticipat ce urmeaza. Poate s-a si dorit un astfel de eveniment...

Cateodata cred ca avem nevoie de un dictator care sa decida fara populism. Si probabil asta ar salva multe, chiar si vieti. Si daca ar construi si niste tepe pe care sa le foloseasca corect... (stiu, offtopic)

Editat de smilex

treci muntii si viziteaza Brasov, Sibiu, Tg Mures, Sighishoara, Cluj si spune-mi cati caini vezi aiurea pe strazi

crede-ma ca sunt caini si acolo, ce-i drept nu asa multi ca in alte orase....problema nu o reprezinta caini, ci numarul lor foarte mare care a scapat de sub control.....iar cauza numarului asa mare este cunoscuta, nu trebuie reamintita

legat de supravegherea copilului de bunica.....dupa mine nu are nici o vina, cati dintre noi nu am fost crescuti de bunici si lasati acasa singuri nesupravegheati si am facut lucruri in urma carora puteam murii...eu unul le-am facut pe toate si nu cunosc persoana care sa nu fi facut macar un lucru periculos....(parere personala)

Pai asa bunica putea sa si doarma, maidanezii sa fie lenesi si copilul nu patea nimic.Daca esti adult responsabil si suparveghezi un copil prescolar, nu trebuie sa-l scapi din ochi.

Sunt curios daca o apara cineva pe o educatoare care are in grija 20 de copii, daca unul dintre ei patea ceva similar.Faptul ca unii dintre noi am crescut nesuparvegheati si am scapat cu bine, este doar o intamplare fericita, dar se poate si altfel.

Editat de miron1947
  • Like 1

Stiu ca este doar o simpla discutie aici si as dori sa-mi dau si eu o parere: asa este ,multi copii sunt in grija bunicilor , dar bunicii trebuie sa fie capabili sa urmareasca un copil , chiar si prescolar , nu stim despre ce discuta bunica sau ce facea in acest timp , dar cum spunea un coleg , putea sa cada intr-o groapa , sau orice alta varianta.Clar , copilul trebuia urmarit!Cainii sunt multi si variantele din afara tarii ar fi cel mai bun compromis , dar chiar si pentru 10-15 zile ,in adapost costa la 200-300 euro/ luna , iar copii nosri primesc 50 lei.Nu avem bani de luxul de a fi darnici cu regnul animal salbatic.Persomal am cheltuit 100 lei in 3 zile cu cainele din curtea mea , pe care il ingrijesc si care imi apara curtea.Ca s-au luat bani sa se amenajeze locuri pentru cresterea cainilor si nu s-a fcut nimic , in schimb se face galagie fara baza economica , asa e in romania.Vrem o solutie? Se vor cheltui bani ,se vor aduna si dupa acest iures vor fi eliberati si o luam de la capat , cu alti bani cheltuiti degeaba..Si , avem si o lectie grea: grija cu cine ne lasam copiii , ca mergem la munca , in strainatate , la distractie!

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock