Sari la conținut

Radio CD auto. Clarion sau Blaupunkt?


SIG

Postări Recomandate

Intrucat intentionez sa-mi iau un radio CD pentru masina, doresc in prealabil sa vad cam inspre ce marca sa ma indrept si ce model, functie de bugetul alocat de 300-600 RON.

Dupa mai multe navigari pe net am decis sa aleg intre marcile Clarion si Blaupunkt. In ajutarea luarii deciziei (care dintre cele doua?) va rog eventual si pe voi sa va exprimati pareri/experiente vizavi de aceste doua marci.

 

Mentionez ca totul a pornit de la un radio CD ce il am actualmente si care ma deranjeaza tare datorita incalzirii lui (e fierbinte CD-ul in momentul cand il scot din unitate)

Am gasit pe net semeni de-ai mei, carora tot asa li se manifesta unitatea radioCD (diferite branduri), li se incalzeste tare. Am inteles ca majoritatea radioCD-urilor actuale sunt facute cu tehnologie mos-fet insa nu stiu de ce unele unitati se incalzesc mai tare decat altele (la un acelasi volum dat), unitatea mea avand drept final un TA8275.

 

De ex. am gasit aceste doua unitati:

http://silstar.ro/blaupunkt-san-francisco-320-p-9848.html?utm_source=price-ro

http://www.soundcar.ro/clarion-cz-302-a

 

Ce perare aveti?

 

mersi,

SIG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu as alege Blaupunkt. Si as cauta un model care sa citeasca stickuri USB (nu m-am uitat sa vad daca cele doua exemple de mai sus au asa ceva).

  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Clarion este un chinezism care are cam de toate la un pret ff bun,dar la calitatea audio e jos,foarte jos.De ex lu' varumiu i so ars finalul la un JVC,un AN**** nu mai stiu cum ceva cam rar si pana am gasit pe un site CI ceva clona cred la vreo 60 ron,a pus in masina un clarion cu de toate pe el,bagat prin statie auto de 600w siiii venea in fiecare zi sa ma intrebe daca a venit circuitu ca daca mai dureaza mult sparge dracia care face numai zgomot(Clarionul).Deci fara doar si poate ia Blaupunctul,chiar daca are doar MP3 cu CD,fara USB.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Criza asta a pus la pamant toate supermarketurile. Nu gasesc un supermarket care sa aiba un stand/panou pus la punct (functional) cu unitati frontale (car headunits cum le zice pe net) la care sa pot asculta o melodie pe rand, la mai multe modele si branduri. Asa mi-as putea forma o parere live, de cum suna fiecare brand si sa aleg in consecinta.

Unii zic ca marcile japoneze/asiatice nu se pliaza pe urechea europeana (gust asiatic vs. gust european) si in consecinta sa imi aleg un brand european sau american. Poti sa stii insa daca e asa sau nu?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aveti vreo limita de pret in care trebuie sa va incadrati pentru ca daca nu exista asa ceva atunci puteti sa alegeti un produs din gama de varf. In caz contrar, ceea ce v-am recomandat mai sus sunt niste produse cu un raport calitate/pret foarte bun. Dar, depinde de pretentiile fiecaruia.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bugetul alocat este in marja 300...600 RON.

 

Pe langa dilema "ce player aftermarket sa aleg?" mai am si dilema daca nu cumva playerul OEM (original) Skoda Symphony n-o fi deasupra multor marci aftermarket comerciale http://www.brm.cz/de...anku=2010020006 si, deci, ar fi poate mai nimerit de cumparat acesta chiar daca e second hand (pe net se gaseste cam la 300 RON). Am fost acum cateva zile la dealer Skoda si unul nou pe comanda se aduce la un pret ce depaseste 2.000 RON :bigeyedsmiley:. Am inteles ca se poate face adaptarea unui asemenea OEM player cu masina (ele fiind codate dupa seria masinii), pentru un pret de 120 RON, astfel ajungand cu totul pe la 420 RON.

 

Oare se merita un original SH mai degraba de cat un aftermarket nou comercial?

Editat de SIG
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Playerele auto OEM, din punct de vedere constructiv, nu difera foarte mult (as spune aproape deloc) fata de unul obisnuit. Deci, calitatea componentelor electronice tot pe acolo este, in unele cazuri chiar mai slaba fata de unele marci comerciale. Cele OEM sunt mai scumpe si pentru ca sunt facute la comanda pentru un anume producator de autoturisme, de acest lucru profitand la maxim reprezentantele auto si chiar toate firmele prin care trece produsul de la producator la consumator. Facand o comparatie cu o placa electronica de la o centrala termica, aceasta produsa in China costa aprox. 30 USD dar in Romania ajunge la 200...300USD. Cam asa ceva se intampla si cu casetofoanele auto OEM. Nu picati in capcana asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cautati un model care sa aiba musai CD player ?

Va recomand Pioneer DEH-2500UI sau Alpine CDE-130RM.

Numai bine.

Primul pare a avea mai multe features, cum ar fi:

- Advanced Sound Retriever (Our ASR sound technology automatically restores the harmonics which were lost during the audio compression process. ASR adjusts frequency response and sound pressure, especially in the high and low frequency ranges, to revitalise the density and presence of the compressed signal. The result is an improved sound quality with its staging, density and feeling restored to the level of the original recording.

- Source Level Adjuster (SLA) (Allows you to independently adjust the volume ratio between all of the headunit's sources (using the FM volume level as a reference), so the start-up volume between sources will always be the same.)

Altele:

- High-Pass Filter / Low-Pass Filter

?sau poate e doar un marketing mai incisiv al celor de la Pioneer fata de cei de la Alpine, ambele unitati avand de fapt cam aceleasi features.

 

 

Playerele auto OEM, din punct de vedere constructiv, nu difera foarte mult (as spune aproape deloc) fata de unul obisnuit. Deci, calitatea componentelor electronice tot pe acolo este, in unele cazuri chiar mai slaba fata de un marci comerciale. Cele OEM sunt mai scumpe si pentru ca sunt facute la comanda pentru un anume producator de autoturisme, de acest lucru profitand la maxim reprezentantele auto si chiar toate firmele prin care trece produsul de la producator la consumator. Facand o comparatie cu o placa electronica de la o centrala termica, aceasta produsa in China costa aprox. 30 USD dar in Romania ajunge la 200...300USD. Cam asa ceva se intampla si cu casetofoanele auto OEM. Nu picati in capcana asta.

Cu siguranta ca asa este, se profita de executia la comanda (unicat) insa ma gandeam ca aceste OEM-uri au superioritate calitativa fiind made in Germany nu made in China. Totusi, un 2.400 RON n-as da.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

inca ceva :smile:

Intrucat pe spate nu aveam niciun dif (asa vin masinile din fabrica), mi-am pus recent niste difuri Magnat Edition 102 http://www.auto-boutique.ro/cumpara/boxe-auto-magnat-edition-102-1302533?utm_source=price-ro&utm_medium=web&utm_campaign=price dar sincer se aud foarte slab atat in volum cat si calitativ comparativ cu difurile amplasate in usile fata (midbas + tweeter) care cred ca sunt originale din fabrica, tinand cont evident de faptul ca totusi, ca sofer, sunt mai aproape de difurile din fata decat cele din spate si deci mai influentabil sonor, precum si de faptul ca difurile din usile fata sunt de 16,5 dia fata de Magnaturi care sunt de 10 cm (atat am locas dedicat in habitaclul masinii). Sa fie vorba de doar 89dB a Magnatelor? Poate sensibilitatea difurilor din usile fata o fi superioara lor (92dB) ? Am vazut la Domo niste Blaupunkturi tot de 10 cm, la un pret OK (55,92 RON), la o sensibilitate de 90dB https://www.domo.ro/Car_&_Audio_&_Hi-Fi/Car_Audio/Difuzoare/Blaupunkt/Boxe_auto_Blaupunkt_GTX-402_SC#. Sa incerc sa schimb Magnaturile cu acestea sau sa caut altele care au sensibilitate si mai mare, de 92dB? Ca o paranteza, interesant este faptul ca unele site-uri au in oferta lor difuri cu sensibilitate de 92 dB exprimata in 2,83 V/1m ceea ce inseamna ca de fapt ele au o sensibilitate de doar 89 dB W/m!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intrucat actualul radio-CD ce-l am spuneam ca mi se incalzeste si la un volum mic iar la un volum mediu deja ma frige CD-ul cand il scot, am cautat pe net si am aflat ca unitatile avand IC bipolari se incalzesc mai tare decat cele cu IC mosfet, al meu fiind cu IC bipolar TA8275H. Ca atare ma gandesc sa il schimb cu un mosfet. Am vazut ca Pioneer foloseste IC mosfet PAL007A. As putea deci inlocui finalul meu TA8275H cu acest mosfet PAL007A? Sau mai bine cu un TDA7560, care am vazut ca ar fi echivalentul lui PAL007A? Sau puteti sa-mi recomandati un alt final mosfet?

 

Mersi,

SIG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

inca ceva :smile:

Intrucat pe spate nu aveam niciun dif (asa vin masinile din fabrica), mi-am pus recent niste difuri Magnat Edition 102 http://www.auto-bout..._campaign=price dar sincer se aud foarte slab atat in volum cat si calitativ comparativ cu difurile amplasate in usile fata (midbas + tweeter) care cred ca sunt originale din fabrica, tinand cont evident de faptul ca totusi, ca sofer, sunt mai aproape de difurile din fata decat cele din spate si deci mai influentabil sonor, precum si de faptul ca difurile din usile fata sunt de 16,5 dia fata de Magnaturi care sunt de 10 cm (atat am locas dedicat in habitaclul masinii). Sa fie vorba de doar 89dB a Magnatelor? Poate sensibilitatea difurilor din usile fata o fi superioara lor (92dB) ? Am vazut la Domo niste Blaupunkturi tot de 10 cm, la un pret OK (55,92 RON), la o sensibilitate de 90dB https://www.domo.ro/...nkt_GTX-402_SC#. Sa incerc sa schimb Magnaturile cu acestea sau sa caut altele care au sensibilitate si mai mare, de 92dB? Ca o paranteza, interesant este faptul ca unele site-uri au in oferta lor difuri cu sensibilitate de 92 dB exprimata in 2,83 V/1m ceea ce inseamna ca de fapt ele au o sensibilitate de doar 89 dB W/m!

Intr-o masina, daca doriti sa abordati corect problema audio, trebuie analizate atat eficienta difuzoarelor de pe usile din fata cat si cele din spate. Si da, e foarte probabil ca acele difuzoare sa aiba in realitate doar 89 dB/W/m. Intr-o asemenea situatie "Blaupunkturile" de la Domo ar fi o solutie buna.

 

Intrucat actualul radio-CD ce-l am spuneam ca mi se incalzeste si la un volum mic iar la un volum mediu deja ma frige CD-ul cand il scot, am cautat pe net si am aflat ca unitatile avand IC bipolari se incalzesc mai tare decat cele cu IC mosfet, al meu fiind cu IC bipolar TA8275H. Ca atare ma gandesc sa il schimb cu un mosfet. Am vazut ca Pioneer foloseste IC mosfet PAL007A. As putea deci inlocui finalul meu TA8275H cu acest mosfet PAL007A? Sau mai bine cu un TDA7560, care am vazut ca ar fi echivalentul lui PAL007A? Sau puteti sa-mi recomandati un alt final mosfet?

Intr-adevar, multe surse de specialitate spun ca circuitele integrate amplificatoare audio care au la baza, in etajul final, mosfet-uri, au o eficienta mai buna, deci se incalzesc mai putin dar diferenta nu este notabila. Chiar vroiam sa ma lamuresc practic de acest zvon dar pana acum nu am avut ocazia sa testez ambele variante.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si da, e foarte probabil ca acele difuzoare sa aiba in realitate doar 89 dB/W/m.

Am gasit niste difuzoare ce au sensibilitate de 93 dB masurata 1W/1m :coolspeak: : http://www.bbautosof...ucts.php?id=297 (marca DLS, model "Classic 224"). Nu am auzit de aceasta marca suedeza DLS dar nici nu pot spune ca am auzit de toate marcile de pe piata. Daca e reala specificatia de 93 dB, inseamna ca as avea nevoie de doar 40% putere ca sa conduc DLS-urile fata de cat imi trebuie sa conduc difurile actuale, care au doar 89 dB. Cred ca astept black Friday si le cumpar :smile:

Editat de SIG
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Cu siguranta ca asa este, se profita de executia la comanda (unicat) insa ma gandeam ca aceste OEM-uri au superioritate calitativa fiind made in Germany nu made in China. Totusi, un 2.400 RON n-as da.

 

Fara suparare dar nu as fi asa de sigur ca OEM-urile sunt produse in germania asta cu atat mai mult cu cat sunt facute din subansamble ale altor producatori , in zilele noastre sa practica pe scara larga rebranduirea unor produse gen OEM care de fapt sunt asamblate ghiciti unde............tot in CHINA.

O spun din proprie experienta , mi-au trecut prin maini cateva exemplare de playere auto OEM , iar constructia lor este departe de cea ce s-ar numi calitate germana si

culmea pe ele trona blazonul made in germany .

 

Asa ca citand-ul pe Donpetru nu te lasa usor tentat de asa zisele OEM

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock