Sari la conținut

TDA 7000

aleandru14

Postări Recomandate

Buna! Am o mica problema, am facut niste montaje cu integratul TDA 7000 pentru receptia emisiilor MF. Nu merge si pace, am facut vreo 3 scheme si nimic, dora cashaitul acela de radio, am legat montajul si la o antena Yagi dar nimic, acelasi lucru. Schemele le-am luat din revistele Conex si Tehnium. Prima incercare a fost cu schema din Conex 2002/ sep-oct de la pagina 36. Nimic :)). M-am gandit ca e cv de la schema, sau poate chiar eu am gresit pt ca m-am mai documentat putin si am gasit in Tehnium din 1997/ 10 paginile 10 si 11 scheme ceva mai diferite dar nici astea nu am mers, acelasi sunet pe fundal si atat...ma puteti ajuta cu cv, cu un sfat, sau poate cu un motaj tot cu tda 7000 pe care l-ati experimentat si dvs.

schema tda7000 cu varicap.pdf

tda7000var.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, acolo este o bobina, am pus-o asa in schema pentru ca sa-mi fie mai usor:). Voi face schema din datasheet, dar am o mica nelamurire. Cum pot dimensiona bobina, m-am mai uitat prin carti de radio dar nu am inteles mai nimic, doar niste formule vagi. Ma puteti ajuta?

Link spre comentariu

pai nu e chiar greu, dar e un pic de invatat. O poti face in doua feluri, in aer sau pe un miez, - in cazul de fata cred ca ar fi mai bine in aer, cauta pe net exemple (sau calculatoare) - nu ar fi rau sa folosesti un LC metru cu care sa verifici inductanta (eventual sa mai adaugi spire sau sa scoti) - un alt mod de a obtine acelasi lucru e sa cumperi bobina aia.

RR

un exemplu de calculator http://www.circuits.dk/calculator_single_layer_aircore.htm

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

din pacate problema incepatorilor e ca au prea multe variabile (bobina si condensatoare in oscilatorul local) capacitati parazite (PCB) inductante mutuale (daca nu e ecranat) - si putine aparate ca sa le confirme functionarea, LC metru, Frecventmetru sau osciloscop cu care sa vada RF.

oscilatorul tau local trebuie sa oscileze de la 88-108 Mhz ca sa acopere banda de radiofiuziune, iar la frecventa asta si o capacitate parazita a cablajului de ordinul 10 pF contribuie semnificativ.

RR

PS - nu ar fi rau sa contactezi un radio club local si sa ceri ajutor la un radioamator.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock