Jump to content
Sign in to follow this  
dragos1294

stroboscop home made

Recommended Posts

Buna seara, as vrea sa stiu daca este posibila constructia unui stroboscop la 12v homemade, dar sa nu necesite un buget mare pentru al construi. Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

as vrea sa il folosesc la masina, de aceea am spus 12v, si timpul dintre flash-uri se poate modifica dupa nevoile mele?

Share this post


Link to post

e ok am inteles. am exact ce-ti trebuie am realizat si eu pt auto un asemenea strobo numai ca ma simt nevoit sa fac urmatoaele precizari:

1. am folosit lampa strobo dar se vedea prost ziua din cauza puterii scazute a lampii , vitezei si numarului flashurilor.

2. am scos montajul cu lampa strobo si am lasat doar generatorul si am comandat un suport cu diode LED si este ok . se si vede ziua si poti schimba si culoarea in functie de ce diode led folosesti.

 

foarte important: ma simt obligat sa-ti atrag atentia la urmatorul aspect si anume ......orice echipament electronic ce emite lumina de o anumita culoare sub forma de impulsuri sau trenuri de impulsuri cu care echipezi un autovehicul si mai si circuli cu ea pornita pe drumurile publice atrage dupa sine o groaza de ani de privare de libertate....... adica daca vrei flasuri ca la politie sau rampa cu girofar flash intri sb incidenta codului penal si faci puscarie daca te prinde. o sa-ti trimit schemele i max 1 sau 2 ore ca acum am ceva de lucru la un amplificator...... da-mi o adresa de e-ail sa-ti triit un filmulet cu functionarea......... otaraste-te daca vrei cu un singur flash sau trenuri de flashuri.

Share this post


Link to post

TI -AM PUSO SCHEMA FUNCTIOALA ...... EU AM REALIZA-O PE CABLAJ DE TEST ADICA PE CABLAJ DIN ALA CU GAURELE MULTE .... NU TE COMPLICA SA-I FACI CABLAJ CA LA CAT E DE SIMPLA NERGE PERFECT SI PE CARTON.

 

AI SCHEMA MAI JOS NU STIU DE CE NU S-A INCARCAD IN MESAJUL ANTERIOR

post-13411-0-67816200-1377795572_thumb.jpg

Share this post


Link to post

eu zic ca se fac praf ledurile alea asa cum e schema la 12V

RR

Edited by roadrunner

Share this post


Link to post

Banda include si rezistentele de limitare.

Trebuia ca desenatorul sa le includa in desen, ori sa deseneze pur si simplu un patratel in care sa scrie ("banda cu etc...").

Asta daca era meserias, dar se vede treaba ca nu e...

Share this post


Link to post

@mariuscristian, vreau cu 1-2 flash-uri la un interval de cateva secunde, multumesc pt schema, si da, cunosc consecintele, dar nu il voi folosi pe strazile publice, motoc_dragos@yahoo.com este adresa de email.

Share this post


Link to post

intervalul de timp il stabilesti din ajustarea cursorului semireglabilului de 47 Kohmi adica de acolo stabilest cat de des sa iti dea flashul. numarul de flashuri il stabilesti din diodele 1n4148 adica in schema ai 3 diode 1n4148 pentru trei impulsuri daca vrei doar 2 impulsuri lasi doar 2 diode 1n4148 privindin schema lasi diodele legate la pini 3 si patru ale ci mmc4017. cu montajul de mai sus poti obine si zocuri de lumini sub forma de flash foarte interesante.

Share this post


Link to post

stimate domn emil matei va apreceiz si ma inclin in fata dv pentru grija pe care o manifestati in legatura cu meseriasul din mine..... as fi multumit ca unii membrii "mai experimentati" de pe forum sa fei mai vigilenti cu privire la postari si raspunsuri privind subiectele din forum nu legate de meseria pe care o cunosc unii sau altii........ sa ne vedem parii din ochii proprii decat scobitorile din ochii altora........si inca ceva chiar daca ma aleg iar cu vre-o mustrare din partea admin dV sa aveti grija daca va considerati meserias in eleconica asa cum postati prin diverse portle si pagini ca a aduce un plus de valoare intr-o acivitate nu este tot timpul echivalent cu a ajusta ceva scheme si publicatii de mult uitate ........... v-am apreciat si va apreciez ca persoana si ca contributii dar nu cred ca puteti stabili o titulatura de meseriasi sau nu. va multumesc anticipat pentru intelegere ! cu respect ing marius cristian .....

Share this post


Link to post

in loc sa corectezi greseala din schema te-ai suparat ca vacaru' pe sat.

RR

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.